Rugbrød

Rugbrød: Jeg er et af de mennesker, som ikke sover ret længe om morgenen. Derfor kan jeg godt lide at pusle rundt og gå og vågne, inden resten af huset står op. Søndagen starter som regel med, at jeg står op og går en tur med hunden og så hjem og bage brød til resten af ugen.

Grunden til jeg bager mit eget brød, er at jeg godt kan lide, at vide hvad der er i de ting jeg spiser og så er jeg ikke så vild med alle de E-numre, som der er i den mad man køber.

Samt at jeg er vild med den sprøde skorpe man får, når man selv bager sit brød og kæresten synes det er dejligt, at vågne til duften af bagt rugbrød.

Få lidt bagetips og ekstra inspiration af vores gode venner fra Gastrofun

rugbrød

Rugbrød – opskrift

Ingen anmeldelser
Sværhedsgrad: Middel
Kalorier: 3044kcal

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 3 dl kærnemælk
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk salt
  • 400 g rugmel
  • 350 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i lunkent vand.
  • Tilsæt kærnemælk, olie, salt, brun farin og rugmel og rør det godt sammen. (Forsigtig, hvis du bruger en røremaskine, da der kan komme mel i hele køkkenet).
  • Kom hvedemel i, først halvdelen og derefter resten lidt efter lidt. (Det kan være du ikke skal bruge alt mel).
  • Dejen æltes til den er glat.
  • Stil dejen stilles nu lunt med et klæde over, hvor den skal hæve i ca. 1 time. (Imellemtiden smører du brødformen).
  • Dejen tages op af skålen og kommes ned i brødformen, sørg for at fordel dejen således, at den kommer ud til kanterne.
  • Når dejen er i formen, dækkes det til og hæver i 30 minutter.
  • Imens tændes ovenen på 180 grader varmluft.
  • Inden brødet kommes i ovnen, skal overfladen pensles med vand og overfladen prikkes med en gaffel.
  • Bages i 30-45 minutter på midterste rille i ovnen, men tjek med en spids genstand, inden du tager brødet ud. Der må ikke være dej, der hænger ved, når du tager genstanden ud.

Noter

Tips: Man kan med fordel komme græskarkerner eller andre kerner i brødet, hvis man gerne vil have mere bid og smag i.
Prøv eventuelt også på et tidspunkt at kaste dig ud i at lave pandebrød og knækbrød.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 3044kcal | Kulhydrat: 606g | Protein: 110g | Fedt: 25g | Mættet fedt: 8g | Flerumættet fedtsyre: 5g | Enkeltumættet fedtsyre: 7g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 33mg | Natrium: 744mg | Kalium: 2756mg | Fiber: 70g | Sukker: 22g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 510mg | Jern: 28mg

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE