Gnocchi – opskrift
Ingredienser
- 500 g kartofler – gerne nogle melede nogen der koger nemt ud
- 200 g hvedemel
- 50 g parmesan
- 1 æg
Sådan gør du
- Sådan laver du gnocchi
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i så meget vand, at det lige dækker. Du kan også koge dem med skræl på og pille dem efter kogning.
- Lad kartoflerne køle af, og mos dem.
- Ælt kartoffelmos, mel, parmesan og æg sammen til en ensartet, smidig dej, og lad den hvile ½ time.
- Sæt en stor gryde let saltet vand over at koge.
- Rul dejen til fingertykke pølser, skær pølserne ud i stykker på 2-3 cm, og giv hvert stykke et tryk med en gaffel.
- Kog gnocchi – evt. ad flere omgangen – i 3-4 minutter. De kommer op til overfladen, når de er færdige. Lad dem dryppe af i et dørslag.
Beates gnocchi opskrift
Gnocchi er af italiensk oprindelse. Det er en sådan lidt pastaagtig ting – både fremstillingsmetoden, hvor man koger dem i saltet vand – og dejen. Dog er der kartoffelmos i dem, det finder du normalt ikke i pasta ellers.
Hvad er gnocchi
Ordet ’gnocchi’ skulle angiveligt komme af det italienske ’nocchio’, som betyder en knude i et træ eller ’nocca’, som betyder kno. Og det hentyder jo nok til udseendet, som med en vis portion fantasi kan minde om enten en knude i et træ eller en kno.
Gnocchi serveres – ligesom pasta – ved at blive vendt i en sovs eller få den hældt over. Et godt valg er den napolitanske marinara sauce eller en mere traditionel tomatsovs. Men her på billedet er de serveret med basilikumpesto og lidt ekstra god olivenolie.
Tip: Har du kogte kartofler tilovers fra aftensmaden i går, så kan du sagtens bruge dem. Så sparer du også tiden med at koge kartofler, hvilket unægtelig gør gnocchi til endnu mere hurtig-mums!