Rabarbercrumble

Jeg elsker crumble cakes – æble- eller rabarbercrumble eller noget tredje crumble. Ikke alene er de nemme og hurtige at lave, de har også bare det hele – det syrlige og bløde fra frugten, og det crunchy fra crumblen. Og som om det ikke er nok, så tilfører man også lige det cremede og kølige med is, cremefraiche eller flødeskum. Serveres den så ovenikøbet lun med det kølige tilbehør, så er der ikke et øje tørt. Det er kræs for ganen.

Vi har faktisk en opskrift på en rabarberkage her på siden, som også er en crumble cake. Den er lidt finere i crunchet og lidt mildere og sødere i smagen. Den er så også lavet på nogle andre rabarber. Alle rabarber er nemlig ikke ens, nogle har en sødere smag end andre. Derfor kan det også være nødvendigt at regulere sukkermængden, afhængig af hvor søde dine rabarber er.

Hvilken en af rabarbercrumblevarianterne her på siden du skal vælge? Du skal da prøve dem begge to og smage dig frem til din favorit.

Rabarbercrumble

Rabarbercrumble med marcipan

Samlet tid: 1 time
Forfatter: Beate Grandahl
Denne variant er den lidt dyrere udgave, for der er marcipan i. Rabarberne er også de meget syrlige, så den kan sagtens tåle noget sødme.

Ingredienser



Sådan gør du

  • Lav en marinade af 1 tsk. vaniljesukker, citronsaft og 30 g rørsukker, og hæld den over rabarberstykkerne.
  • Lad rabarberne trække i en halv times tid, og vend dem et par gange undervejs.
  • Bland imens resten af vaniljesukkeret og resten af rørsukkeret med havregryn, mel, smør og marcipan.
  • Rør det sammen med elpiskeren med dejkrogene monteret.
  • Rør til du har en usammenhængende, smuldrende masse.
  • Tænd ovnen på 180° C, varmluft.
  • Smør en tærteform med smør.
  • Hæld rabarber og marinade over i formen, og smuldr crumbledejen henover.
  • Sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 30-40 minutter, eller indtil rabarberen bobler, og crumblen har fået en fin gyldenbrun farve.
  • Servér kold eller lun med is, cremefraiche eller flødeskum.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Rabarbercrumble med mandler

Skal det være luksus-luksus-udgaven, så hak ca. 50 g mandler groft – de skal ikke smuttes – og drys dem ud over rabarbercrumblen. Skær 4-5 ultratynde skiver smør, og fordel også dem oven på kagen.

Nu er den klar til at komme i ovnen.

En crumble cake er ikke en fast kage. Du kan ikke tage den ud af formen og servere den på et fint fad. Crumble cakes serveres i den form, de er blevet bagt i eller portionsanrettes. Det er værd lige at tænke over, inden du vælger formen, du vil bage crumblen i.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce