Shakshuka – eller shakshouka – Denne ret er af tunesisk og israelsk afstamning. Jeg ville ønske det var mig der havde fundet på den, for den er genial. Jeg kan spise den hele døgnet rundt – til morgenmad, til frokost og til aftensmad.

Shakshuka er i bund og grund en ret bestående af pocherede æg i krydret tomatsauce. Det smager himmelsk – og så er det sjovt at sige. Shakshuka [sjaksjuka]. 🙂

shakshuka

Shakshuka – opskrift

Det mest almindelige at bruge til at ”pynte”/krydre med til sidst er koriander, men jeg har det lidt stramt med frisk koriander da jeg synes det smager meget parfumeret, så derfor bruger jeg mynte i stedet.

Ingredienser (4-6 portioner)

  • 3 spsk. olivenolie alternativtkan du eksperimentere med lidt kokosolie -giver en mere kanelagtig bismag
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 1 dåse flåede tomater – hakkede
  • 140 g fetaost – eller salatost
  • 6 æg – eller efter behov
  • Mynte

Sådan laver du shakshuka

  1. Tænd ovnen på 190° C.
  2. Skær løget i tynde, halve ringe.
  3. Fjern kerner og stok fra peberfrugten, og skær peberfrugten i tynde skiver.
  4. Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver.
  5. Varm ved medium-lav varme olien i en stor støbejernspande – eller anden pande der kan tåle at komme i ovnen.
  6. Steg løg og peberfrugt til det er meget blødt – ca. 15 minutter.
  7. Tilsæt hvidløg, og steg videre i et par minutter.
  8. Bland spidskommen, paprika, cayennepeber sammen, tilsæt det, og steg ½ minuts tid.
  9. Rør tomater med saft i, og krydr med lidt salt og peber.
  10. Lad det hele simre til tomaterne tykner – ca. 10 minutter.
  11. Smuldr fetaosten i, og rør rundt.
  12. Slå æggene forsigtigt ud et ad gangen oven på tomatsaucen.
  13. Krydr æggene med salt og peber.
  14. Sæt stegepanden i ovnen til æggene er perfekte – 7-10 minutter.
  15. Hak imens mynten.
  16. Drys med hakket mynte.

Velbekomme!

Nedenfor kan du se en video af hvordan man kan lave Shakshuka. Lidt anderledes end den ovenstående opskrift, men principperne er de samme.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

 

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Shakshuka
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 25 Review(s)