Kyllingeopskrifter og kylllingeretter

Kyllingeretter er som regel både sunde og relativt billige at lave. Mange af de kyllingeretter, som du kan finde nedenfor smager også rigtig godt. Kyllingeretter er god solid hverdagsspise. Vi har et væld af opskrifter, og der er helt sikkert noget for enhver smag.

Kyllingeretter og opskrifter

Nedenfor kan du se vores oversigt over retter og opskrifter med kylling som nøgleingrediens. 

 
 
 

Bami goreng – Her får du en ægte indonesisk ret. Det er en blanding af nudler, grøntsager og kylling. Du kan enten benytte kylling eller oksekød, men her i denne oversigt er det naturligvis kyllingen vi bruger! Se opskriften på bami goreng her!

 
 
 

Butter chicken er en del af det indiske køkken. Navnet butter chicken kunne nok få en til at tro, at retten var fra England, USA eller et andet engelsktalende land. Det er ikke sagen. Det gør heller ikke butter chicken til en dårligere kyllingeret, at den er fra Indien – nok tværtimod.

Chicken Korma er en grydestegt kylling som er braisseret i yogghurt eller fløde. Den smager toplækker. Chicken Korma er indisk ret og kan med fordel serveres med ris og naanbrød.

Clubsandwich er en ret med lækker krydret kylling, sprøde baconstykker og hjemmelavet dressing til. En nem måde at spare penge fra de fancy caféer. Denne clubsandwich smager fantastisk godt og er lækker sprød.

Cordon bleu er ikke en rendyrket kyllingeret, da der også er skinke i retten. Det er dog en af mine egne favorit kyllingeretter, og det er selvom cordon bleu er noget retro. Cordon bleu er en af de noget mere usunde retter med kylling, men til gengæld smager den toplækkert.

Enchiladas – en dejlig stærk mexicansk ret med kylling, tortilla, ost og grøntsager. Den er nem nok og styrken kan gradueres efter modtagernes smagsløg – der kan f.eks. laves en ‘voksenudgave’ og en ‘børneudgave’ samtidig uden de store problemer.

 
 

Grillet kylling er både lækkert og nemt. I denne opskrift får du hele 2 opskrifter på den perfekte grillet kylling, der helt sikkert vil være et hit ved bordet, og som passer perfekt til alt tilbehør. Se opskriften her.

 
 

Grydestegt kylling er for os, der elsker minderne fra gamle dage. Der er egentlig ikke meget grund til at lave grydestegt kylling fremfor kylling i ovn. Men hvis du kan huske, hvordan det var i gamle dage, da mor og far stegte kylling i gryden – ja så er det her retten, som bringer nostalgien tilbage.

 
 

Helstegt kylling er den bedste ret hvis du ønsker at tilbringe mindre tid i køkkenet og stadig få noget lækkert til aftensmaden. Her får du en krydret og syrlig helkylling med kål og kikærter ved siden af.

 
 

Indbagt kylling – Du kender den helt sikkert hvis du har spist kinesisk. Nu ved jeg ikke om indbagt kylling er en kinesisk nationalret, men de fleste kinesere har i hvert fald en forkærlighed for indbagt kylling. Se hvordan vores opskrift på indbagt kylling er her!

 

Kogt kylling er også en traditionel dansk ret. Der er ikke så mange der laver kogt kylling mere, men i gamle dage var det en meget populær ret. Kogt kylling har tabt terræn til retter som lørdagskylling og grydestegt kylling, men kogt kylling har faktisk stadig en del forcer. En af de ting som er særlig god ved kogt kylling er, at den nemt kan bruges til mange andre retter som salater og som pålæg.

 

Kylling i cola er en meget speciel ret som måske i første omgang ikke lyder så god. Men i virkelighed, giver det en fantastisk smag, hvis du altså kan lide barbacue smag. Opskriften er meget nem og skal ikke bruge så mange ingredienser.

Kylling i fad er sådan en dejlig sammenblandet ret, hvor man slipper for meget af det opvask og oprydning, der ellers er. I HurtigMums variant af kylling i fad har vi tilføjet hvidløg, cherrytomater, skalotteløg og så en god skvirt hvidvin.

Kylling i grøn karry er nok bedre kendt som Thai Green Curry. Det er en af de retter som du helt sikkert har prøvet hvis du har været i Thailand og turde være i kontakt med thai-køkkenet. Her får du opskriften på den lokale thailandske specialitet kylling i grøn karry!

Kylling i karry er en helt klassisk ret, der både er elsket af børn og voksne. I denne opskrift på kylling i karry får du også opskriften på hvordan du laver karry. Til børnefamilier anbefaler vi altid at lave ekstra kylling i karry, og så fryse det ned. Så er der altid lidt godt til ungerne, når I går i gang med at kokkerere noget avanceret ikke-børnemad.

Kylling i ovn er en af de mest traditionelle kyllingeretter jeg kender. Denne opskrift på kylling i ovn tager lidt over en time at lave. Her får du en hel klassisk opskrift på hvordan du laver kylling i ovn.

Kylling i peanutbuttersauce er en sjov ret. Jeg troede egentlig ikke på kombinationen ville virke særlig godt, men det må jeg sige, at den faktisk gør. Her får du vores favoritopskrift på kylling i peanutbuttersauce.

Du kan se billedet af opskriften lige her!

Kyllingeburger – kan være et perfekt opsamlingsheat for kyllingerester fra dagen før. Kyllingeburger kan laves af alle typer kylling, og det eneste formelle krav er, at man smider en bolle (eller andet f.eks. Portobellosvampe) rundt om. I de her lækre udgaver bliver osten gratineret sammen med kyllingekødet i ovnen, og det giver simpelthen en superudgave af kyllingeburger.

Kyllingefrikadeller er for dig, der ikke lige er til flæsk eller som bare bedre kan lide kylling. Kyllingefrikadeller er også en god ret for muslimer og ortodokse jøder, der gerne vil være en del af den danske frikadellekultur, men af religiøse madårsager ikke må spise frikadeller. Her er kyllingefrikadeller et rigtig godt kompromis. I det hele taget er kyllingeretter en god måde at slippe om ved religiøse barriere – alle religioner tillader at man spiser kylling!

Kyllingelasagne smager fremragende og giver lasagne et ekstrapift. Her er en nem opskrift på mexicansk kyllingelasagne med masser af krydderier.

Kyllingesalat er en rigtig god ret for os, der har lidt for meget sul på kroppen. Her får du HurtigMums rigtig lækre variant af en kyllingesalat. I denne kyllingesalat er der ud over kylling både avocado, persille og masser af krydderier.

Kyllingespyd er en lille dejlig kulinarisk oplevelse. Et kyllingespyd er lige så meget en nydelse for smagsløgene som det er for øjnene, og det er en af de mest elegante kyllingerretter der findes. Her får du både forslag til ingredienser og en opskrift på en marinade til kyllingespyd.

Kyllingesuppe er som så mange andre supper rigtig lækker vinterspise. Denne kyllingesuppe kan imidlertid også spises om sommeren, da den har en stor grad af lethed over sig.

Kylling, tomat og estragon – klimavenlig. Denne opskrift giver dig mulighed for at reducere CO2 udslippet og være mere miljøbevidst. Dog går vi aldrig på kompromis med smagen af maden. Denne kylling har masser af smag og sprødhed og smager lækkert med kartoffelmos som tilbehør.

Kyllingetærte er i princippet hvilken som helst tærte med kylling. I den her opskrift er der bl.a. også bacon og spinat, og den smager selvfølgelig virkelig godt. Tærte er i det hele taget næsten altid godt (selv de dårligste fra supermarkedet giver en vis tilfredsstillelse), og så er de ret lette at lave selv.

Langtidsstegt kylling er perfekt til dig der gerne vil spise en dejlig mør og sprød helkylling. Det tager 4 timer at tilberede den, men det er nu også det værd!

Nuggets er for de fleste fastfood, men hvis du skal lave det selv, så er situationen en anden. Det tager faktisk mere end 4 timer at lave hjemmelavede nuggets helt fra bunden. Med denne opskrift på nuggets kan du sagtens have børnene med! En af de langsommeste kyllingeretter!

One pot pasta – Denne her ret one pot pasta kan sagtens laves med andet end kylling, men i vores variant af one pot pasta, der er der kylling i. Se opskriften på one pot pasta her!

Pastasalat med kylling er en god ret, når tingene skal gå hurtigt i den travle hverdag. Pastasalt med kylling kan tilberedes med mange forskellige grøntsager, nødder, frugter og dressinger som giver lidt variation. Det behøver bestemt ikke at være kedeligt!

Wok med kylling er en dejlig lille sammenblandingsret. I denne lækre variant af wok med kylling med shiitake svampe, bambusskud, smoked paprika, gulerødder og meget andet godt. Når du laver wok med kylling, så er det også en god ide at eksperimentere lidt med hvad du har af rester i køleskabet.

Flere kylllingeretter og kyllingeopskrifter på vej

Denne side med kyllingeretter opdateres løbende når vi får flere kyllingeretter ind på siden, så kig forbi igen snart.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
x