Vegansk hokkaidosuppe

Vegansk hokkaidosuppe. Når det er sæson for græskar, så er det med at benytte sig af det. Her får du opskriften på en vegansk hokkaidosuppe, men vil du have lidt ikke vegansk fyld i, vil jeg anbefale en fiskefilet dampet i ovnen eller nogle ristede bacontern.

Suppen er lækker cremet og får et frisk pift fra en klat kold vegansk creme fraiche. Derudover får den et cripsy touch fra de friterede, salvieblade – så baconternene er ikke nødvendige for det crispy touch, men måske for det salte, hvis du absolut har brug for en undskyldning.

Få lidt ekstra inspiration til madlavningen af vores super gode venner fra Gastrofun

Vegansk hokkaidosuppe

Vegansk græskarsuppe med friterede salvieblade

Har du ikke salvie i urtehaven, så burde du få det. Salvie er noget af det nemmeste at få til at gro. Og så har du altid en velsmagende krydderurt, du kan bruge i køkkenet, hvis dine retter trænger til et ekstra pift.
3 fra 1 stemme
Ret: Forret, Hovedret, Suppe, Vegansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer
Kalorier: 1138kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 1 hokkaidogræskar – ca. 500-600 g
  • 1 hvidløg
  • 3 gulerødder
  • ½ knoldselleri
  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk. korianderfrø
  • 1 tsk. hel sort peber
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 1 bdt. salvie
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • Smagsneutral olie
  • Olivenolie
  • 30 g vegansk parmesan
  • dl vegansk creme fraiche til topping
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 165° C.
  • Skyl græskarret, skær det over, fjern kernerne (de kan også spise, men bare ikke i suppen), og skær græskarkødet i grove stykker – du behøver ikke skrælle det. Skrællen bliver helt blød, når den bliver kogt/bagt.
  • Pil skalotteløgene og hvidløget.
  • Del hvidløget i fed, og pil feddene.
  • Skræl gulerødderne og sellerien, og skær begge dele i grove stykker.
  • Vend det hele i et ovnfast fad – eller en gryde, der kan tåle at komme i ovnen – med olivenolie, korianderfrø, sort peber og fennikelfrø.
  • Sæt fadet i ovnen i 45 minutter, eller til de er møre – vend et par gangen undervejs.
  • Skyl imens salvien, og dup dem tørre med køkkenrulle.
  • Bland hvedemel, majsstivelse, ½ tsk. salt og lidt vand, så du får en dej på tykkelse med en tyk pandekagedej.
  • Dyp salviebladene i dejen, og kog dem i en kasserolle med en godt varm smagsneutral olie.
  • Friter, til de er sprøde og gyldne, og lad dem herefter dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Giv dem et drys salt.
  • Hæld de bagte grøntsager over i en gryde, hvis de ikke allerede er i en, og tilsæt grøntsagsbouillon.
  • Sæt suppen på kogepladen ved moderat varme, og kog i 15- 20 minutter.
  • Blend, og smag til med salt og peber.
  • Tilsæt revet vegansk parmesan og en klat vegansk creme fraiche lige inden servering.
  • Servér med de sprøde salvieblade og evt. et stykke godt, vegansk brød.

Noter

Tip: Hvis du udhuler græskarret i stedet for at skære det i stykker, kan du bruge græskarskallen som serveringsskål.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 1138kcal | Kulhydrat: 90g | Protein: 22g | Fedt: 75g | Mættet fedt: 8g | Flerumættet fedtsyre: 0.2g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Kolesterol: 5mg | Natrium: 42801mg | Kalium: 1608mg | Fiber: 10g | Sukker: 33g | Vitamin C: 41mg | Calcium: 221mg | Jern: 4mg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce