KvikRetter

På en side som HurtigMums kan du naturligvis finde hurtig mad – kaldet kvikretter. På denne side finder du opskrifter, der max tager 30 minutter.

Aftensmad – hovedretter

Hovedretter der er lige til at gå til.

Aspargessuppe

Aspargessuppe – ca. 20 minutter. Asparges er ikke min favoritgrøntsag. Men når det kommer til suppe er det en helt anden sag. Aspargessuppe er en af de rigtig lækre supper der forsøder vinterhalvåret.

Aspargessuppe

Biksemad

Biksemad – ca. 30 minutter. En rigtig resteret er hvad de fleste betragter biksemad som. Det er sådan set heller ikke underligt, men biksemad kan naturligivis også laves fra bunden.biksemad

Broccolisalat

Broccolisalat – ca. 20 minutter. Hurtigt – sundt – lækkert her er opskriften på vores broccolisalat med bacon. For de fedtforskrækkede er der forslag til en variant af broccolisalat uden bacon.

broccolisalat

Champignonsuppe

Champignonsuppe – ca 25 minutter. Champignonsuppe er en klassisk vintersuppe. Her får du den klassiske variant af champignonsuppe. Du får videre et bud på en light champignonsuppe, såvel som et forslag til champignonsuppe med bacon.

champignonsuppe

Cordon bleu

Cordon bleu – ca. 30 minutter. Cordon bleu er en lækker ret fra Schweitz. Det er kød og ost blandet sammen i hellig forening. Cordon bleu er så super lækker.

cordon bleu

Couscous

Couscous – ca. 15 minutter. Couscous er lavet på pastadej fra durumhvede. Couscous er en af de retter som vinder mere og mere indpas i det danske køkken.

couscous

Falafler

Falafler – ca. 25 minutter. Falafler er især kendt fra Mellemøsten/landene omkring middelhavets østlige del. Det er varmebehandlede boller af kikærter tilsæt krydderier og krydderurter. Det smager rigtig godt.

Falafler

Fattoush

Fattoush – ca. 20 minutter. Fattoush er fra det libanesiske køkken og betyder sådan set bare bondesalat. Du kan finde opskriften på fattoush her.

fattoush

Fennikelsalat

Fennikelsalat – Omkring 30 minutter. Fennikelsalat er, som navnet antyder, en salat, hvor det essentielle er en råmarineret fennikel. Det er super nemt tilbehør – og så smager det naturligvis utrolig lækkert.

fennikelsalat

Fisk på grill

Fisk på grill – ca. 8(!) minutter. Alt du behøver at vide for at lave perfekt fisk på grill. Det er nemt hurtigt og lækkert. Husk du også kan grille tilbehør.

Fisk på grillFiskesuppe

Fiskesuppe – ca. 15 minutter. Hvis du er klar på lækker suppe og det skal gå stærkt så er fiskesuppe det hele rette valg for dig. Denne fiskesuppe er i øvrigt rigtig smagfuld og utrolig lækker.

fiskesuppe

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich – Ca. 25 minutter. Hvis du er så heldig at have ekstra flæskesteg i køleskabet efter gårsdagens julefrokost så bør du forkæle dig selv med en flæskestegssandwich. Her finder du opskriften på flæskestegssandwich.flæskestegssandwich

Flødekartofler

Flødekartofler – Allerede i 80’erne var flødekartofler et klart hit, og det er det stadig – med god grund. Derfor finder du her en nem opskrift på flødekartofler, hvor det kun tager ca. 27 minutter at lave det lækre tilbehør til eksempelvis stegen.

flødekartofler

Grillet burger

Grillet burger – Det skal selvfølgelig være en rigtig grillet burger – med grillstriber på både bolle og bøf! Se hvordan du laver din egen hjemmelavet grillet burger på ca. 25 minutter, og opgradér eventuelt til luksusburgeren.

grillet burgerGrillet kylling

Grillet kylling – er både lækkert og nemt. I denne opskrift får du hele 2 opskrifter på den perfekte grillet kylling, der helt sikkert vil være et hit ved bordet, og som passer perfekt til alt tilbehør. Grillet kylling på bare 25 minutter. Se opskriften her.

grillet kyllingGræske frikadeller

Græske frikadeller – Ca. 30 minutter. Nogle gange kan almindelige frikadeller være ret trættende – ja det syntes jeg i hvert fald. Derfor er det tit jeg foretrækker græske frikadeller, da der er noget mere smag i dem.  I denne opskrift på græske frikadeller er der både feta, hvidløg og persille.græske frikadeller

Græsk salat

Græsk salat – Ca. 10 minutter afhængighed af, hvor hurtig du er med kniven. En frisk, sund og velsmagende salat der smager af livet ved Middelhavet. Hvis der er kræsne ganer kan man have feta og oliven ved siden af.

Græsk salat

Grøntsagssuppe

Grøntsagssuppe– Ca. 30 minutter.  Det er både hurtigt og så er det sundt. Find opskriften på grøntsagssuppe her.

grøntsagssuppe

Høns i asparges

Høns i asparges – Ca. 20 minutter. Skal du have tartelletter med høns i asparges, så skal du faktisk ikke bruge lang tid. Det er ret hurtigt at lave, og med vores opskrift på høns i asparges tager det ikke meget længere end 20 minutter før du kan servere den klassiske danske ret.høns i asparges

Italienske kødboller

Italienske kødboller – ca. 30 minutter. Ciao Bella – mere romantisk mad findes næsten ikke. Italienske kødboller blev gjort verdens berømte i Disney-filmen ‘Lady og Vagabonden’ – det er mere end en mad – det er et minde og en stemning fra en svunden tid.

Italienske kødbollerKarbonader

Karbonader– cirka 25 minutter. Karbonader er en klassisk jysk og fynsk ret, Karbonader er lavet af hakket flæskekød, og karbonader har en ret stor lighed med det som de på sjælland kalder krebinetter.karbonader

 

Kartoffelmos

Kartoffelmos– ca. 30 minutter. Kartoffelmos er manges livret, og det fungerer godt til alle retter. Hvad ville brændende kærlighed, enebærgryde eller mørbradgryde eksempelvis være uden kartoffelmos? Og hvad med bagt kartoffelmos? Mums. Find opskriften på hurtigmums.dk .
kartoffelmos

Kikærtesalat

Kikærtesalat – ca. 15 minutter. En af mine favoritingredienser er kikærter. Jeg elsker også kikærtesalat, og her er vores dejlige lille opskrift på kikærtesalat med feta. Hvis du er LCHF’er så kør endelig bare fuld fart på fetaen, da det er vigtigt at få meget fedt ved de her retter.

kikærtesalatKoldskål

Koldskål – ca. 5 minutter. Koldskål er SÅ lækkert, SÅ forfriskende og SÅ enkelt. Det er en ret, mange forbinder med barndommen, og selvom den snildt kan købes færdiglavet, er det bare slet ikke det samme. Og så tager det jo kun 5 min. at trylle den klassiske ret frem.

koldskål

Krebinetter

Krebinetter – ca. 25 minutter. Karbonader, krebinetter.. Kært barn har mange navne, om end smagen er den samme, lækre smag, der fører dig helt tilbage til barndommen. Her får du HurtigMums version af krebinetter.

krebinetter

Kyllingesalat

Kyllingesalat – ca. 30 minutter. Kyllingesalat består, ikke overraskende, hovedsageligt af kogt kylling, men derudover er der i denne opskrift også champignonskriver og aspargessnitter, vendt i en mayonnaisedressing. Kyllingesalat er lækkert både som frokost, tilbehør og som hovedret.

kyllingesalat

Köfte

Köfte – ca. 20 minutter. Köfte er hvad man nok blot ville kalde tyrkiske frikadeller på godt gammel dansk. Men du kender sikkert allerede köfte fra de mange hyggelige tyrkiske restauranter, der er dukket op i Danmark. Jeg er sikker på det er derfra at köfte er blevet et mere almindeligt begreb i Danmark end tyrkiske frikadeller.

köfte

Laks i ovn

Laks i ovn – ca. 25 minutter. Laks, pesto, gedeost, tomater og løg – kan det blive andet end lækkert? Laks er en taknemmelig fisk, og efter at have smagt denne lækre laks i ovn, vil du også være en taknemmelig – og mæt – person.

laks i ovn

Laks på grill

Laks på grill – ca. 30 minutter. Man bliver angiveligt kvik af fed fisk, og så tager det kun en halv time at lave… og det gør det, fordi du først gør noget virkelig smart med fisken! Med det her kokketips er du næsten sikker på, at laks på grill bliver saftigt og godt hver gang.

Laks på grillLaksetærte

Laksetærte – ca 30 minutter. Både butterdej og laks er noget, de fleste kan lide og holder af. Derfor er laksetærte utrolig lækkert, da begge ingredienser er repræsenteret. Denne laksetærte fra hurtigmums.dk er en fortrinlig tærte – og får mundvandet til at løbe.

laksetærte

Linsesuppe

Linsesuppe – ca. 20 minutter. Hold en kødfri dag og lav denne nemme og sunde linsesuppe.

linsesuppe

Maskeret blomkål

Maskeret blomkål – 30 minutter. Sjov fransk ret fra 60erne. Blomkål er godt, og her får du det i en retroudgave med rejer og sovs (og bacon hvis du ønsker det). Nem opskrift, lidt arbejde.

Maskeret blomkålMedisterpølse

Medisterpølse – ca. 17 minutter. Om end det ikke synes særlig svært at stege en medisterpølse, findes der et utal af gode råd og tips til, hvordan man steger den perfekte medisterpølse. Få endnu et godt råd på hurtigmums.dk – måske det ender med at blive dit favoritråd.

medisterpølse

Millionbøf

Millionbøf – ca. 25 minutter. Millionbøf, kødsauce, kødsovs, bolognese… Kært barn har mange navne. Navnet millionbøf kommer af, at kødet deler sig i mange små stykker, når det steges – nogle siger en million små bøffer. Og uanset navn, så smager det formidabelt!

millionbøf

Pariserbøf

Pariserbøf – ca. 30 minutter. Pariserbøf er en ret der er hurtig, nem at lave og smager lækkert. Lige en ret for HurtigMums. Der er dog ikke meget fransk over pariserbøf – det er en helt traditionel dansk ret.

pariserbøf

Pasta med laks

Pasta med laks – ca. 15 minutter. Pasta med laks er virkelig nemt at lave. Du koger noget pasta og laver en flødesovs med asparges til. Og samtidig smager pasta med laks bare godt – et fint smags-makkerpar.

Pasta med laksQesadillas

Quesadillas – ca. 15 minutter. Quesadillas er faktisk en ret simpel ret. Det er en blanding af tortillas, grøntsager og masser af smeltet ost. Mums. Du kan eventuelt tilføje noget kød og kylling til dine quesadillas som vi har gjort i denne opskrift.

Quesadillas

Saltimbocca

Saltimbocca – ca. 15 minutter. Hvis du er til hurtige italienske retter med stor smag – ja så er saltimbocca nok lige noget for dig. Du kan finde opskriften på saltimbocca her.

saltimbocca

Stegt spidskål

Stegt spidskål – ca. 20 minutter.  Superlækkert, billigt og nemt tilbehør. Alle kan spise stegt spidskål, som både er velsmagende og passer ind i diverse diæter (Palæo, LCHF, Southbeach osv.).

Stegt spidskålTostadas

Tostadas – ca. 23 minutter. Det her er en dejlig spansk majstortilla. I denne variant af tostadas har vi byttet bønnetilbehør ud med  kikærter.

tostadas

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel – Ca. 20 minutter. Den klassiske wienerschnitzel er et stykke lækkert paneret kalvekød. Vidste du i øvrigt at wienerschnitzel faktisk slet ikke kommer fra Wien men Norditalien? Det kan du læse mere om her, hvor du også får opskriften på wienerschitzel.

Aftensmad – tilbehør

Nemt tilbehør til dagens sidste store måltid.

