Rabarber
Rabarber er kendt fra klassiske retter som rød grød og rabarberkompot. Sådan husker jeg det i min barndom, mens Troels Trier og Rebecca Brüel skrålede løs om “Rød grød med fløde”.
Rabarber bliver ofte beskrevet som en grøntsag forklædt som en frugt. Rabarberen kom til Danmark omkring år 1830, og stammer oprindeligt fra Asien.
Rabarber har en syrlig smag, der først og fremmest skyldes oxalsyren. Oxalsyren kan være farlig for mennesket i rigtig store mængder, særligt bladene kan her være et problem.
Nedenfor kan du finde opskrifter til dine rabarbar.
Rabarbermarmelade
Rabarbermarmelade, rabarberkompot, rabarbergrød, rabarbere … er der noget, der minder mere om dansk forår og sommer? Ja, jeg ved godt, den har sæson til langt hen i efteråret, men den
Ostelagkage
Ostelagkage opskrift. Har du inviteret til brunch til den næste fødselsdag, så egner en almindelige lagkage sig måske mindre godt, men en ostelagkage er perfekt. Den du får opskriften på
Rabarbercrumble
Jeg elsker crumble cakes – æble- eller rabarbercrumble eller noget tredje crumble. Ikke alene er de nemme og hurtige at lave, de har også bare det hele – det syrlige
Rabarberkompot
Rabarberkompot – Kompot kommer af det latinske componere – at sætte sammen. En kompot er i bund og grund en eller anden slags frugt – eller stykker af frugt – som
Rabarbertrifli
Trifli hedder på engelsk trifle, hvilket betyder bagatel, så denne rabarbertrifli skulle altså være en rabarberbagatel. Det synes jeg nu ikke. Den smager som en drøm. Men hvis vi taler
Rabarbertærte
Rabarbertærte – Rabarber er en sæsonfrugt. Det er de fleste frugter og grøntsager, men rabarberen er en af de frugter, der ikke kan fås ret mange – om nogen –
Rabarberkage
Verdens bedste rabarberkage opskrift – intet mindre. Og samtidig er det en rabarberkage, der er så enkel at lave, at det bare ikke kan gå galt. Nå ja, og hurtig er den