Pulled pork

Pullled pork – mums! Så er der dømt simrende, duftende amerikansk mad. Trukket (som pulled betyder) kød er blevet meget populært de seneste år. Det er både okser, grise, lam, kyllinger og kalkuner der bliver trukket – ja, sågar laks kan trækkes. Men det mest spiste er nok pulled pork og måske pulled beef.

Pulled pork er en amerikansk opfindelse. Det er svindkød som bliver grillet over trækul i 12-15 timer. Når det er blevet tilberedt så længe, bliver det så mørt at det kan trækkes fra hinanden, nærmest i trævler. Oprindeligt skal kødet inden det grilles lægges i en såkaldt Rub – en krydderiblanding – i en halv til en hel dags tid.

Pulled pork i ovn

Så som du kan se, er det ikke fast food det her. Men det kan faktisk tilberedes på kortere tid. Stryg Rub-tiden, og brug nogle gode krydderier i stedet, og steg kødet i ovnen ved højere varme end de 110°-130° C grillen holdes på.

Det skal du bruge

  • Nakkekam – uden svær
  • Løg – 1 løg pr. 200 g kød
  • Rød chilipeber – ½ pr. 200 g kød
  • Spidskommen
  • Nelliker
  • Salt og peber
  • Vand

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 170° C.
  2. Læg stegen i et ovnfast fad – ikke for stort bare lige nok til at rumme kødet.
  3. Hak løg og chili, og bland det med spidskommen, nelliker, salt og peber, og gnid blandingen godt ind i kødet over det hele.
  4. Hæld vand i fadet – bare sådan et par dl eller lignende – og læg stanniol over.
  5. Sæt fadet i ovnen, og steg til kødet er så mørt at det kan trækkes fra hinanden med et par gafler – 4-5-6 timer afhængig af kødets størrelse. Kernetemperaturen skal være på 92° C. Skærer du kødet i tykke skiver inden stegning kan du nøjes med at lade det stege i 2-3 timer, men noget af det saftige går af.
  6. Hold øje med væskestanden. Kødet må ikke tørre ud – så tilsættes mere vand – men det må heller ikke sejle i sky – så hældes noget af.
  7. Lad kødet hvile i et kvarters tid inden servering.

Det mest almindelige er nok at spise pulled pork i burgere, pandekager eller pitabrød eller på en pizza, og det smager da også dejligt. Beregn ca. 100 g kød pr. burger.

Velbekomme!

Læs eventuelt også vores populære blomkålsretter for eksempel blomkålspizza eller blomkålsfrikadeller

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 6 timer

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Denne tekst blev sidst opdateret den 18. marts 2020 10:57

Laust