Ahhhh kyllingelasagne! Jeg som troede, jeg havde smagt verdens bedste lasagne! Kyllingelasagnen her har sprængt alle rammer og overhalet alle kombattanter og har overbevist mine smagsløg. Dette er verdens bedste lasagne.
Egentlig er det ikke kyllingen, der gør det. Eller i hvert fald ikke kyllingen alene. Det er kombinationen. Både smagene og de forskellige konsistenser. Der er saftig kylling med et strejf af karry, seje lasagneplader og bløde bønner, der har taget smag af alle de andre ingredienser. Der er sprøde, salte nachos, cremet cheddar, syrlige limebåde, og stærke jalapenos. Og så er det krydret tilpas. Jeg elsker krydret mad – ikke stærkt, bare krydret.
Jeg synes, det er synd, det danske køkken ikke byder på ret meget andet end salt og peber. Bevares, jeg elsker frikadeller, men egentlig nok mest fordi jeg er vokset op med dem. Jeg tror næppe, at en inder synes, at danske frikadeller er en kulinarisk oplevelse.
Få endnu mere lækker inspiration fra vores super gode venner fra Gastrofun
Mexicansk kyllingelasagne med spinat – opskrift
Ingredienser
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. chiliflager
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. røget paprika
- 1 knsp. cayennepeber
- 2 spsk. olivenolie
- 400 g kyllingekød
- 1-2 tsk. karry
- 200 g frossen spinat optøet og afdryppet
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 dl tomatpuré
- 2 dåser flåede tomater hakkede
- 1 dåse kidneybønner eller 220 g udblødte
- 1 rød peberfrugt
- 300 g majskerner
- 1 spsk. finthakket jalapenos
- 8 lasagneplader
- 150-200 g cheddar
- 200 g nachos – jeg bruger de salte men skal det være stærkt, så køb de hotte
- 2 avocadoer
- 1-2 limes
- Ekstra jalapenos hvis ønsket
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær løgene i tern, og hak hvidløgsfeddene fint.
- Kom spidskommen, chiliflager, koriander, paprika, røget paprika og cayennepeber i en gryde eller sauterpande uden fedtstof, og varm det op, til det begynder at dufte.
- Skru ned til middel varmen, og tilsæt olie, løg og hvidløg, og svits, til løgene bliver bløde og klare.
- Skær kødet i strimler eller tern, og drys karry over.
- Tilsæt kødet, og brun det godt på alle sider.
- Hak den afdryppede spinat groft, og tilsæt den sammen med oregano, tomatpuré, flåede tomater samt salt og peber.
- Kog op, og skru ned for varmen, og lad det hele simre under låg, til kødet er mørt – 7-10 minutter.
- Skær imens peberfrugten i tern, bland den med majskerner samt hakket jalapenos, og tænd ovnen på 175° C, varmluft.
- Pensl et ovnfast fad med olie.
- Tilsæt de afdryppede kidneybønner, og smag lasagnesovsen til med mere salt, peber, chili og/eller tomatpuré.
- Saml kyllingelasagnen skiftevis med først sovsen, så lasagneplader, så peberfrugtblandingen og til sidst revet cheddarost og så forfra.
- Knus en håndfuld nachos eller to hen over det sidste lag ost, og sæt lasagnen i ovnen i ca. 20 minutter, til lasagnepladerne er møre.
- Skær avocadoen over, og skær hver halvdel i skiver.
- Skær limene i både.
- Servér lasagnen rygende varm med revet cheddar, nachos, avocado i skiver, limebåde og jalapenos.