Majs på grill

Majs på grillMajs på grill. Prøv at smide majskolber på grillen også, når nu du alligevel har tændt op i den for at grille oksemørbraden eller laksen. De bliver så lækre. Kernerne bliver så sprøde og fyldt med saft, at når de brister mellem dine tænder, kan det ikke undgås, at saften sprøjter ud af dem.

Hvordan griller man majs?

Normalt, når jeg laver majskolber, kommer jeg dem i en gryde vand med lidt sukker og salt. Når de så skal spises, smører vi dem med smør, inden vi sætter tænderne i dem. Men når de skal grilles, kan du smøre dem inden, du tilbereder dem. Og du kan også fylde dem med skønne, friske krydderurter, så de får endnu mere smag, end de har i forvejen.

Majs på grill

Majs på grill – opskrift

Samlet tid: 35 minutter
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan bruge hele krydderurter, eller du kan bruge hakkede krydderurter. Du kan også bruge en blanding af friske, hakkede krydderurter og lidt tørrede krydderurter, men flest af de friske.

Ingredienser

  • Friske chilipebre eller tørrede chiliflager
  • Smør der har stået ude lidt, så det er blevet medgørligt
  • 1 bdt. blandede krydderurter og evt. lidt tørrede – f.eks. frisk salvie rosmarin og basilikum samt tørret timian
  • 1 majskolbe pr. person

Sådan gør du

  • Hak chilipebre fint – hvis ikke du bruger chiliflager – kom det i smørret, og bland det godt rundt.
  • Hak evt. krydderurterne, og bland evt. de tørrede krydderurter i.
  • Træk de yderste blade på majskolben ned, men uden at trække dem af.
  • Fjern trådene, de er ikke rare at få i munden, og smør majskolben med chilismørret.
  • Pak majsene ind i krydderurter, og fold de yderste blad op omkring majskolben igen, så majsen er pakket pænt ind.
  • Majskolberne grilles i ca. 20 minutter på indirekte varme. Husk at vende dem indimellem.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Kan I ikke spise en hel majskolbe hver, så beregne ½ pr. person, og skær dem over, når de er blevet grillet.

Er der majskolber tilovers, kan de fryses. Du skal ikke fjerne bladene, du skal bare komme det hele i en frysepose. Når de så skal spises, kan du enten give de optøede majskolber en tur på grillen igen, eller du kan pakke dem i stanniol og komme dem i ovnen ved et par hundrede grader i 10-15 minutter.

De taber hverken smag eller sprødhed ved at have været en tur i fryseren.

Grillede majskolber smager godt til stort set alle retter. Det er dog mest praktisk til grillmad, da det er lidt overkill at tænde op i grillen bare for at grille majs. Alternativt hvis grillen ikke er tændt, så kan du altid lave kogte majs i stedet for. Det kan også noget, men det er ikke helt på niveau med den grillede variant.

Servér dem til den grillede oksemørbrad, grillet kylling eller grillet fisk.

Kage på grill

Husk at udnytte varmen i grillen, når maden er taget af. Bag en f.eks. en æbletærte til desserten eller aftenkaffen senere. Gør som du plejer, når du laver kagen, men sæt den i grillen ved indirekte varme i stedet for at sætte den i ovnen. Det kan godt være den skal drejes indimellem, så den får varmen jævnt fordelt over det hele.

Sidst opdateret: 22. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter