Avocadosalat

Avocadosalat – Jeg gad godt have et avocadotræ i min have, men jeg er ikke sikker på, at det ville give mig så mange avocadoer. Eller rettere jeg er sikker på, det ikke ville. Avocadoer er en frugt, som er så taknemlig, og det er jeg også for den.

Avocado smager egentlig ikke af voldsomt meget, men den er ”fed” i smagen, og den er god til at suge smag til sig fra citrusfrugter, krydderier, marinader eller røgede smage.

Man kan så sige, at avocadoens navn måske ikke lige er noget, man forbinder med mad. Avocado kommer nemlig fra aguacatl, der på det indianske sprog nahuatl betyder testikel …

Men avocadoen er sund. Den er fyldt med B-, E-, og K-vitamin og er er meget rig på umættede fedtsyrer (de sunde fedtsyrer).

avocadosalat

Avocadosalat opskrift

Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan bruge avocadoer på mange måder. De kan halveres og spises rå med alt muligt slags lækkert fyld. De kan moses til guacamole. Du kan lave suppe af dem eller slå et æg ud i halverede avocadoer og bage dem i ovnen. Men du kan også lave en lækker avocadosalat af dem. Og der skal faktisk ikke så meget til.

Ingredienser

  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. flydende honning
  • 4 avocadoer
  • 4 forårsløg
  • 4 dl edamamebønner
  • Et par limefrugter
  • Ærteskud brøndkarse eller andet friskhakket grønt
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Pisk olie, honning grundigt sammen til en dressing.
  • Smag til med salt og peber.
  • Del avocadoerne, og fjern stenen/kernen og skrællen.
  • Skær avocadoerne ud i grove tern.
  • Snit forårsløgene fint.
  • Bland avocadotern, fintsnittet forårsløg, edamamebønner og friskhakket grønt.
  • Kom limesaft og dressing over, og vend det forsigtigt.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Denne avocadosalat smager skønt til for eksempel laks sammen med limebåde, nye, danske kartofler og lunt, sprødt, groft brød, men du kan også servere den til andre retter.

Vin til avocado

Vil du servere vin til, vil en fyldig, fadlagret hvidvin på Chardonnay-druen gøre sig godt.

Sådan skærer du en avocado i tern

Avocadoer er meget bløde i kødet og kan derfor godt volde lidt problemer at skære i tern. Men få et par fif her.

Først og fremmest skal du have en skarp kniv til at skære avocadoen igennem med. Skær den på den lange led hele vejen rundt uden at skære kernen over.

Hak knivsæggen hårdt ned i kernen, og drej rundt, så kernen kommer ud.

Nu kan du enten vælge at fjerne skrællen ved at smutte frugtkødet ud med en spiseske og derefter skære avocadoen i tern. Eller du kan skære et gittermønster i frugtkødet – men ikke hele vejen igennem skrællen. Herefter skraber du frugtkødet ud med spiseskeen, og det falder ud som tern.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce