Pulled pork

Pullled pork – mums! Så er der dømt simrende, duftende amerikansk mad. Trukket (som pulled betyder) kød er blevet meget populært de seneste år. Det er både okser, grise, lam, kyllinger og kalkuner der bliver trukket – ja, sågar laks kan trækkes. Men det mest spiste er nok pulled pork og måske pulled beef.

Pulled pork er en amerikansk opfindelse. Det er svindkød som bliver grillet over trækul i 12-15 timer. Når det er blevet tilberedt så længe, bliver det så mørt at det kan trækkes fra hinanden, nærmest i trævler. Oprindeligt skal kødet inden det grilles lægges i en såkaldt Rub – en krydderiblanding – i en halv til en hel dags tid.

pulled pork

Pulled pork i ovn

Så som du kan se, er det ikke fast food det her. Men det kan faktisk tilberedes på kortere tid. Stryg Rub-tiden, og brug nogle gode krydderier i stedet, og steg kødet i ovnen ved højere varme end de 110°-130° C grillen holdes på.
5 fra 1 stemme
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Samlet tid: 16 minutter

Ingredienser

  • Nakkekam – uden svær
  • Løg – 1 løg pr. 200 g kød
  • Rød chilipeber – ½ pr. 200 g kød
  • Spidskommen
  • Nelliker
  • Salt og peber
  • Vand

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170° C.
  • Læg stegen i et ovnfast fad – ikke for stort bare lige nok til at rumme kødet.
  • Hak løg og chili, og bland det med spidskommen, nelliker, salt og peber, og gnid blandingen godt ind i kødet over det hele.
  • Hæld vand i fadet – bare sådan et par dl eller lignende – og læg stanniol over.
  • Sæt fadet i ovnen, og steg til kødet er så mørt at det kan trækkes fra hinanden med et par gafler – 4-5-6 timer afhængig af kødets størrelse. Kernetemperaturen skal være på 92° C. Skærer du kødet i tykke skiver inden stegning kan du nøjes med at lade det stege i 2-3 timer, men noget af det saftige går af.
  • Hold øje med væskestanden. Kødet må ikke tørre ud – så tilsættes mere vand – men det må heller ikke sejle i sky – så hældes noget af.
  • Lad kødet hvile i et kvarters tid inden servering.
  • Det mest almindelige er nok at spise pulled pork i burgere, pandekager eller pitabrød eller på en pizza, og det smager da også dejligt. Beregn ca. 100 g kød pr. burger.

Velbekomme!

Læs eventuelt også vores populære blomkålsretter for eksempel blomkålspizza eller blomkålsfrikadeller

Er du sulten efter flere godter fra HurtigMums, så kan du skrive din mail her! Så modtager du inspiration og mulighed for at deltage i HurtigMums konkurrencer fra tid til anden 🙂

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
x