Verdens bedste rabarberkage – intet mindre. Og samtidig er det en rabarberkage, der er så enkel at lave, at det bare ikke kan gå galt. Nå ja, og hurtig er den også.

Det er sådan en kage, du sagtens kan gå i gang med et par timer, før gæsterne kommer – hvis du altså har rabarber, alle de andre ting er noget de fleste har i huset.

Når så gæsterne kommer, dufter der af friskbagt rabarberkage, og kagen er måske endda stadig lun. For den smager lige godt, om den er lun eller helt afkølet.

rabarberkage

 

Rabarberkage som crumble-kage

Rabarberkagen her er en såkaldt crumble-kage – altså lavet med smuldredej. Det er det, der gør den så fantastisk nem at have med at gøre.

Det skal du bruge til fyldet til en tærteform-fuld rabarberkage

  • 400-500 g rabarber i renset tilstand, så du kan godt regne med ca. det dobbelte, hvis det er rabarber, du går ud i haven og trækker. For bladet kan nemt vejen næsten lige så meget som selve stilken
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 tsk. majsstivelse
  • 1¼ dl sukker
  • 2 tsk. kanel
  • 1½ tsk. vaniljesukker

Det skal du bruge til crumblen

  • 250 g smør eller margarine
  • 1½ dl rørsukker
  • 3 dl hvedemel
  • 3 dl havregryn

Du kan sagtens nøjes med ⅔ af ingredienserne til crumblen, men jeg kan bare godt lide godt med ”kage” rundt om frugtfyldet.

Sådan laver du rabarberkage

  1. Start med fyldet. Skyl rabarberne grundigt, og skær dem i ca. 1 cm tykke stykker.
  2. Tænd ovnen på 175° C.
  3. Læg rabarberne i tærtefadet – det skal ikke smøres eller noget.
  4. Hæld citronsaften over, og rør lidt rundt.
  5. Bland majsstivelse, sukker, kanel og vanilje, og drys det over rabarberne, og rør lidt rundt, så det hele bliver godt blandet.
  6. Sæt fadet i ovnen, og bag det hele i 10 minutter.
  7. Tilbered crumblen imens. Skær smørret i mindre stykker, og kom det i en skål sammen med rørsukker, mel og havregryn.
  8. Rør det sammen til en smuldrende dej med en elpisker med dejkroge.
  9. Tag rabarberne ud af ovnen, når de 10 minutter er gået, og skru temperaturen op på 200° C.
  10. Sæt klatter af dejen tæt side om side oven på rabarberne, til der ikke er mere dej.
  11. Glat lidt ud – det behøver ikke være fuldstændig glat – med en dejskraber. Det er nemmest, hvis dejskraberen dyppes i vand.
  12. Sæt nu kagen ind i ovnen igen i ca. 20-25 minutter, til crumblen er gylden.

Rabarberkagen smager ekstra lækkert, hvis du serverer den med skyr eller et andet surmælksprodukt. Det er også med til neutralisere oxalsyren i rabarberne.

Oxalsyre vs. Nonoxal

I handlen kan du få Nonoxal, som neutralisere oxalsyre, som rabarber indeholder, og som binder kalk og forhindrer det i at løbe ud i blodbanen og over i knoglerne. Men der skal store mængder rabarber til, og drikker eller spiser du mælk sammen med dine rabarber, så er der kalk nok i mælken til at neutralisere syren. Men hold dig fra bladene, de indeholder så meget oxalsyre, at de er uspiselige.

Skulle du ønske at bruge Nonoxal i denne rabarberkage, så kom det over rabarberne sammen med citronsaften.

Du kan også se vores æblekage med smuldredej her.

Velbekomme!

 

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Rabarberkage
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 51 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email