Kylllingeretter

Kyllingeretter er som regel både sunde og relativt billige at lave. Mange af de kyllingeretter, som du kan finde nedenfor smager også rigtig godt. Kyllingeretter er god solid hverdagsspise. Vi har et væld af opskrifter, og der er helt sikkert noget for enhver smag.

Kyllingeretter og opskrifter

Nedenfor kan du se vores oversigt over retter og opskrifter med kylling som nøgleingrediens.

Butter chicken

Butter chicken er en del af det indiske køkken. Navnet butter chicken kunne nok få en til at tro, at retten var fra England, USA eller et andet engelsktalende land. Det er ikke sagen. Det gør heller ikke butter chicken til en dårligere kyllingeret, at den er fra Indien – nok tværtimod.

Butter ChickenChicken Korma

Chicken Korma er en grydestegt kylling som er braisseret i yogghurt eller fløde. Den smager toplækker. Chicken Korma er indisk ret og kan med fordel serveres med ris og naanbrød.

chicken korma

Clubsandwich Clubsanwich er en ret med lækker krydret kylling, sprøde baconstykker og hjemmelavet dressing til. En nem måde at spare penge fra de fancy caféer. Denne clubsandwich smager fantastisk godt og er lækker sprød.

ClubsandwichCordon bleu

Cordon bleu er ikke en rendyrket kyllingeret, da der også er skinke i retten. Det er dog en af mine egne favorit kyllingeretter, og det er selvom cordon bleu er noget retro. Cordon bleu er en af de noget mere usunde retter med kylling, men til gengæld smager den toplækkert.

cordon bleu

Enchiladas

Enchiladas – en dejlig stærk mexicansk ret med kylling, tortilla, ost og grøntsager. Den er nem nok og styrken kan gradueres efter modtagernes smagsløg – der kan f.eks. laves en ‘voksenudgave’ og en ‘børneudgave’ samtidig uden de store problemer.

Enchiladas

Grillet kylling

Grillet kylling er både lækkert og nemt. I denne opskrift får du hele 2 opskrifter på den perfekte grillet kylling, der helt sikkert vil være et hit ved bordet, og som passer perfekt til alt tilbehør. Se opskriften her.

grillet kyllingGrydestegt kylling

Grydestegt kylling er for os, der elsker minderne fra gamle dage. Der er egentlig ikke meget grund til at lave grydestegt kylling fremfor kylling i ovn. Men hvis du kan huske, hvordan det var i gamle dage, da mor og far stegte kylling i gryden – ja så er det her retten, som bringer nostalgien tilbage. grydestegt kylling

Helstegt kylling

Helstegt kylling er den bedste ret hvis du ønsker at tilbringe mindre tid i køkkenet og stadig få noget lækkert til aftensmaden. Her får du en krydret og syrlig helkylling med kål og kikærter ved siden af.

Kogt kylling

Kogt kylling er også en traditionel dansk ret. Der er ikke så mange der laver kogt kylling mere, men i gamle dage var det en meget populær ret. Kogt kylling har tabt terræn til retter som lørdagskylling og grydestegt kylling, men kogt kylling har faktisk stadig en del forcer. En af de ting som er særlig god ved kogt kylling er, at den nemt kan bruges til mange andre retter som salater og som pålæg.

Kylling i cola

Kylling i cola er en meget speciel ret som måske i første omgang ikke lyder så god. Men i virkelighed, giver det en fantastisk smag, hvis du altså kan lide barbacue smag. Opskriften er meget nem og skal ikke bruge så mange ingredienser. Kylling i cola

Kylling i fad

Kylling i fad er sådan en dejlig sammenblandet ret, hvor man slipper for meget af det opvask og oprydning, der ellers er. I HurtigMums variant af kylling i fad har vi tilføjet hvidløg, cherrytomater, skalotteløg og så en god skvirt hvidvin.

kylling i fad

Kylling i karry

Kylling i karry er en helt klassisk ret, der både er elsket af børn og voksne. I denne opskrift på kylling i karry får du også opskriften på hvordan du laver karry. Til børnefamilier anbefaler vi altid at lave ekstra kylling i karry, og så fryse det ned. Så er der altid lidt godt til ungerne, når I går i gang med at kokkerere noget avanceret ikke-børnemad.

kylling i karryKylling i ovn

Kylling i ovn er en af de mest traditionelle kyllingeretter jeg kender. Denne opskrift på kylling i ovn tager lidt over en time at lave. Her får du en hel klassisk opskrift på hvordan du laver kylling i ovn.

kylling i ovn

Kyllingeburger

Kyllingeburger – kan være et perfekt opsamlingsheat for kyllingerester fra dagen før. Kyllingeburger kan laves af alle typer kylling, og det eneste formelle krav er, at man smider en bolle (eller andet f.eks. Portobellosvampe) rundt om. I de her lækre udgaver bliver osten gratineret sammen med kyllingekødet i ovnen, og det giver simpelthen en superudgave af kyllingeburger. Kyllingeburger

Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller er for dig, der ikke lige er til flæsk eller som bare bedre kan lide kylling. Kyllingefrikadeller er også en god ret for muslimer og ortodokse jøder, der gerne vil være en del af den danske frikadellekultur, men af religiøse madårsager ikke må spise frikadeller. Her er kyllingefrikadeller et rigtig godt kompromis. I det hele taget er kyllingeretter en god måde at slippe om ved religiøse barriere – alle religioner tillader at man spiser kylling!

kyllingefrikadeller

Kyllingelasagne

Kyllingelasagne smager fremragende og giver lasagne et ekstrapift. Her er en nem opskrift på mexicansk kyllingelasagne med masser af krydderier.

KyllingelasagneKyllingesalat

Kyllingesalat er en rigtig god ret for os, der har lidt for meget sul på kroppen. Her får du HurtigMums rigtig lækre variant af en kyllingesalat. I denne kyllingesalat er der ud over kylling både avocado, persille og masser af krydderier.

kyllingesalat

Kyllingespyd

Kyllingespyd er en lille dejlig kulinarisk oplevelse. Et kyllingespyd er lige så meget en nydelse for smagsløgene som det er for øjnene, og det er en af de mest elegante kyllingerretter der findes. Her får du både forslag til ingredienser og en opskrift på en marinade til kyllingespyd.

kyllingespydKyllingesuppe

Kyllingesuppe er som så mange andre supper rigtig lækker vinterspise. Denne kyllingesuppe kan imidlertid også spises om sommeren, da den har en stor grad af lethed over sig.

Kyllingesuppe

Kylling, tomat og estragon – klimavenlig

Kylling, tomat og estragon – klimavenlig. Denne opskrift giver dig mulighed for at reducere CO2 udslippet og være mere miljøbevidst. Dog går vi aldrig på kompromis med smagen af maden. Denne kylling har masser af smag og sprødhed og smager lækkert med kartoffelmos som tilbehør.

Kylling, tomat og estragon – klimavenligKyllingetærte

Kyllingetærte er i princippet hvilken som helst tærte med kylling. I den her opskrift er der bl.a. også bacon og spinat, og den smager selvfølgelig virkelig godt. Tærte er i det hele taget næsten altid godt (selv de dårligste fra supermarkedet giver en vis tilfredsstillelse), og så er de ret lette at lave selv.

Kyllingetærte

 

 

Langtidsstegt kylling 

Langtidsstegt kylling er perfekt til dig der gerne vil spise en dejlig mør og sprød helkylling. Det tager 4 timer at tilberede den, men det er nu også det værd! 

langtidsstegt kylling

Nuggets

Nuggets er for de fleste fastfood, men hvis du skal lave det selv, så er situationen en anden. Det tager faktisk mere end 4 timer at lave hjemmelavede nuggets helt fra bunden. Med denne opskrift på nuggets kan du sagtens have børnene med! En af de langsommeste kyllingeretter! nuggets

 

Pastasalat med kylling

Pastasalat med kylling er en god ret, når tingene skal gå hurtigt i den travle hverdag. Pastasalt med kylling kan tilberedes med mange forskellige grøntsager, nødder, frugter og dressinger som giver lidt variation. Det behøver bestemt ikke at være kedeligt!

Pastasalat med kyllingWok med kylling

Wok med kylling er en dejlig lille sammenblandingsret. I denne lækre variant af wok med kylling med shiitake svampe, bambusskud, smoked paprika, gulerødder og meget andet godt. Når du laver wok med kylling, så er det også en god ide at eksperimentere lidt med hvad du har af rester i køleskabet. wok med kylling

Kylling i peanutbuttersauce

Kylling i peanutbuttersauce er en sjov ret. Jeg troede egentlig ikke på kombinationen ville virke særlig godt, men det må jeg sige, at den faktisk gør. Her får du vores favoritopskrift på kylling i peanutbuttersauce. 

Du kan se billedet af opskriften lige her!

Denne side med kyllingeretter opdateres løbende når vi får flere kyllingeretter ind på siden, så kig forbi igen snart.