Nemme kyllingeretter

Nemme kyllingeretter er som regel både sunde og relativt billige at lave. Mange af de kyllingeretter, som du kan finde nedenfor smager også rigtig godt. Kyllingeretter er god solid hverdagsspise. Vi har et væld af opskrifter, og der er helt sikkert noget for enhver smag.

Fjerkræ er sund mad, og vi spiser faktisk en del fjerkræ i Danmark – fasaner, kyllinger, ænder, gæs, kalkuner, duer, høns osv. Nogle af dem er det endda tradition at spise. Til jul spiser vi and, gås eller kalkun, til mortensaften spiser vi gås eller and, til påske spiser vi æg … nå, ja, det bliver da i familien. Og kylling? Ja, det spiser vi hele året, og er I ikke så mange, kan kyllingeretter også spises til både jul og mortensaften. Det lugter da lidt af fugl!

Derfor får du her en portion nemt lavede retter af netop kylling.

Kyllingesalat

Kyllingesalat er supernemt at lave, smager skønt og mætter godt. Når jeg siger kyllingesalat kan det både være en mayonnaisesalat eller kyllingekød blandet med en masse lækre grønsager, ost, krydderier osv. Du får vejledning til begge slags, hvis du klikker på linket eller billedet.

Grydestegt kylling

Grydestegt kylling med en dusk persille i måsen er nok den version af helstegt kylling de fleste af os kender fra mormor eller oldemors køkken. Kyllingen bliver lækker og saftig og serveres med kartofler, brun sovs og hjemmelavet agurkesalat.

Grydestegt kylling er for os, der elsker minderne fra gamle dage. Der er egentlig ikke meget grund til at lave grydestegt kylling fremfor kylling i ovn. Men hvis du kan huske, hvordan det var i gamle dage, da mor og far stegte kylling i gryden – ja så er det her retten, som bringer nostalgien tilbage.

Grydestegt kylling

Kylling i karry

Kylling i karry er en – for danskere – lidt mere moderne udgave end den grydestegte kylling. Den smager orientalsk og stærk – alt efter ønske. Og så spises den med ris til. Ved at klikke på linket herover eller billedet herunder får du både opskriften på kylling i karry og på hjemmelavet karry.

Kylling i karry er en helt klassisk ret, der både er elsket af børn og voksne. I denne opskrift på kylling i karry får du også opskriften på hvordan du laver karry. Til børnefamilier anbefaler vi altid at lave ekstra kylling i karry, og så fryse det ned. Så er der altid lidt godt til ungerne, når I går i gang med at kokkerere noget avanceret ikke-børnemad.

Kyllingesuppe

Kyllingesuppe er som så mange andre supper rigtig lækker vinterspise. Denne kyllingesuppe kan imidlertid også spises om sommeren, da den har en stor grad af lethed over sig.

Kyllingesuppe kan koges som en fedtfattig variant af hønsekødsuppe. Og bevares, det smager da dejligt, men denne her legerede variant med kidneybønner, hvide bønner eller lignende bønner er et forfriskende og gastronomisk pust til dit suppekøkken. Klik på linket eller billedet for at få opskriften.

Kyllingespyd

Kyllingespyd behøver ikke kun at være mad til grillen. Når du klikker på linket her i starten eller billedet under teksten her, får du opskriften på kyllingespyd både i ovnen, på panden og på grillen. Derudover får du også en opskrift på en lækker marinade.

Kyllingespyd er en lille dejlig kulinarisk oplevelse. Et kyllingespyd er lige så meget en nydelse for smagsløgene som det er for øjnene, og det er en af de mest elegante kyllingerretter der findes. Her får du både forslag til ingredienser og en opskrift på en marinade til kyllingespyd.

Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller er naturligvis lavet af hakket kyllingekød. Hakket kyllingekød smager ikke af alverden, så det er oplagt at komme masser af krydderier, krydderurter og andre smagsgivere i. Klik på linket eller billedet og få en grundopskrift, som du selv kan ”lege” videre med.

Kyllingefrikadeller er for dig, der ikke lige er til flæsk eller som bare bedre kan lide kylling. Kyllingefrikadeller er også en god ret for muslimer og ortodokse jøder, der gerne vil være en del af den danske frikadellekultur, men af religiøse madårsager ikke må spise frikadeller. Her er kyllingefrikadeller et rigtig godt kompromis. I det hele taget er kyllingeretter en god måde at slippe om ved religiøse barriere – alle religioner tillader at man spiser kylling!

Cordon bleu

Cordon bleu er én af mine favoritter, når vi taler om retter med kylling. Cordon bleu er lækker ost pakket ind i god skinke pakket ind i kylling. Helt ærligt, det kan kun smage fremragende, og det gør det. Mums!

Cordon bleu er ikke en rendyrket kyllingeret, da der også er skinke i retten. Det er dog en af mine egne favorit kyllingeretter, og det er selvom cordon bleu er noget retro. Cordon bleu er en af de noget mere usunde retter med kylling, men til gengæld smager den toplækkert.

Få opskriften ved at klikke på link eller billede.

Chicken korma

Chicken korma er grydestegt kylling –ikke helstegt, kun grydestegt – i en lækkert krydret sovs og med ris til. Det er en orientalsk ret og kan blive meget stærk – på den gode måde. Men styrken kan jo som altid reguleres.

Chicken Korma er braisseret i yogghurt eller fløde. Den smager toplækker. Chicken Korma er indisk ret og kan med fordel serveres med ris og naanbrød.

Find opskriften ved at klikke på linket eller billedet.

Flere kyllingeretter og opskrifter

Nedenfor kan du se vores oversigt over retter og opskrifter med kylling som nøgleingrediens.

Butter chicken

Butter chicken er en del af det indiske køkken. Navnet butter chicken kunne nok få en til at tro, at retten var fra England, USA eller et andet engelsktalende land. Det er ikke sagen. Det gør heller ikke butter chicken til en dårligere kyllingeret, at den er fra Indien – nok tværtimod.

Clubsandwich

Clubsanwich er en ret med lækker krydret kylling, sprøde baconstykker og hjemmelavet dressing til. En nem måde at spare penge fra de fancy caféer. Denne clubsandwich smager fantastisk godt og er lækker sprød.

Enchiladas

Enchiladas – en dejlig stærk mexicansk ret med kylling, tortilla, ost og grøntsager. Den er nem nok og styrken kan gradueres efter modtagernes smagsløg – der kan f.eks. laves en ‘voksenudgave’ og en ‘børneudgave’ samtidig uden de store problemer.

Grillet kylling

Grillet kylling er både lækkert og nemt. I denne opskrift får du hele 2 opskrifter på den perfekte grillet kylling, der helt sikkert vil være et hit ved bordet, og som passer perfekt til alt tilbehør. Se opskriften her.

Helstegt kylling

Helstegt kylling er den bedste ret hvis du ønsker at tilbringe mindre tid i køkkenet og stadig få noget lækkert til aftensmaden. Her får du en krydret og syrlig helkylling med kål og kikærter ved siden af.

Kogt kylling

Kogt kylling er også en traditionel dansk ret. Der er ikke så mange der laver kogt kylling mere, men i gamle dage var det en meget populær ret. Kogt kylling har tabt terræn til retter som lørdagskylling og grydestegt kylling, men kogt kylling har faktisk stadig en del forcer. En af de ting som er særlig god ved kogt kylling er, at den nemt kan bruges til mange andre retter som salater og som pålæg.

Kylling i cola

Kylling i cola er en meget speciel ret som måske i første omgang ikke lyder så god. Men i virkelighed, giver det en fantastisk smag, hvis du altså kan lide barbacue smag. Opskriften er meget nem og skal ikke bruge så mange ingredienser.

Kylling i fad

Kylling i fad er sådan en dejlig sammenblandet ret, hvor man slipper for meget af det opvask og oprydning, der ellers er. I HurtigMums variant af kylling i fad har vi tilføjet hvidløg, cherrytomater, skalotteløg og så en god skvirt hvidvin.

Kylling i ovn

Kylling i ovn er en af de mest traditionelle kyllingeretter jeg kender. Denne opskrift på kylling i ovn tager lidt over en time at lave. Her får du en hel klassisk opskrift på hvordan du laver kylling i ovn.

Kyllingeburger

Kyllingeburger – kan være et perfekt opsamlingsheat for kyllingerester fra dagen før. Kyllingeburger kan laves af alle typer kylling, og det eneste formelle krav er, at man smider en bolle (eller andet f.eks. Portobellosvampe) rundt om. I de her lækre udgaver bliver osten gratineret sammen med kyllingekødet i ovnen, og det giver simpelthen en superudgave af kyllingeburger.

Kyllingelasagne

Kyllingelasagne smager fremragende og giver lasagne et ekstrapift. Her er en nem opskrift på mexicansk kyllingelasagne med masser af krydderier.

Kylling, tomat og estragon – klimavenlig

Kylling, tomat og estragon – klimavenlig. Denne opskrift giver dig mulighed for at reducere CO2 udslippet og være mere miljøbevidst. Dog går vi aldrig på kompromis med smagen af maden. Denne kylling har masser af smag og sprødhed og smager lækkert med kartoffelmos som tilbehør.

Kyllingetærte

Kyllingetærte er i princippet hvilken som helst tærte med kylling. I den her opskrift er der bl.a. også bacon og spinat, og den smager selvfølgelig virkelig godt. Tærte er i det hele taget næsten altid godt (selv de dårligste fra supermarkedet giver en vis tilfredsstillelse), og så er de ret lette at lave selv.

Nuggets

Nuggets er for de fleste fastfood, men hvis du skal lave det selv, så er situationen en anden. Det tager faktisk mere end 4 timer at lave hjemmelavede nuggets helt fra bunden. Med denne opskrift på nuggets kan du sagtens have børnene med! En af de langsommeste kyllingeretter!

Pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling er en god ret, når tingene skal gå hurtigt i den travle hverdag. Pastasalt med kylling kan tilberedes med mange forskellige grøntsager, nødder, frugter og dressinger som giver lidt variation. Det behøver bestemt ikke at være kedeligt!

Wok med kylling

Wok med kylling er en dejlig lille sammenblandingsret. I denne lækre variant af wok med kylling med shiitake svampe, bambusskud, smoked paprika, gulerødder og meget andet godt. Når du laver wok med kylling, så er det også en god ide at eksperimentere lidt med hvad du har af rester i køleskabet.

Flere lækre og nemme kyllingeretter

Denne side med lækre og nemme kyllingeretter opdateres løbende når vi får flere kyllingeretter ind på siden, så kig forbi igen snart.