Græskarsuppe

græskarsuppe

Græskarsuppe opskrift

Ret: aftensmad, Forret, Hovedret, Suppe
Antal: 4 personer
Kalorier: 1132kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Det her er en grundopskrift på græskarsuppe. Du kan spise denne variant som veganer, men mange af os andre vil nok tilsætte noget bacon. Det kan du sagtens bare stege bacon ved siden af og smuldre det til – det giver noget godt knas. Ligeledes kan du tilføje toppings som græskarkerner, croutoner og eventuelt lidt drænet youghurt på toppen af suppen. Nedenfor får du grundopskriften og endelig udvikl den i den retning, som du føler. Skriv endelig tips og tricks nedenfor, hvis du finder en god variant – det bliver vi og andre læsere så glade for!

Ingredienser



Sådan gør du

  • Først gør du hokkaidogræskaret parat. Jeg foretrækker at skrælle græskaret, men du kan faktisk nøjes med at skrubbe græskaret rent – særligt hvis det kun har en tynd skræl.
  • Derefter skærer du græskaret over og fjerner kernerne. Så skærer du græskar “kødet” i tern.
  • Chili hakkes fint og løgene hakkes også.
  • Både chili og løg steges i en stor gryde med noget olie, her tilsætter du også stykkerne fra hokkaidogræskaret.
  • Tilsæt salt og peber.
  • Så tilsætter du grøntsagsboullionen så hokkaidostykkerne er dækket med væske, og så lader du retten stå og småkoge i 25-30 minutter indtil at hokkaidostykkerne er møre.
  • Hak peberfrugten i grove tern.
  • Kom korrianderfrø på en tør pande, og rist dem.
  • Kom peberfrugt og de ristede korrianderfrø i gryden. Herefter skal det hele koge i 10 minutter.
  • Blend ingredienserne til det har en helt glat konsistens. Hæld suppen tilbage i gryden, sæt den i kog og tilsæt kokosmælk.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Du kan altid justere mængden chili efter smag og behag.

Nutrition

Kalorier: 1132kcal | Kulhydrat: 86g | Protein: 18g | Fedt: 79g | Mættet fedt: 14g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Natrium: 42526mg | Kalium: 1459mg | Fiber: 11g | Sukker: 27g | Vitamin C: 83mg | Calcium: 117mg | Jern: 5mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min græskarsuppe opskrift

Græskarsuppe – Jeg elsker suppe, og jeg elsker særligt to typer supper: Tomat- og græskarsuppe. Denne opskrift er mit bud på en god, lækker og cremet græskarsuppe. Denne græskarsuppe er også kendt som hokkaidosuppe.

Du kan eventuelt servere en god rødvin til ellers fungerer vand og mælk til børnene også glimrende!

Servering af græskarsuppe

Tænd et par levende lys og servér græskarsuppen med eksempelvis bacon og brød. Flütes kan sagtens gøre jobbet, og hvis du skal have lidt ekstra smag, så få flütes med urter eller hvidløgssmør. Sidstnævnte er min egen favorit!

Hvis du vil give tilbehøret en lidt mere sund profil. Så kan jeg anbefale at du serverer rugbrødschips til istedet for det lyse brød.

Det lidt anderledes tip

Du kan faktisk også lave opskriften med courgetter i stedet for hokkaido. Så bliver det dog til en courgettesuppe i stedet for!

Se også de lækre opskrifter på blomkålssuppe, gullashsuppe og løgsuppe her.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce