Gnocchi er af italiensk oprindelse. Det er en sådan lidt pastaagtig ting – både fremstillingsmetoden, hvor man koger dem i saltet vand – og dejen. Dog er der kartoffelmos i dem, det finder du normalt ikke i pasta ellers. 

Ordet ’gnocchi’ skulle angiveligt komme af det italienske ’nocchio’, som betyder en knude i et træ eller ’nocca’, som betyder kno. Og det hentyder jo nok til udseendet, som med en vis portion fantasi kan minde om enten en knude i et træ eller en kno.

Gnocchi – opskrift

Som med mange andre italienske specialiteter findes der lige så mange variationer af gnocchi, som der findes regioner i Italien og italienske husmødre. Gnocchi stammer helt tilbage fra romertiden, og dengang indeholdt den ikke kartofler, men blev lavet af en grødlignende dej. Varianten med kartofler kom først efter, at kartoflen havde fundet vej til Europa. Og nu er den kommet for at blive.

Antal personer:
4

Tid i alt:
55M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til gnocchi

  • 500 g kartofler – gerne nogle melede nogen, der koger nemt ud
  • 200 g hvedemel
  • 50 g parmesan
  • 1 æg

Sådan laver du gnocchi

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i så meget vand, at det lige dækker. Du kan også koge dem med skræl på og pille dem efter kogning.
  2. Lad kartoflerne køle af, og mos dem.
  3. Ælt kartoffelmos, mel, parmesan og æg sammen til en ensartet, smidig dej, og lad den hvile ½ time.
  4. Sæt en stor gryde let saltet vand over at koge.
  5. Rul dejen til fingertykke pølser, skær pølserne ud i stykker på 2-3 cm, og giv hvert stykke et tryk med en gaffel.
  6. Kog gnocchi – evt. ad flere omgangen – i 3-4 minutter. De kommer op til overfladen, når de er færdige. Lad dem dryppe af i et dørslag.

Gnocchi serveres – ligesom pasta – ved at blive vendt i en sovs eller få den hældt over. Et godt valg er den napolitanske marinara sauce eller en mere traditionel tomatsovs. Men her på billedet er de serveret med basilikumpesto og lidt ekstra god olivenolie.

Tip: Har du kogte kartofler tilovers fra aftensmaden i går, så kan du sagtens bruge dem. Så sparer du også tiden med at koge kartofler, hvilket unægtelig gør gnocchi til endnu mere hurtig-mums!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Gnocchi
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)
x