Avocadosalat

Avocadosalat – ca. 10 minutter. Den her avocadosalat er genial. Den er sund og den er lækker, og så er den her avocadosalat hurtig at lave. Avocadosalat er rigtig godt for LCHF folket, da denne salat netop har et stort indhold af sunde fedtsyrer.

avocadosalat

Bagna cauda

Bagna cauda – ca. 10 minutter. Det her er en lækker lille specialitet fra Piemonte. Bagna cauda er lavet på ansjoser, og selv hvis du syntes at ansjoser lyder frastødende, så skal du altså gøre den tjeneste at prøve at lave en bagna cauda som dip.

bagna cauda

Bearnaisesovs

Bearnaisesovs – ca. 30 minutter. Nogle kalder den for bernaisesauce, men de fleste kalder sovsen for bernaisesovs, og her kommer opskriften på hjemmelavet bernaisesovs. Her får du blandt andet tricket til hvordan bernaisesovs ikke skeller.bearnaisesovs

Bechamelsauce

Bechamelsauce – ca. 10 minutter. Bechamelsauce er en helt klassisk sauce i det danske køkken og bruges i alt fra lasagnens mornaysauce, sennepssauce og svampesauce. Du kan læse opskriften på bechamelsauce her.

bechamelsauce

Brun sovs

Brun sovs – ca. 15 minutter. Brun sovs er en helt klassisk dansk sovs. Du kan læse opskriften på brun sovs her.

brun sovs

Champignonsauce

Champignonsauce– ca. 15 minutter. Simpel lille sauce. Champignonsauce går rigtig godt til langt de fleste kødretter. Du kan finde opskriften på champignonsauce ved at klikke på indledende link.

champignonsovs

Chimichurri

Chimichurri – ca. 10 minutter. Chimichurri er en såkaldt råsovs. Det betyder at den ikke bliver varmet op. Chimichurri er derfor nok mest i familie med sovse som pesto og salsa og andre kolde sovse. Chimichurri er en argentinsk ret, og ifølge vores forfatter kan den bruges til næsten alt!

chimichurri

Grillede tomater

Grillede tomater – ca. 10 minutter. Grillede tomater er det perfekte tilbehør til en god grill-aften. Her får du en opskrift med fyld af gedeost mm. samt tips til grillede halve- og hele tomater. Varme tomater smager bare godt og så er de pænt sunde!

Grillede tomaterGuacamole

Guacamole – ca. 20 minutter. Guacamole er det perfekte tilbehør til enhver mexicansk ret – tacos, tortilla, nachos… Men den ægte, mexicanske avocadosalso kan såmænd også bruges som dip til rå grøntsagsstave, til chips eller eventuelt som tilbehør til smørebrødet.

guacamole

Gulerodssalat

Gulerodssalat – ca. 10 minutter. En fin salat der også kan serveres mellem måltider. Gulerodssalat er hurtig(mums), nem og meget frisk. Udover den meget simple opskrift, er der også en lidt mere avanceret marokkansk udgave af gulerodssalat.

Gulerodssalat

Hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød – ca. 15 minutter. Hvidløgsbrød er bare godt! Det er sikkert ikke supersundt (hvidt brød), og det giver en ‘hvidløgsmund’, men smagen er det hele værd. Her får du både en opskrift på hvidløgsbrød og hvidløgsflutes.

Hvidløgsbrød

Hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing – ca. 10 minutter. Det er godt bid i den her hvidløgsdressing, så går godt til både de fleste salater og også rigtig godt som dip. At det kun tager 10 minutter at lave den dressing er som altid et stort plus, men som med de fleste andre hvidløgsretter, så kan du også lade den stå og trække mer kraft.

hvidløgsdressing

Karrykål

Karrykål – ca. 20 minutter. Dette er en rigtig nem og sund ret til tilbehør. Karrykål kan i bund og grund gå til alle retter, men jeg har en lille favorit med karrykål. Karrykål går super godt til grillmad.

karrykål

Karrysovs

Karrysovs – ca. 15 minutter. Denne lækre karrysovs er hurtig og nem at lave. Den er en favorit til risretter, men du kan naturligvis også bruge karrysovs til andre retter.

karrysovs

Kartofler på grill

Kartofler på grill – ca. 20 minutter. Tre gode måder at tilberede kartofler på grill. Der er ingen grund til at lave dem – og grøntsagerne for den sags skyld – i køkkenet: På grillen med dem! Billedet er af kartofler i folie, men der er også opskrift på kartofler på spyd og bagt kartoffel.

Kartofler på grillMangosalat

Mangosalat – ca. 10 minutter. Frisk og indbydende salat, der passer perfekt til en grill-aften i haven. Mangosalat forberedes lynhurtigt, og succes’en er nærmest garanteret, hvis du finder perfekte mango og avocado. En herlig kvikret.

Mangosalat

Marinara sauce

Marinara sauce – ca. 20 minutter. Marinara sauce er en napolitansk sauce, som normalt laves af tomater, hvidløg, krydderurter og løg – men findes dog i et hav af variationer. Find din nye favoritversion på hurtigmums.dk.

marinara sauce

Melonsalat

Melonsalat– ca. 10 minutter. Melonsalat er utrolig frisk og kan pifte ethvert bord op – hvad enten du har disket op med buffet, tapas, grillretter eller noget helt andet. Melonsalat kan laves af en masse forskellige meloner men kan også laves ud fra en enkelt slags.

melonsalat

Olie-eddike-dressing

Olie-eddike-dressing – ca. 5 mnutter. En perfekt universal dressing der kombinerer det lidt bitre og det fede. Olie-eddike-dressing kan bruges til de fleste salater, og med vores foreslåede udvidelser kan den blive rigtig spændende.

Olie-eddike-dressingPeberrodssovs

Peberrodssovs – ca. 15 minutter.  Det er en god klassisk sovs, som bider lidt i næsen og smager godt til de fleste klassiske danske retter. Peberrodssovs kan du bikse sammen i en håndevending, og den bliver næsten altid spist op.

PeberrodssovsPersillepesto

Persillepesto – ca. 15 minutter. Persillepesto er faktisk utrolig nemt og hurtigt at lave. Vi har stort set altid hjemmelavet persillepesto stående, da det nærmest ikke kan betale sig at købe persillepesto og så smager det bedre når man selv laver det.

persillepesto

Persillesovs

Persillesovs – ca. 15 minutter. Persillesovs hører til kategorien af helt traditionelt dansk mad, og serveres ofte til retter som stegt flæsk og hvide kartofler. Du kan dog også bruge persillesovs til det fleste fiskeretter, og det går faktisk rigtig godt.

persillesovs

Polenta

Polenta – Ca. 10 minutter. En af de lidt nyere retter i det danske køkken. Polenta er en super hurtig ret at lave og polenta er et rigtig godt alternativ til kartofler.

polenta

Salsa

Salsa – Ca. 10 minutter. Den her lille opskrift på salsa er inspireret af klassisk mexicansk tomatsalsa. Der findes mange forskellige opskrifter på salsa, men den her er hvad de fleste danskere forbinder med begrebet salsa.

salsa

Ristede løg

Ristede løg – ca. 15 minutter. De har mere smag og er friskere end dem du køber. Til gengæld kan de hjemmelavede ristede løg ikke holde sig til næste årtusinde.

Ristede løgRåstegte kartofler

Råstegte kartofler – cirka 25 minutter. Det her er en lidt anderledes måde at lave kartofler på. Råstegte kartofler laves på panden. I vores opskrift har vi tilføjet rosmarin, da det giver et ekstra lille pift til de råstegte kartofler.råstegte kartofler

Spinatroulade

Spinatroulade – cirka 25 minutter. Denne spinatroulade er lavet med laks, og du kan bruge den som forret eller som en del af hovedretten. Den her spinatroulade er perfekt matchet til folk på LCHF mad. Læs mere om spinatroulade med laks her.

spinatroulade

Stuvet spidskål

Stuvet spidskål – Ca. 25 minutter. Stuvet spidskål er en dejlig dansk klassiker, og den går sammen med stort set alle klassiske danske hovedretter. Altså nok bortset fra hønsekødssuppe og lignende. Der er i øvrigt ikke meget forskel på stuvet spidskål og stuvet hvidkål.

stuvet spidskål

Tunsalat

Tunsalat – Ca. 10 minutter. Hvis du skal lave en sandwich eller lave noget lækkert tilbehør til dit rugbrød, så er den her tunsalat top lækker. Du kan købe de her færdiglavede i dit lokale supermarked, men de er både dyrere og smager slet ikke så lækkert som den hjemmelavede tunsalat.

Tzatziki

Tzatziki – Ca. 15 minutter. Der er faktisk både den klassiske opskrift på tzatziki her, som tager noget længere tid, og så det moderne menneskes tidseffektiviserede lynopskrift på Tzatziki.

tzatzikiDessert og sødt

Den søde tand kan også tilfredsstilles hurtigt – læs mere her.

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager – ca. 30 minutter. Der er kommet meget godt ud af USA, men en af mine favoritter er amerikanske pandekager.  Du kan spise amerikanske pandekager istedet for normale pandekager eller som en lækker lille ingrediens i den store brunch.

amerikanske pandekager

Bananpandekager

Bananpandekager – ca. 25 minutter.  Der er ikke nogle pandekager, der er sunde, men bananpandekager er nok det tætteste vi kommer på nogle sunde pandekager. Ligesom deres amerikanske fætre, så går bananpandekager rigtig godt i Brunchmenuer.

Blåbærmuffins

Blåbærmuffins – ca. 25 minutter. Muffins er en af de bedste nyskabelser, der er sket over de sidste 20 år i det danske kagekøkken. Blåbærmuffins er ikke nogen undtagelse og du kan her finde opskriften på blåbærmuffins.blåbærmuffins

Brombærtærte

Brombærtærte – ca. 30 minutter. Denne her lækre tærte fungerer bedst med friske brombær. Vi foretrække vores brombærtærte serveret lun til kaffen, og da denne opskrift på brombærtærte er hurtig at lave. Ja så er brombærtærte en af de vigtige opskrifter i vores arsenal af søde sager.

brombærtærte

Cookies

Cookies – ca. 30 minutter. De smager virkelig godt og er nemmere at lave end man tror, så der er ingen grund til at købe sig fattig hos Espresso House eller Starbucks. Cookies holder sig godt (måske fordi de altid bliver spist op?) og tiltaler alle generationer. Fungerer også godt som sidekick til f.eks. is.

CookiesFrugtsalat

Frugtsalat – ca. 30 minutter. Der er intet så forfriskende som frugtsalat, og der er intet, der er så nemt at lave. Frugtsalat er perfekt til  både en hurtig snack eller som dessert til eksempelvis julefrokosten.

frugtsalat

Havregrynskager

Havregrynskager – ca. 25 minutter. Det er en af de her små lette kageretter, som du let selv kan bikse sammen. Hvis der er tid til det, og der er børn i huset, så vil jeg klart anbefale, at du hiver dem med i processen. Havregrynskager er en super familieret at lave og have fingrene i.

havregrynskager

Napoleonshatte

Napoleonshatte – ca. 30 minutter. Elsker du marcepan og chokolade? Ja så er napoleonshatte et rigtig godt valg for dig. Napoleonshatter har eksisteret siden første halvdel af 1800-tallet hos de danske konditorier, og der er en grund til de stadig er der. Napoleonshatte er bare utrolig lækre at lave.

napoleonshatte

Romkugler

Romkugler – ca. 20 minutter. Har du kagerester i huset og heriblandt chokoladekage, så er romkugler en oplagt ret at lave. Her undgår du nemlig madspild og på samme tid får du lavet nogle lækre romkugler på kort tid.romkugler

Råcreme

Råcreme – ca 20 minutter. Søde sager er rigtig lækre, og råcreme kan gøre en masse retter endnu mere søde. Klassisk er råcreme en fast del i den ret der hedder Abemad, men kan også bruges i en række andre opskrifter også.

råcreme

Æblegrød

Æblegrød – ca 25 minutter. Det her er en helt klassisk dansk ret. Æblegrød er en super lækker dansk simpel ret, hvor du ikke bruger så mange forskellige ingredienser, og med en sæson for æbler i Danmark på cirka 11 måneder er det en super løsning for langt de fleste.

æblegrød

Æblemuffins

Æblemuffins – ca. 30 minutter. Den klarer lige cuttet til kvikretter. Æblemuffins er lækre og nemme at lave selv. Advarsel: Du kan nemt blive afhængig!

ÆblemuffinsAndet

Giver næsten sig selv.

Amagermad

Amagermad – ca. 5 minutter. Det her er en lille egnspecialitet med rugbrød og franskbrød. Det tager kun 5 minutter at lave en amagermad, hvilket er en rigtig god ting ved den her ret.

amagermad

Blødkogt æg

Blødkogt æg – ca. 9 minutter. Ja et blødkogt æg er nok en af de hurtigste retter al lave her på siden. Der er dog også nogle små detaljer man skal være opmærksom på i forhold til et blødkogt æg, og det handler primært om størrelsen af ægget. Det kan nemlig have stor effekt på hvor et æg er blødkogt.

blødkogt æg

Dyrlægens natmad

Dyrlægens natmad – ca. 5 minutter. Et klassisk dansk stykke smørrebrød. Her får du historien bag navnet og en komplet ‘how to’ vejledning på dyrlægens natmad.

Dyrlægens natmadEggs Benedict

Eggs Benedict – ca. 25 minutter. En fantastisk morgenmad! Æg, skinke/bacon, hollandaise sauce, muffin! Og meget mere. Og det er faktisk ret nemt 🙂

Eggs Benedict

Frittata

Frittata – ca. 30 minutter. Frittata er en ægte italiensk omelet. Vi anbefaler du bruger en finocchiona pølse i opskriften, men du kan for så vidt bruge de fleste italienske og spanske pølser for at lave en rigtig lækker frittata.Frittata

Klatkager

Klatkager– ca.  25 min. En rigtig delikat “reste”-ret, og det kan være rester af alverdens slags grød, om end mange nok forbinder klatkager med rester fra risengrød. Mmmmh.

klatkager

Nachos

Nachos – 10 minutter. Forret eller tilbehør nachos vil ikke helt passe ind i kategorierne, men en ting er sikkert det er at nachos er lækkert. Læs mere om hvordan du hurtigt laver små lækre nachos 🙂

nachos

Menemen

Menemen – ca. 20 minutter.Menemen er en tyrkisk variant af røræg. Hvis du vil eksperimentere lidt med æggene til morgenmaden så er menemen et rigtig godt sted at starte.

menemen

Mozartkugler

Mozartkugler – ca. 20 minutter. Lækker konfekt med chokolade, nougat og marcipan. Så simpelt er det at lave mozartkugler.

mozartkugler

Omelet

Omelet – ca. 20 minutter. En fast del af brunchen eller bare end dejlig proteinbombe fra morgenstunden til at klare dagens udfordringer med.omelet

Pariserstoast og Croque Monsieur et Madame

Pariserstoast og Croque Monsieur et Madame – ca. 10 minutter. Toast i alle udgaver – smager lækkert og er hurtigt at lave. Især Croque Madame med et spejlæg ovenpå er spændende, har du prøvet den?

ToastRejecocktail

Rejecocktail– ca. 15 minutter. En helt traditionel forret i det danske køkken. Rejecocktail er en let, hurtig og lækker forret 🙂

rejecocktail

Scrambled eggs

Scrambled eggs – ca 6 minuttter. En af de hurtigste retter, der findes. Faktisk behøves du ikke andet end æg for at lave scrambled eggs, men i vores opskrift er der også mælk, salt og peber.

scrambled eggsSpejlæg

Spejlæg – Ca. 5 minutter. Det er en lynhurtig lille ret, og du kan nemt servere dit spejlæg på et stykke rugbrød eller lignende. Her får du opskriften på det helt simple spejlæg, men også opskrifter en fedtfattig variant af spejlæg, såvel som hvordan du laver spejlæg i mikroovnen.

spejlæg

Ærtepuré

Ærtepure – Ca. 25 minutter. Lækker dip/sovs der kan bruges til at muligt. Her er der flere opskrifter og inspiration til at få fuld glæde af ærtepuré.

Ærtepuré