Nuggets betyder egentlig ’klumper’ på engelsk. Kyllinge- eller chicken nuggets er nok de nuggets, der er bedst kendt. Dem du køber (både på burgerbarer og på frost) er som regel et restprodukt.

Når du køber chicken nuggets i fastfoodrestauranter eller på frost i supermarkedet, så er de sædvanligvis lavet af benskrab, brusk, fedt og lignende fra kyllingen – ikke noget jeg vil kalde ’kød’. Men den tykke panering og sandsynligvis også salatmayonnaisen gør, at ungerne – og en del voksne – elsker dem.

nuggets

Det er junkfood af værste – eller bedste – skuffe. Som regel er der meget lidt kylling i, men til gengæld har den smule der er fået en dobbeltpanering af både mel og rasp, som jo ikke mætter specielt meget eller længe eller for den sags skyld bidrager med noget som helst næringsnyttigt til vores krop. Det er junkfood.

Junkfood eller fastfood

Junkfood er næringsfattig mad, der giver ingen eller kun en ringe mæthedsfornemmelse. Fastfood er mad der er færdiglavet, når du køber det. Fastfood er ikke nødvendigvis junkfood, men junkfood er oftest fastfood.

Hjemmelavede nuggets

Men både de retter, som betegnes som junkfood og som fastfood, kan du nemt selv lave. Laver du dine egne nuggets, så kan du lave junkfood om til ”fastfood”. Kyllinge-nuggets er nu ikke særlig hurtigt lavet, for de har godt af at trække, efter de er blevet paneret.

Det skal du bruge til 4 personer

  • 500-600 g kyllingekød – helst brystfilet, og med så lidt vand i som muligt
  • 2 æg
  • 2 dl rasp
  • 2 spsk. paprika
  • Smør og smagsneutral olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan laver du nuggets

  1. Skær kødet ud i klumper i en størrelse, du synes er passende.
  2. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen.
  3. Hæld rasp i en tallerken eller på et stykke madpapir eller stanniol, og bland paprika, salt og peber i.
  4. Vend kyllingestykkerne grundigt i æg og derefter i rasp. Sørg for, at der kommer æg og rasp på alle sider af kødet.
  5. Kom de panerede nuggets i en skål med lidt af raspblandingen i bunden og mellem hvert lag, du lægger i skålen. Hæld det sidste af raspblandingen over, når du har lagt sidste lag.
  6. Sæt skål og indhold tildækket i køleskabet i 3 timers tid.
  7. Varm en pande godt op med smør og olie, og steg den panerede kylling ved middelvarme og i ét lag ad gangen. Steg, til de er gennemstegte og har en gylden farve.

Chicken nuggets smager godt sammen med pommes frites (det ved vi jo fra besøgene på fastfood-/junkfood-restauranterne), rå grøntsager – f.eks. gulerods- og agurkestave, radiser og tomater – eller en lækker salat som for eksempel bønnesalat og hertil remoulade, chilisauce, ketchup og/eller salatmayonnaise.

Salatmayonnaise kan du selv fabrikere ved at blande lige dele mayonnaise og cremefraiche eller et lignende syrnet mælkeprodukt og smage til med presset hvidløg, sennep, citronsaft, salt og peber.

Alternativt kan du komme de panerede kyllingestykker i en madpandekage, durumrulle, tortilla eller lignende med salat og dressing af en art.

Er du dog til det mere krydrede, kan vi stærkt anbefale at du ser vores opskrift på krydrede nuggets.

Forberedelsestid: 3¼ time

Tilberedningstid: 20 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Nuggets
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
4.51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email