Raggmunk med flæsk

Raggmunk med flæsk er Östergötlands landskabsret som Wikipedia så fint beskriver det. Raggmunk er basalt set, en kartoffelpandekage med flæsk og kan sammenlignes I udbredelse og konsumering i Sverige, med stegt flæsk I persillesovs I Danmark. Istedet for rødbeder spiser man selvfølgelig Lingonsylt (tyttebærmarmelade) til.

raggmunk med flæsk

Ingredienser 4 personer

800 gram faste kartofler

2 dl Hvedemel

1 tsk salt

4 dl mælk (kan laves både med og uden laktose)

1 æg

Ca 600 gram flæsk (køb det hos et charcuteri/slagter kvalitet giver bedst smag)

Smør (Masser til stegning)

Rårørt Tyttebær marmelade

Sådan laver raggmunk med flæsk

  1. Skræl kartoflerne, de er helt sikkert bedst skrællede, men om man har fået et parti nye kartofler, kan man nøjes med at skylle og skure dem med en ren køkkensvamp under koldt vandt.
  2. Pisk mel, salt og noget af mælken til en jævn dej i en Magrethe-skål eller lignende. Pisk derefter resten af mælken og ægget i dejen det skal være klistret men det er vigtigt at følge de angivne mål til man har rutinen og har prøvet det et par gange.
  3. Steg flæsket sprødt og som du ville gøre til stegt flæsk i persillesovs, hold det varmt i en ovn, dæk det til i en bradepande med sølvpapir gem stegefedtet da det skal bruges til stegning af dine Raggmunk.
  4. Riv kartoflerne direkte i dejen sørg for at bruge den grove side af rivejernet
  5. Tag en pause her kan jeg rekommandere en kold øl og EmotiCoins Free Spins er så fedt med gratis spins. Jeg foretrækker en svensk øl til min svenske klassiker raggmunk med flæsk og min favorit er helt sikkert en 5.2% Nils Oscar Kalasøl
  6. Smid et par klik smør i stegepanden med lidt af stegefedtet til det bruser derefter cirka en halv dl dej per kartoffelpandekage
  7. Giv dem du har plads til et par minutter på hver side, Raggmunk skal være gyldne på oversiden og bløde i midten, eller hvordan man nu foretrækker det. Jeg bruger personligt en jernstøbepande når jeg laver klassiske retter, det giver det hele et rustikt vibe.

Server raggmunk med flæsk og tyttebærsyltetøj.

Opskrift rårørt tyttebærsyltetøj:

Smid tyttebær og sukker i en skål rør det godt sammen til det er jævnt. Det rårørte syltetøj holder cirka 14 dage i køleskab med låg på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE