Hvide asparges

Af en eller anden grund er hvide asparges ikke så populære og anvendte som grønne asparges af os danskere. Måske har det noget med besværet at gøre, for i modsætning til de grønne asparges skal de hvide skrælles. Men det er altså besværet værd, hvis du spørger mig. For de hvide stængler er altså en superlækker delikatesse.

.
Muligvis har den manglende popularitet og anvendelse også noget med prisen at gøre, for de hvide er en del dyrere end de grønne asparges. Det er der en grund til, de er nemlig dyrere og mere tidskrævende at dyrke. Faktisk er det grønne asparges, der dyrkes under jorden, så de har udviklet sig i mørke helt uden sollys.

Hvide asparges – opskrift

Hvide asparges smager som nævnt rigtig lækkert. De er nemme og hurtige at tilberede – og det elsker vi jo her på HurtigMums. Retten, du får opskriften på her, kan spises som forret med et stykke hjemmelavet flute til eller som tilbehør til f.eks. grillet fisk.
Antal personer:

4
Tid i alt:

15M
Sværhedsgrad:

Nem

Ingredienser 

 

  • 1 skalotteløg
  • 1 økologisk citron
  • 800 g friske, hvide asparges
  • 100 g smør
  • 50 g parmesan
  • 1 lille bdt. timian
  • Salt og peber

Sådan laver du hvide asparges

  1. Pil skalotteløget, og skær det i små tern.
  2. Skyl citronen, og riv den gule del af skrællen fint.
  3. Skræl aspargesene fra hovedet og ned med en tyndskræller.
  4. Knæk den nederste træede ende af.
  5. Brun smørret i en kasserolle, tilsæt skalotteløg, og smag til med citronsaft og -skal samt salt og peber.
  6. Kog aspargesene i kogende vand tilsat salt, til de er møre.
  7. Hæld vandet fra, og lad aspargesene dryppe af.
  8. Læg aspargesene på serveringsfadet, hæld det brunede smør over, drys med revet parmesan, og top med friske timianblade.

Hvide asparges smager også godt med sauce mousseline.

Hvor længe skal hvide asparges koge?

Kogetiden afhænger af hvor tykke aspargesene er, mærk på dem eller – endnu bedre – smag på dem, om de er møre. Som tommelfingerregel skal de koge 5-6 minutter.

Hvornår har hvide asparges sæson?

En tredje grund til at vi i Danmark ikke spiser så mange hvide som grønne asparges, kan også være den forholdsvis korte tid, de er i sæson.

De danske hvide har sæson i maj og juni, hvor de danske grønne har sæson i maj, juni og juli. Det er jo som sådan ikke den helt store forskel. Men hvor de grønne importeres hele året, importeres de hvide kun i maj og juni og måske lidt ind i juli, altså stort set samtidig med at de danske har sæson.

Konservesprodukter

Da sæsonen er så kort, fristes du måske til at købe aspargesene på dåse eller glas. Lad være med det. Du bliver skuffet. Asparges på dåse eller glas egner sig fortrinligt til høns i asparges, hvor du oven i købet med fordel kan tilsætte lidt af lagen for at få en mere intens smag, eller til hønsesalat. Men til opskriften herover skal du bruge friske asparges.

 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce