Kvikretter

På en side som HurtigMums kan du naturligvis finde hurtig mad – kaldet kvikretter. På denne side finder du opskrifter, der max tager 30 minutter.

Aftensmad – hovedretter

Aspargessuppe

Aspargessuppe – ca. 20 minutter. Asparges er ikke min favoritgrøntsag. Men når det kommer til suppe er det en helt anden sag. Aspargessuppe er en af de rigtig lækre supper der forsøder vinterhalvåret.

aspargessuppe

Bagte kartofler med vegansk fyld

Bagte kartofler med vegansk fyld – Ca. 30 min. Lækkert tilbehør til hovedretten og så er det nemt at lave, da du både kan bruge mikroovn eller ovn. Tilmed får du også en opskrift på vegansk smør, som slet ikke er svært at lave!

Bagte kartofler med vegansk fyld

Biksemad

Biksemad – ca. 30 minutter. En rigtig resteret er hvad de fleste betragter biksemad som. Det er sådan set heller ikke underligt, men biksemad kan naturligivis også laves fra bunden.

biksemad

Broccolisalat

Broccolisalat – ca. 20 minutter. Hurtigt – sundt – lækkert her er opskriften på vores broccolisalat med bacon. For de fedtforskrækkede er der forslag til en variant af broccolisalat uden bacon.

Broccolisalat

Burrito

Burrito – ca. 30 minutter. Mexikanske tortillaer (madpandekager) med fyld. Burrito kan være lynhurtig mad – og der er tips til det her – men du kan også lave tortillaen fra bunden, og det er virkelig lækkert.

Burrito

Champignonsuppe

Champignonsuppe – ca 25 minutter. Champignonsuppe er en klassisk vintersuppe. Her får du den klassiske variant af champignonsuppe. Du får videre et bud på en light champignonsuppe, såvel som et forslag til champignonsuppe med bacon.

champignonsuppe

Clubsandwich

Clubsandwich – Ca. 20 min. Lækker hjemmelavet clubsandwich med kylling og bacon med to opskrifter på to forskellige dressinger.
Clubsandwich

Cordon bleu

Cordon bleu – ca. 30 minutter. Cordon bleu er en lækker ret fra Schweitz. Det er kød og ost blandet sammen i hellig forening. Cordon bleu er så super lækker.

cordon bleu

Couscous

Couscous – ca. 15 minutter. Couscous er lavet på pastadej fra durumhvede. Couscous er en af de retter som vinder mere og mere indpas i det danske køkken.

Couscous

Falafler

Falafler – ca. 25 minutter. Falafler er især kendt fra Mellemøsten/landene omkring middelhavets østlige del. Det er varmebehandlede boller af kikærter tilsæt krydderier og krydderurter. Det smager rigtig godt.

Fattoush

Fattoush – ca. 20 minutter. Fattoush er fra det libanesiske køkken og betyder sådan set bare bondesalat. Du kan finde opskriften på fattoush her.

fattoush

Fennikelsalat

Fennikelsalat – Omkring 30 minutter. Fennikelsalat er, som navnet antyder, en salat, hvor det essentielle er en råmarineret fennikel. Det er super nemt tilbehør – og så smager det naturligvis utrolig lækkert.

fennikelsalat

Fisk på grill

Fisk på grill – ca. 8(!) minutter. Alt du behøver at vide for at lave perfekt fisk på grill. Det er nemt hurtigt og lækkert. Husk du også kan grille tilbehør.

Fisk på grill

Fiskesuppe

Fiskesuppe – ca. 15 minutter. Hvis du er klar på lækker suppe og det skal gå stærkt så er fiskesuppe det hele rette valg for dig. Denne fiskesuppe er i øvrigt rigtig smagfuld og utrolig lækker.

fiskesuppe

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich – Ca. 25 minutter. Hvis du er så heldig at have ekstra flæskesteg i køleskabet efter gårsdagens julefrokost så bør du forkæle dig selv med en flæskestegssandwich. Her finder du opskriften på flæskestegssandwich.

Flæskestegssandwich

Flødekartofler

Flødekartofler – Allerede i 80’erne var flødekartofler et klart hit, og det er det stadig – med god grund. Derfor finder du her en nem opskrift på flødekartofler, hvor det kun tager ca. 27 minutter at lave det lækre tilbehør til eksempelvis stegen.

gammeldags flødekartofler i ovn

Grillet burger

Grillet burger – Det skal selvfølgelig være en rigtig grillet burger – med grillstriber på både bolle og bøf! Se hvordan du laver din egen hjemmelavet grillet burger på ca. 25 minutter, og opgradér eventuelt til luksusburgeren.

grillet burger

Grillet hummer

Grillet hummer – Grillet hummer er ikke bare lækkert, det er også nemt! Forkæl dine nærmeste med grillet hummer, der let tilberedes på grill eller i ovn. Læs opskriften her!

grillet hummer

Grillet kylling

Grillet kylling – er både lækkert og nemt. I denne opskrift får du hele 2 opskrifter på den perfekte grillet kylling, der helt sikkert vil være et hit ved bordet, og som passer perfekt til alt tilbehør. Grillet kylling på bare 25 minutter. Se opskriften her.

grillet kylling

Grillpølser og hakkebøf på grill

Grillpølser og hakkebøf på grill – ca. 25 minutter. De perfekte tip til at få grillpølser og hakkebøf på grill til at spille helt optimalt. Det er ikke verdens sværeste opskrift, men der er lige et par fif, du måske har glemt… Skader vel ikke at tjekke det?

Grillpølser og hakkebøf på grill

Grillspyd

Grillspyd – Grillspyd er dejligt nemt, og så kan du let variere, hvad du har lyst til der skal på dit grillspyd. Få inspiration til lækre grillspyd lige her!

grillspyd

Græsk bøf

Græsk bøf – Denne opskrift er perfekt til dig der ikke ønsker at gå på kompromis med smag. Her er der krydderier og fetatern i, som giver bøfferne en autentisk græsk smag.

Græsk Bøf

Græske frikadeller

Græske frikadeller – Ca. 30 minutter. Nogle gange kan almindelige frikadeller være ret trættende – ja det syntes jeg i hvert fald. Derfor er det tit jeg foretrækker græske frikadeller, da der er noget mere smag i dem.  I denne opskrift på græske frikadeller er der både feta, hvidløg og persille.

græske frikadeller

Græsk salat

Græsk salat – Ca. 10 minutter afhængighed af, hvor hurtig du er med kniven. En frisk, sund og velsmagende salat der smager af livet ved Middelhavet. Hvis der er kræsne ganer kan man have feta og oliven ved siden af.

Grøntsagssuppe

Grøntsagssuppe– Ca. 30 minutter.  Det er både hurtigt og så er det sundt. Find opskriften på grøntsagssuppe her.

grøntsagssuppe

Høns i asparges

Høns i asparges – Ca. 20 minutter. Skal du have tartelletter med høns i asparges, så skal du faktisk ikke bruge lang tid. Det er ret hurtigt at lave, og med vores opskrift på høns i asparges tager det ikke meget længere end 20 minutter før du kan servere den klassiske danske ret.

høns i asparges

Italienske kødboller

Italienske kødboller – ca. 30 minutter. Ciao Bella – mere romantisk mad findes næsten ikke. Italienske kødboller blev gjort verdens berømte i Disney-filmen ‘Lady og Vagabonden’ – det er mere end en mad – det er et minde og en stemning fra en svunden tid.

Italienske kødboller

Karbonader

Karbonader– cirka 25 minutter. Karbonader er en klassisk jysk og fynsk ret, Karbonader er lavet af hakket flæskekød, og karbonader har en ret stor lighed med det som de på sjælland kalder krebinetter.

karbonader

Kartoffelmos

Kartoffelmos– ca. 30 minutter. Kartoffelmos er manges livret, og det fungerer godt til alle retter. Hvad ville brændende kærlighed, enebærgryde eller mørbradgryde eksempelvis være uden kartoffelmos? Og hvad med bagt kartoffelmos? Mums. Find opskriften på hurtigmums.dk .

kartoffelmos

Kartoffelpandekager

Kartoffelpandekager – Ca. 25 min tager det at lave disse lækre kartoffelpandekager. Hvis du har lyst til lidt ekstra, kan du lave tomat salsaen som også står i opskriften!

Kartoffelpandekager

Kikærtesalat

Kikærtesalat – ca. 15 minutter. En af mine favoritingredienser er kikærter. Jeg elsker også kikærtesalat, og her er vores dejlige lille opskrift på kikærtesalat med feta. Hvis du er LCHF’er så kør endelig bare fuld fart på fetaen, da det er vigtigt at få meget fedt ved de her retter.

kikærtesalat

Koldskål

Koldskål – ca. 5 minutter. Koldskål er SÅ lækkert, SÅ forfriskende og SÅ enkelt. Det er en ret, mange forbinder med barndommen, og selvom den snildt kan købes færdiglavet, er det bare slet ikke det samme. Og så tager det jo kun 5 min. at trylle den klassiske ret frem.

koldskål

Krebinetter

Krebinetter – ca. 25 minutter. Karbonader, krebinetter.. Kært barn har mange navne, om end smagen er den samme, lækre smag, der fører dig helt tilbage til barndommen. Her får du HurtigMums version af krebinetter.

krebinetter

Kyllingeburger

Kyllingeburger – ca. 20 minutter. Den første udgave er lavet af kyllingestykker fra rester, og den anden udgave er gjort med kyllingefars. Begge udgaver smager fremragende og kan laves på under 20 minutter. Især tippet med at gratinere kylling og ost sammen fem minutter til sidst gør det her til en superopskrift på kyllingeburger.

Kyllingeburger

Kyllingesalat

Kyllingesalat – ca. 30 minutter. Kyllingesalat består, ikke overraskende, hovedsageligt af kogt kylling, men derudover er der i denne opskrift også champignonskriver og aspargessnitter, vendt i en mayonnaisedressing. Kyllingesalat er lækkert både som frokost, tilbehør og som hovedret.

kyllingesalat

Köfte

Köfte – ca. 20 minutter. Köfte er hvad man nok blot ville kalde tyrkiske frikadeller på godt gammel dansk. Men du kender sikkert allerede köfte fra de mange hyggelige tyrkiske restauranter, der er dukket op i Danmark. Jeg er sikker på det er derfra at köfte er blevet et mere almindeligt begreb i Danmark end tyrkiske frikadeller.

köfte

Kåldolmer

Kåldolmer – ca. 30 minutter. Rigtig nemme at lave og smager fantastisk. Du skal heller ikke bruge så mange ingredienser – Bare kål, løg, hakkekød, ingefær, hvidløg og olivenolie.

Kåldolmere

Laks i ovn

Laks i ovn – ca. 25 minutter. Laks, pesto, gedeost, tomater og løg – kan det blive andet end lækkert? Laks er en taknemmelig fisk, og efter at have smagt denne lækre laks i ovn, vil du også være en taknemmelig – og mæt – person.

laks i ovn

Lask på grill

Laks på grill – ca. 30 minutter. Man bliver angiveligt kvik af fed fisk, og så tager det kun en halv time at lave… og det gør det, fordi du først gør noget virkelig smart med fisken! Med det her kokketips er du næsten sikker på, at laks på grill bliver saftigt og godt hver gang.

Laks på grill

Laksetærte

Laksetærte – ca 30 minutter. Både butterdej og laks er noget, de fleste kan lide og holder af. Derfor er laksetærte utrolig lækkert, da begge ingredienser er repræsenteret. Denne laksetærte fra hurtigmums.dk er en fortrinlig tærte – og får mundvandet til at løbe.

Laksetærte

Linsesuppe

Linsesuppe – ca. 20 minutter. Hold en kødfri dag og lav denne nemme og sunde linsesuppe.

linsesuppe

Maskeret blomkål

Maskeret blomkål – 30 minutter. Sjov fransk ret fra 60erne. Blomkål er godt, og her får du det i en retroudgave med rejer og sovs (og bacon hvis du ønsker det). Nem opskrift, lidt arbejde.

Maskeret blomkål

Medisterpølse

Medisterpølse – ca. 17 minutter. Om end det ikke synes særlig svært at stege en medisterpølse, findes der et utal af gode råd og tips til, hvordan man steger den perfekte medisterpølse. Få endnu et godt råd på hurtigmums.dk – måske det ender med at blive dit favoritråd.

medisterpølse

Millionbøf

Millionbøf – ca. 25 minutter. Millionbøf, kødsauce, kødsovs, bolognese… Kært barn har mange navne. Navnet millionbøf kommer af, at kødet deler sig i mange små stykker, når det steges – nogle siger en million små bøffer. Og uanset navn, så smager det formidabelt!

millionbøf

Mørbrad

Mørbrad – ca. 20 minutter. Et lækkert stykke kød, som er faldet kraftigt i pris. Mørbrad kan tilberedes på mange måder, og du får flere ideer i opskriften. Hovedopskriften er fyldt mørbrad med svesker. Men hvis du ikke er glad for svesker (det er jeg ikke!), så er der også forslag til alternativt fyld til din mørbrad.

Mørbrad

Nudelsuppe

Nudelsuppe – ca. 25 minutter. Denne nudelsuppe med kylling er en nem lille opskrift. Det er en af de opskrifter som for modne mennesker er en klassisk vinter- og efterårsret, mens nudelsuppe for unge mennesker ofte en rigtig tømmermandsret. Uanset hvilket formål nudelsuppe har, så er det en lækker lille ret, der både er nem og hurtig at lave!

nudelsuppe

Souvlaki

Souvlaki – ca. 30 minutter. Græsk og lækkert. I den lidt langsomme ende af kvikretterne, men dog hurtigere end at se en fodboldhalvleg. Souvlaki er kød grillet på spyd og det smager bare skønt af sommer og grækenland. Undervejs kan du sagtens nå at lave både græske kartofler, tzatziki og hvidløgsbrød, og så har du et superlækkert måltid!

Souvlaki

Pariserbøf

Pariserbøf – ca. 30 minutter. Pariserbøf er en ret der er hurtig, nem at lave og smager lækkert. Lige en ret for HurtigMums. Der er dog ikke meget fransk over pariserbøf – det er en helt traditionel dansk ret.

pariserbøf

Pasta med kødsovs

Pasta med kødsovs – Det smager altid super lækkert! Få én af favorit opskrifterne på pasta med kødsovs lige her, og servér en pasta med kødsovs alle kan lide!

pasta med kødsovs

Pasta med laks

Pasta med laks – ca. 15 minutter. Pasta med laks er virkelig nemt at lave. Du koger noget pasta og laver en flødesovs med asparges til. Og samtidig smager pasta med laks bare godt – et fint smags-makkerpar.

Pasta med laks

Pastasalat med laks

Pastasalat med laks – ca. 25 minutter. Denne pastasalat smager fantastisk med en kombination af oliven, rugbrød, ost og rævesovs! Pastasalat med pesto

pastasalat med laks

Pastasalat med pesto

Pastasalat med pesto – ca. 25 min og så har du lækker gnocchi pasta med hjemmelavet pesto. Smager fantastisk og så er det nemt at lave!

Pastasalat med pesto

Pastasalat med tun

Pastasalat med tun – Ca 25 min. Pastasalat med tun er en klassiker til frokosten. Denne opskrift bruger tung, æg, tomater og ærter. Og så får du en opskrift på dressing til pastasalaten.

Pastasalat med tun

Qesadillas

Quesadillas – ca. 15 minutter. Quesadillas er faktisk en ret simpel ret. Det er en blanding af tortillas, grøntsager og masser af smeltet ost. Mums. Du kan eventuelt tilføje noget kød og kylling til dine quesadillas som vi har gjort i denne opskrift.

Quesadillas

Saltimbocca

Saltimbocca – ca. 15 minutter. Hvis du er til hurtige italienske retter med stor smag – ja så er saltimbocca nok lige noget for dig. Du kan finde opskriften på saltimbocca her.

saltimbocca

Stegt lever

Stegt lever – ca. 25 minutter. Ikke alle børns yndlingsret! Men armeret med tipsene i den her meget grundige beskrivelse har du en chance for at stegt lever bliver en succes. Opskriften inkluderer fem stege tips og vigtige råd omkring tilbehør.

Stegt lever

Stegt spidskål

Stegt spidskål – ca. 20 minutter.  Superlækkert, billigt og nemt tilbehør. Alle kan spise stegt spidskål, som både er velsmagende og passer ind i diverse diæter (Palæo, LCHF, Southbeach osv.).

Stegt spidskål

Tostadas

Tostadas – ca. 23 minutter. Det her er en dejlig spansk majstortilla. I denne variant af tostadas har vi byttet bønnetilbehør ud med  kikærter.

tostadas

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel – Ca. 20 minutter. Den klassiske wienerschnitzel er et stykke lækkert paneret kalvekød. Vidste du i øvrigt at wienerschnitzel faktisk slet ikke kommer fra Wien men Norditalien? Det kan du læse mere om her, hvor du også får opskriften på wienerschitzel.

Wienerschnitzel

Aftensmad – tilbehør og forretter

Asparges med bacon

Asparges med bacon – ca. 20 minutter. En rigtig grill klassiker det er svært at ødelægge. Med to så gode ingredienser, der komplementerer hinanden godt er succesen næsten sikker. Her får du også forslag til hvide asparges med bacon i ovn og tips til at stege dem på panden. Hvis du har mange nok, kan det fungere som hovedret.

Asparges med bacon

Avocado med rejer

Avocado med rejer – ca. 15 minutter. En supernem og lækker forret du hurtigt kan bikse sammen. Avocado med rejer er en klassiker, som aldrig er gået af mode. Det svære er at finde en god avocado, men det er der heldigvis gode tips for i opskriften!

Avocado med rejer

Avocadosalat

Avocadosalat – ca. 10 minutter. Den her avocadosalat er genial. Den er sund og den er lækker, og så er den her avocadosalat hurtig at lave. Avocadosalat er rigtig godt for LCHF folket, da denne salat netop har et stort indhold af sunde fedtsyrer.

avocadosalat

Bagna cauda

Bagna cauda – ca. 10 minutter. Det her er en lækker lille specialitet fra Piemonte. Bagna cauda er lavet på ansjoser, og selv hvis du syntes at ansjoser lyder frastødende, så skal du altså gøre den tjeneste at prøve at lave en bagna cauda som dip.

bagna cauda

Bagt fisk og porrer med lufttørret skinke – klimavenlig

Bagt fisk og porrer med lufttørret skinke – klimavenlig – Ca. 22 min og så har du en lækker lille appetitvækker som også er klimavenlig!

Bagt fisk og porrer med lufttørret skinke – klimavenlig

Bernaisesovs

Bearnaisesovs – ca. 30 minutter. Nogle kalder den for bernaisesauce, men de fleste kalder sovsen for bernaisesovs, og her kommer opskriften på hjemmelavet bernaisesovs. Her får du blandt andet tricket til hvordan bernaisesovs ikke skeller.

bearnaisesovs

Bechamelsauce

Bechamelsauce – Ca. 10 min. Bechamelsauce er en helt klassisk sauce i det danske køkken og bruges i alt fra lasagnes mornaysauce, sennepssauce, og svampesauce. Du kan læse opskriften på bechamelsauce her.

bechamelsauce

Bløde løg

Bløde løg – Ca. 30 minutter, men det passer sig selv det meste af tiden, så du kan lave andet imens. Lækre bløde løg, brun sovs, bøffer og kartofler, og aftensmaden er klar!

Bløde løg

Brun sovs

Brun sovs – ca. 15 minutter. Brun sovs er helt klassisk dansk sovs. Du kan læse opskriften på brun sovs her.

brun sovs til aftensmad

Champignonsauce

Champignonsauce – ca. 15 minutter. Simpel lille sauce. Champignonsauce går rigtig godt til langt de fleste kødretter. Du kan finde opskriften på champignonsauce her.

champignonsovs

Chimichurri

Chimichurri – ca. 10 minutter. Chimichurri er en såkaldt råsovs. Det betyder at den ikke bliver varmet op. Chimichurri er derfor nok mest i familie med sovse som pesto og salsa og andre kolde sovse. Chimichurri er en argentinsk ret, og ifølge vores forfatter kan den bruges til næsten alt!

chimichurri

Grillede grøntsager

Grillede grøntsager – ca. 12 minutter. Grillede grøntsager er noget af det bedste ved at grille. Det er sundt, smager forrygende, er let at lave og tager ingen tid! Har får du tre grillede grøntsager: Asparges, peberfrugter og spidskål.

Grillede grøntsager efter

Grillede tomater

Grillede tomater – ca. 10 minutter. Grillede tomater er det perfekte tilbehør til en god grill-aften. Her får du en opskrift med fyld af gedeost mm. samt tips til grillede halve- og hele tomater. Varme tomater smager bare godt og så er de pænt sunde!

Grillede tomater

Guacamole

Guacamole – ca. 20 minutter. Guacamole er det perfekte tilbehør til enhver mexicansk ret – tacos, tortillas, nachos… Men den ægte, mexicanske avocadosalso kan såmænd også bruges som dip til rå grøntsagsstave, til chips eller eventuelt com tilbehør til smørebrødet.

guacamole

Gulerodssalat

Gulerodssalat – ca. 10 minutter. En fin salat der også kan serveres mellem måltider. Gulerodssalat er hurtig(mums), nem og meget frisk. Udover den meget simple opskrift, er der også en lidt mere avanceret marokkansk udgave af gulerodssalat.

Gulerodssalat

Hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød – ca. 15 minutter. Hvidløgsbrød er bare godt! Det er sikkert ikke supersundt (hvidt brød), og det giver en ’hvidløgsmund’, men smagen er det hele værd. Her får du både en opskrift på hvidløgsbrød og hvidløgsflutes.

Hvidløgsbrød

Hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing – ca. 10 minutter. Der er et godt bid i den her hvidløgsdressing så den går godt til både de fleste salater og også rigtig godt som dip. At det kun tager 10 minutter at lave den dressing, er som altid et stort plus, men som med de fleste andre hvidløgsretter, så kan du også lade den stå og trække mere kraft.

hvidløgsdressing

Karrydressing

Karrydressing – ca. 5 minutter. Karrydressing kan bruges i sandwich, i pitabrød, til sild og meget mere. Det er vildt nemt at lave og tager ingen tid. Den her karrydressing er lavet på tre ingredienser. Som bonus får du en opskrift på hjemmelavet karry mm.

Karrydressing

Karrykål

Karrykål – ca. 20 minutter. Dette er en rigtig nem og sund ret til tilbehør. Karrykål kan i bund og grund gå til alle retter, men jeg har en lille favorit med karrykål. Karrykål går super godt til grillmad.

karrykål

Karrysovs

Karrysovs – ca. 15 minutter. Denne lækre karrysovs er hurtig og nem at lave. Den er en favorit til risretter, men du kan naturligvis også bruge karrysovs til andre retter.

karrysovs

Kartofler på grill

Kartofler på grill – ca. 20 minutter. Tre gode måder at tilberede kartofler på grill. Der er ingen grund til at lave dem – og grøntsagerne for den sags skyld – i køkkenet; På grillen med dem! Billedet er af kartofler i folie, men der er også opskrift på kartofler på spyd samt bagt kartoffel.

Kartofler på grill

Mangosalat

Mangosalat – ca. 10 minutter. Frisk og indbydende salat, der passer perfekt til grill-aften i haven. Mangosalat forberedes lynhurtigt, og succesen er nærmest garanteret, hvis du finder den perfekt mango og avocado. En herlig kvikret!

Mangosalat

Marinara sauce

Marinara sauce – ca. 20 minutter. Marinara sauce er en napolitansk sauce, som normalt lavet af tomater, hvidløg, krydderurter og løg – men findes dog i et hav af variationer. Find din nye favoritversion på hurtigmums.dk.

marinara sauce

Melon salat

Melonsalat – ca. 10 minutter. Melonsalat er utrolig frisk og kan pifte ethvert bord op – hvad enten du har disket op med buffet, tapas, grillretter eller noget helt andet. Melonsalat kan laves af en masse forskellige meloner men kan også laves ud af en enkelt slags.

melonsalat

Olie-eddike-dressing

Olie-eddike-dressing – ca. 5 minutter. En perfekt universal dressing der kombinerer det lidt bitre og det fede. Olie-eddike-dressing kan bruges til de fleste salater, og med vores foreslåede udvidelser kan den blive rigtig spændende.

Olie-eddike-dressing

Oliventapenade

Oliventapenade – ca. 10 minutter. Lækkert tilbehør der kan bruges til en masse forskellige ting – fra italienske hovedretter til dip for brød. HurtigMums oliventapenade er grov og uden ansjoser.

Oliventapenade

Peberrodssovs

Peberrodssovs – ca. 15 minutter. Det er en god klassiks sovs, som bider lidt i næsen og smager godt til de fleste klassiske danske retter. Peberrodssovs kan du bikse sammen i en håndvending, og den bliver næsten altid spist op.

Peberrodssovs

Persillepesto

Persillepesto – ca. 15 minutter. Persillepesto er faktisk utrolig nemt og hurtigt at lave. Vi har stort set altid hjemmelavet persillepesto stående, da det nærmest ikke kan betale sig at købe persillepesto og så smager det bedre når man selv laver det.

persillepesto

Persillesovs

Persillesovs – ca. 15 minutter. Persillesovs hører til kategorien af helt traditionelt dansk mad, og serveres ofte til retter som stegt flæsk og hvide kartofler. Du kan også bruge persillesovs til de fleste fiskeretter, og det går faktisk rigtig godt.

persillesovs

Polenta

Polenta – ca. 10 minutter. En af de lidt nyere retter i det danske køkken. Polenta er en super hurtig ret at lave, og polenta er et rigtig godt alternativ til kartofler.

polenta

Rejesalat

Rejesalat – Cremet rejesalat, frisk i smagen og med sprøde knæk fra rejerne. Helt ideel til sommerens frokostbord. Find opskriften på rejesalat her!

rejesalat

Ristet rugbrød

Ristet rugbrød – ca. 10 minutter. Denne opskrift på ristet rugbrød er en hurtig måde af pifte forretten op på eller servere sammen med avocado.

ristet rugbrød

Salsa

Salsa – ca. 10 minutter. Den her lille opskrift på salsa er inspireret af klassisk mexicansk tomatsalsa. Der findes mange forskellige opskrifter på salsa, men den her er hvad de fleste danskere forbinder med begrebet salsa.

salsa

Ristede løg

Ristede løg – ca. 15 minutter. De har mere smag og er friskere end dem du køber. Til gengæld kan de hjemmelavede ristede løg ikke holde sig til næste årtusinde.

Ristede løg

Rysteribs

Rysteribs – ca. 11 minutter. Kan bruges som topping på müsli eller havregrød, men er især velegnet som tilbehør til gammeldags (lidt tunge) retter, hvor det sursøde spiller perfekt. Rysteribs er nemt at lave.

Rysteribs

Råstegte kartofler

Råstegte kartofler – ca. 25 minutter. Det her er en lidt anderledes måde at lave kartofler på. Råstegte kartofler laves på panden. I vores opskrift har vi tilføjet rosmarin, da det giver et ekstra pift til de råstegte kartofler.

råstegte kartofler

Sommersalat

Sommersalat – ca. 15 minutter. Mere let og sommerligt bliver det bare ikke. Sommersalat i hurtigmums-udgaven er med bl.a. babyspinat, jordbær, salatost og ærter, og selvfølgelig lækker hjemmelavet dressing til. Som bonus får du også opskriften på sommersalat som salatpålæg!

Sommersalat

Spinatroulade

Spinatroulade – ca. 25 minutter. Denne spinatroulade er lavet med laks, og du kan bruge den som forret eller som en del af hovedretten. Den her spinatroulade er perfekt matchet til folk på LCHF mad. Læs mere om spinatroulade med laks her.

spinatroulade

Stuvet grønkål

Stuvet grønkål – ca. 20 minutter. Som alt andet stuvet er det klassiks og smager rigtig godt. Stuvet grønkål har lidt mere karakter end de to nedenstående gang stuvet kål. Den passer godt til f.eks. kogt skinke eller medisterpølse med nye kartofler.

Stuvet grønkål

Stuvet spidskål

Stuvet spidskål – ca. 25 minutter. Stuvet spidskål er en dejlig dansk klassiker, og den går sammen med stort set alle klassiske hovedretter. Altså nok bortset fra hønsesuppe og lignende. Der er i øvrigt ikke meget forskel på stuvet spidskål og stuvet hvidkål.

stuvet spidskål

Stuvet spinat

Stuvet spinat – Stuvet spinat er super nemt at lave og så smager det fantastisk. Stuvet spinat passer godt til mange retter. Få opskriften på stuvet spinat lige her!

stuvet spinat

Søde kartofler

Søde kartofler – ca. 20 minutter. Slet ikke det samme som ’rigtige’ kartofler, men vistnok sundere. Her er en fin hurtig opskrift på at lave de søde kartofler om til lækre ’pomfritter’.

