Græskar

Græskar er en plante. Der findes 13 arter i græskarfamilien, Ok men det er nok ikke planterne du leder efter, men de store runde “frugter” man bruger til Halloween eller Hokkaidosuppe. Her kommer det vilde: Græskar er ikke en frugt. Det er heller ikke knold eller grøntsag. Et græskar er et bær. Det vil sige græskar er mere i familie med solbær og blåbær end græskar er i familie med meloner.

Græskar er verden største bær, og de store arter i græskarslægten kan veje op til 100 kg.

Halloween: Sådan skærer du dit græskar

Nedenfor er der en videoguide til at skære et græskar fra Samvirke

Nedenfor kan du se vores græskarretter:

Græskarsuppe

Græskarsuppe var ikke noget der fandtes i min barndom men med inspiration og madrigdom fra den store verden er græskarsuppe blevet en mere og mere almindelig ret i det danske køkken. Denne græskarsuppe minder meget om det vi normalt kalder hokkaidosuppe, med de små græskar med japanske navne.

Du kan finde vores opskrift på græskarsuppe ved at klikke på indledende link eller billedet nedenfor.

Græskarsuppe med bacon

Butternut squash suppe

Butternut squash suppe er bare lækkert! De fleste ved ikke, at en butternut squash er et græskar, men det er det altså. Hurtigmums spår, at det er fremtidens suppe, for der er virkelig meget smag for pengene. Samtidig er konsistens og ikke mindst farve helt i top, så det er bare at øse op. Opskriften indeholder også forslag til tapas-bord – som passer godt til. God appetit!

Butternut squash suppe

Græskarkage

Græskarkage er en af de kager, der har sin højtid omkring Halloween. I denne opskrift på græskarkage er der masser af græskarkød, men der er også spændende ting som ingefær – Mums! Du kan finde opskriften på græskarkage her ved at klikke på indledende link.

Denne artikel om græskar bliver løbende udviklet.

Leder du efter græskarmad i relation til Halloween, så tag et kig på vores oversigt over Halloween mad.