Lakselasagne er som almindelig lasagne en italiensk ret – det ved de fleste nok. Den mest almindelige lasagne er nok den med kødsovs, bechamelsauce og tynde pastaplader.
Men fyldet kan være grøntsager, fisk, svampe, kylling – eller ukrudt, f.eks. skvalderkål eller brændenælder, men dem vender vi tilbage til en anden gang … måske. Her skal det dreje sig om laks og spinat, som er en rigtig lækker blanding.
Få endnu mere inspiration fra Gastrofun
Lakselasagne – opskrift
Forb. tid: 30 minutter minutter
Tilb. tid: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Ret: aftensmad, Hovedret
(skærm slukker ikke)
Antal: 4 portioner
Kalorier: 975kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Det er ikke så mange forskellige ingredienser, der skal til – laks, fløde og spinat, nå ja, og så selvfølgelig lasagneplader og lidt smagsstoffer.
Ingredienser
- 600 g frossen helbladet spinat
- ½ l fløde – piske- eller madlavningsfløde
- 1 spsk. citronsaft som du selvfølgelig presser ud af en frisk og saftig citron
- 175 g røget laks
- Lidt olie til at pensle formen med
- 16 plader tørret lasagne – du kan naturligvis også bruge frisk lasagne.
- 50 g mozzarella – fast mozzarella ikke den hvide i lage
- Salt og peber
Sådan gør du
- Damp den frosne spinat i en gryde ved kraftig varme og under omrøring – der skal ikke tilsættes væde, det kommer helt af sig selv. Damp til vandet er fordampet – ca. 5 minutter.
- Tilsæt fløde, og kog ind ved svag varme og stadig under omrøring i ca. 10 minutter.
- Tilsæt citronsaft, lidt groft salt – ca. 1 tsk. – og lidt friskværnet peber.
- Smag evt. til med mere citron, salt og peber.
- Tænd ovnen på 175° C – ikke varmluft, men under- og overvarme.
- Del spinatstuvningen i fire portioner.
- Kog de tørrede plader lasagne – hvis du ikke bruger friske – i en stor gryde. Evt. lidt ad gangen, så de ikke klistrer sammen. De skal bare have 3-4 minutter, til de bliver bløde.
- Læg dem enkeltvis til at tørre på et rent viskestykke.
- Skær laksen i tynde strimler, og del den i tre portioner.
- Pensl nu et ovnfast fad – ca. 5 x 17 x 29 cm – med lidt olie.
- Læg fire plader lasagne i bunden – taglagt, så de passer til størrelsen af fadet – herefter en portion spinatstuvning og en portion laks.
- Fortsæt med lasagneplader, spinatstuvning og laks, til al laksen er brugt – tre gange – og afslut med et lag lasagneplader og en gang spinatstuvning mere.
- Sæt lakselasagnen i ovnen i 10 minutter, tag den ud, og drys med revet mozzarella og lidt groft salt.
- Bag lasagne færdig – det tager ca. 20 minutter, eller til osten er sprød.
- Lad lakselasagnen hvilke i ca. 10 minutter, før den serveres.
Noter
Du kan servere din lakselasagne med en skål blandet, grøn salat – gerne med lidt frisk spinat iblandet – og/eller med et lækkert groft brød.
Den gode vin
Normalt ville jeg til en traditionel lasagne vælge at servere en god, ikke for dyr, italiensk rødvin, som f.eks. en Negroamora, men til røget laks og en lakselasagne passer sig bedre en sødmefuld hvidvin med god syre, f.eks. en Riesling Kabinett.
Normalt ville jeg til en traditionel lasagne vælge at servere en god, ikke for dyr, italiensk rødvin, som f.eks. en Negroamora, men til røget laks og en lakselasagne passer sig bedre en sødmefuld hvidvin med god syre, f.eks. en Riesling Kabinett.
Nutrition
Kalorier: 975kcal | Kulhydrat: 94g | Protein: 34g | Fedt: 53g | Mættet fedt: 31g | Flerumættet fedtsyre: 3g | Enkeltumættet fedtsyre: 13g | Kolesterol: 162mg | Natrium: 573mg | Kalium: 975mg | Fiber: 8g | Sukker: 8g | Vitamin C: 9mg | Calcium: 368mg | Jern: 5mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Alternativet: Laksetærte
Laksetærte – Hvis du vil prøve en af vores yndlings alternativer til lakselasagne så prøv denne her laksetærte. Den er en vinder hos rigtig mange af vores læsere.