fyldte søde kartofler

Tunsalat

Tunsalat – ca. 10 minutter. Hvis du skal lave en sandwich eller lave noget lækkert tilbehør til dit rugbrød, så er denne tunsalat top lækker. Du kan købe de her færdiglavede i dit lokale supermarked, men de er både dyrere og smager slet ikke så lækkert som den hjemmelavede tunsalat.

tunsalat

Tzatziki

Tzatziki – ca. 15 minutter. Der er faktisk både den klassiske opskrift på tzatziki her, som tager noget længere tid, og så det moderne menneskes tidseffektiviserede lynopskrift på tzatziki.

tzatziki

Dessert og sødt

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager – ca. 30 minutter. Der er kommet meget godt ud af USA, men en af mine favoritter er amerikanske pandekager. Du kan spise amerikanske pandekager i stedet for normale pandekager eller som en lækker lille ingrediens i den store brunch.

amerikanske pandekager

Bananpandekager

Bananpandekager – ca. 25 minutter. Der er ikke nogen pandekager der er sunde, men bananpandekager er nok det tætteste vi kommer på nogle sunde pandekager. Ligesom deres amerikanske fætre, så går bananpandekager rigtig godt i brunchmenuer.

Blåbærmuffins

Blåbærmuffins – ca. 25 minutter.  Muffins er en af de bedste nyskabelser der er sket over de sidste 20 år i det danske kagekøkken. Blåbærmuffins er ikke nogen undtagelse, og du kan her finde opskriften på blåbærmuffins.

blåbærmuffins

Brombærtærte

Brombærtærte – ca. 30 minutter. Denne lækre tærte fungerer bedst med friske brombær. Vi foretrækker vores brombærtærte serveret lun til kaffen, og da denne opskrift på brombærtærte er hurtig at lave, ja så er brombærtærte en af de vigtige opskrifter i vores arsenal af søde sager.

brombærtærte

Cookies

Cookies – ca. 30 minutter. De smager virkelig godt og er nemmere at lave end man tror, så der er ingen grund til at købe sig fattig hos Espresso House eller Starbucks. Cookies holder sig godt (måske fordi de altid bliver spist op?) og tiltaler alle generationer. De fungerer også godt som sidekick til f.eks. is.

Chocolate chip cookies

Frugtsalat

Frugtsalat – ca. 30 minutter. Der er intet så forfriskende som frugtsalat, og der er intet, der er så nemt at lave. Frugtsalat er perfekt til både en hurtig snack eller som dessert til eksempelvis julefrokosten.

Frugtsalat

Havregrynskager

Havregrynskager – ca. 25 minutter. Det er en af de her små lette kageretter, som du let selv kan bikse sammen. Hvis der er tid til det, og der er børn i huset, så vil jeg klart anbefale at du hiver dem med i processen. Havregrynskager er en super familieret at lave og have fingrene i.

havregrynskager

Jordbærmarmelade

Jordbærmarmelade – ca. 30 minutter og så har du en lækker hjemmelavet jordbærmarmelade. Denne opskrift er så simpel at du har friheden til selv at tilsætte dine egne smage såsom vanilje eller kardemomme.

jordbærmarmelade

Jordbær-smoothie

Jordbær-smoothie – ca. 10 minutter. Hvis du elsker jordbær og godt kan lide smoothies (og milkshake), så vil du knusleske jordbær-smoothie. Det søde kommer fra vanilje og så er der ellers masser af jordbær, men også lidt banan og citron. Det går lynhurtigt at bikse sammen, og alle fra små børn til oldemor vil gerne smage.

Jordbær-smoothie

Napoleonshatte

Napoleonshatte – ca. 30 minutter. Elsker du marcipan og chokolade? Så er napoleonshatte et rigtig godt valg for dig. Napoleonshatte har eksisteret siden første halvdel af 1800-tallet hos de danske konditorer, og der er en grund til at de stadig er der. Napoleonshatte er bare utrolig lækre at lave.

napoleonshatte

Romkugler

Romkugler – ca. 20 minutter. Har du kagerester i huset og heriblandt chokoladekage, så er romkugler en oplagt ret at lave. Her undgår du nemlig madspild og på samme tid får du lavet nogle lækre romkugler på kort tid.

romkugler

Råcreme

Råcreme – ca. 20 minutter. Søde sager er rigtig lækre, og råcreme kan gøre en masse retter endnu sødere. Klassisk er råcreme en fast del i den ret der hedder Abemad, men kan også bruges i en række andre opskrifter.

råcreme

Vaniljecreme

Vaniljecreme – Uanset hvad du skal bruge din vaniljecreme til, så bliver den altid bedst, når den er hjemmelavet! Se opskriften på vaniljecreme lige her!

vaniljecreme

Æblegrød

Æblegrød – ca. 25 minutter. Dette er en helt klassisk ret. Æblegrød er en super lækker dansk simpel ret, hvor du ikke bruger så mange forskellige ingredienser, og med en sæson for æbler i Danmark på cirka 11 måneder er det en super løsning for langt de fleste.

æblegrød

Æblemuffins

Æblemuffins – ca. 30 minutter. Den klarer lige cuttet til kvikretter. Æblemuffins er lækre og nemme at lave selv. Advarsel: Du kan nemt blive afhængig!

Æblemuffins

Andet

Amagermad

Amagermad – ca. 5 minutter. Det her er en lille egenspecialitet med rugbrød og franskbrød. Det tager kun 5 minutter at lave en amagermad, hvilket er en rigtig god ting ved denne ret.

amagermad

Blødkogt æg

Blødkogt æg – ca. 9 minutter. Ja, et blødkogt æg er nok en af de hurtigste retter at lave her på siden. Der er dog også nogle små detaljer man skal være opmærksom på i forhold til et blødkogt æg, og det handler primært om størrelsen af ægget. Det kan nemlig have stor effekt på hvornår et æg er blødkogt.

Blødkogt æg

Dyrlægens natmad

Dyrlægens natmad – ca. 5 minutter. Et klassisk dansk stykke smørebrød. Her får du historien bag navnet og en komplet ’how to’ vejledning på dyrlægens natmad.

Dyrlægens natmad

Eggs Benedict

Eggs Benedict – ca. 25 minutter. En fantastisk morgenmad! Æg, skinke/bacon, hollandaise sauce, muffin! Og meget mere. Og det er faktisk ret nemt.

Eggs Benedict

Frittata

Frittata – ca. 30 minutter. Frittata er en ægte italiensk omelet. Vi anbefaler at du bruger en finocchiona pølse i opskriften, men du kan for så vidt bruge de fleste italienske og spanske pølser for at lave en rigtig lækker frittata.

Frittata

Iskaffe

Iskaffe – ca. 10 minutter. Lækkert og svalende i sommervarmen. To gode opskrifter på iskaffe. Kan også bruges som dessert.

Iskaffe

Klatkager

Klatkager – ca. 25 minutter. En rigtig delikat ’reste’-ret, og det kan være rester af alverdens slags grød, om end mange nok forbinder klatkager med rester fra risengrød. Mmmmh.

klatkager

Nachos

Nachos – ca. 10 minutter. Forret eller tilbehør, nachos vil helt sikkert passe ind i kategorierne, men en ting er sikkert; nachos er lækkert. Læs mere om hvordan du hurtigt laver små lækre nachos.

nachos med cheddarost

Menemen

Menemen – ca. 20 minutter. Menemen er en tyrkisk variant af røræg. Hvis du vil eksperimentere lidt med æggene til morgenmad, så er menemen et rigtig godt sted at starte.

menemen

Mozartkugler

Mozartkugler – ca. 20 minutter. Lækker konfekt med chokolade, nougat og marcipan. Så simpelt er det at lave mozartkugler.

mozartkugler

Omelet

Omelet – ca. 20 minutter. En fast del af brunchen eller bare en dejlig proteinbombe fra morgenstunden til at klare dagens udfordringer med.

omelet

Parisertoast og Croque Monsieur et Madame

Parisertoast og Croque Monsieur et Madame – ca. 10 minutter. Toast i alle udgaver – smager lækkert og er hurtigt at lave. Croque Madame med spejlæg ovenpå er spændende, har du prøvet den?

Toast

Rejecocktail

Rejecocktail – ca. 15 minutter. En helt traditionel forret i det danske køkken. Rejecocktail er en let, hurtig og lækker forret.

rejecocktail

Scrambled eggs

Scrambled eggs – ca. 6 minutter. En af de hurtigste retter der findes. Faktisk behøver du ikke andet end æg for at lave scrambled eggs, men i vores opskrift er der også mælk, salt og peber.

scrambled eggs

Sol over Gudhjem

Sol over Gudhjem – ca. 15 minutter og så har du en lækker bornholmsk specialitet. Hvorfor tage hele vejen til Bornholm, når du kan lave Sol over Gudhjem hjemme i dit eget køkken?

Sol over Gudhjem

Spejlæg

Spejlæg – ca. 5 minutter. Det er en lynhurtig lille ret, og du kan nemt servere dit spejlæg på et stykke rugbrød eller lignende. Her får du opskriften på det helt simple spejlæg, men også opskrifter med en fedtfattig variant af spejlæg, såvel som hvordan du laver spejlæg i mikroovnen.

Vegetarisk bygotto

Vegetarisk bygotto – ca 30 minutter og så har du en lækker og nem ret på vegetarisk bygotto. Denne ret er perfekt til dig der ønsker en kødfri dag.

Vegetarisk bygotto

Ærtepúre

Ærtepúre – ca. 25 minutter. Lækker dip/sovs der kan bruges til alt muligt. Her er der flere opskrifter og inspiration til at få fuld glæde af ærtepúre.

Ærtepuré