Opskrift på hvide asparges
Hvide asparges
Ingredienser
- 1 skalotteløg
- 1 økologisk citron
- 800 g friske hvide asparges
- 100 g smør
- 50 g parmesan
- 1 lille bdt. timian
- Salt og peber
Sådan gør du
- Pil skalotteløget, og skær det i små tern.
- Skyl citronen, og riv den gule del af skrællen fint.
- Skræl aspargesene fra hovedet og ned med en tyndskræller.
- Knæk den nederste træede ende af.
- Brun smørret i en kasserolle, tilsæt skalotteløg, og smag til med citronsaft og -skal samt salt og peber.
- Kog aspargesene i kogende vand tilsat salt, til de er møre.
- Hæld vandet fra, og lad aspargesene dryppe af.
- Læg aspargesene på serveringsfadet, hæld det brunede smør over, drys med revet parmesan, og top med friske timianblade.
Nutrition
Hvor længe skal hvide asparges koge?
Kogetiden afhænger af hvor tykke aspargesene er, mærk på dem eller – endnu bedre – smag på dem, om de er møre. Som tommelfingerregel skal de koge 5-6 minutter.
Hvornår har hvide asparges sæson?
En tredje grund til at vi i Danmark ikke spiser så mange hvide som grønne asparges, kan også være den forholdsvis korte tid, de er i sæson.
De danske hvide har sæson i maj og juni, hvor de danske grønne har sæson i maj, juni og juli. Det er jo som sådan ikke den helt store forskel. Men hvor de grønne importeres hele året, importeres de hvide kun i maj og juni og måske lidt ind i juli, altså stort set samtidig med at de danske har sæson.
Konservesprodukter
Da sæsonen er så kort, fristes du måske til at købe aspargesene på dåse eller glas. Lad være med det. Du bliver skuffet. Asparges på dåse eller glas egner sig fortrinligt til høns i asparges, hvor du oven i købet med fordel kan tilsætte lidt af lagen for at få en mere intens smag, eller til hønsesalat. Men til opskriften herover skal du bruge friske asparges.