Oksemørbradbøffer på grill

Oksemørbradbøffer på grill er nok noget af det hurtigste du kan tilberede til aftensmaden. Især hvis slagteren har skåret bøfferne for dig. Jeg vil dog anbefale dig at lave tilbehøret på grillen også, for medmindre du har gas- eller el-grill, vil det tage dig længere tid at tænde op i grillen end at stege bøfferne.

Men heldigvis er der meget tilbehør, du også kan lave på grillen, når nu du har den fremme. F.eks. hele majskolber, aspargeser, peberfrugter, spidskål, spyd med grøntsager, kartofler og/eller tomater.

Oksemørbradbøffer på grill – opskrift

Det er altid billigere – altså kiloprisen – at købe en hel oksemørbrad end at købe udskæringer. Du er ikke hele mørbraden, der egner sig til bøffer, men resten kan du bruge til andre retter. Hvis du skal lave mange bøffer, skal du bruge hele midterstykket af mørbraden. Det stykke du også kan bruge til chateaubriand.

Antal personer:
4

Tid i alt:
10M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til oksemørbradbøffer på grill

  • 1 oksemørbrad – de vejer som regel mellem ca. 1.500-1.800 g. Du skal bruge i alt ca. 600-800 g kød til bøffer til 4 personer
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber

Sådan laver du oksemørbradbøffer på grill

  1. Fjern senen, hinder og evt. større stykker fedt fra mørbraden med en skarp kniv.
  2. Skær spidsen – også kaldet halestykket – af mørbraden, lige dér hvor mørbraden begynder at have den samme tykkelse hele vejen op.
  3. Skær også hovedet af mørbraden. Det kan du også efter at have finpudset det skære ud som bøffer, hvis du lige mangler lidt, men de ligner ikke helt de andre.
  4. Skær nu det midterste stykke i tykke skiver, der vejer omkring 150-200 g hver.
  5. Vend skiverne om på skæresiden, og tryk dem let flade med en hånd.
  6. Pensl dem med olie, og giv dem 2-3 minutter på hver side over direkte varme.
  7. Drys med salt og peber.

Hvad med resten af mørbraden?

De stykker kød, du har skåret fra, skal du naturligvis ikke kassere. Oksemørbrad er godt kød og dyrt kød. Spidsen kan du skære i strimler eller tern og bruge til bøf stroganoff eller gullasch. Det afpudsede kød fra hovedet kan ligeledes skære i tern og bruges til gullasch.

Hvis ikke ud bruger hovedet til bøffer i dag, kan du bruge dem til små bøffer en anden dag, hvor I kun er to eller til et stykke smørrebrød. Du kan selvfølgelig også skære det ud til gullasch eller bøf stroganoff. Det er lidt dyrt til det formål, men du vil få en ret, der smager vanvittigt godt.

Oksemørbradbøffer – tilbehør

Ud over de tidligere nævnte grillede grøntsager kan du også servere en god bearnaisesauce eller sauce bordelaise.

Hvilken vin til oksemørbrad

Vil du serverer en vin, der passer godt til din grillstegte oksemørbradbøf, vil jeg anbefale en rødvin. Det kommer nok ikke bag på dig. Men da mørbraden er forholdsvist mild i smagen, vil jeg også anbefale en mild vintype.

En bordeauxvin vil være et klassisk valg, men de fleste vine brygget på cabernet sauvignon-druen er velegnede.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Denne tekst blev sidst opdateret den 18. juni 2020 17:00

Tags: Oksekød
Mark Jensen