Koteletter i fad

Koteletter i fad. Den eneste rigtige måde at servere koteletter på! Okay, det er nok noget af en påstand. Men koteletter kan godt gå hen at blive en lidt sej og tør oplevelse – sådan lidt hen ad gulvbrædder eller seletøj.

Som pulled pork, intervalstegte, goumetsaltede, panerede eller som her i fad kan koteletter faktisk blive ret fantastiske.

Annonce

koteletter i fad

Koteletter i fad – opskrift

Masser af champignoner, masser af sovs og gerne lidt ost, så er den helt klart hjemme. Sovsen holder dem lækre, møre og saftige – og så er det jo nemt, de passer sig selv i ovnen.

Ingredienser til 4 personer

 • 500 g champignoner
 • Det antal koteletter du mener der skal til – afhænger af hvor stort- eller småtspisende I er. Får vi gæster beregner jeg altid 1½ til hver af ca. 110-125 g
 • 2-3 spsk. olie
 • 2 tsk. tørret timian
 • 2½ dl fløde – gerne den fede
 • 1 dåse flåede tomater – hakkede
 • 150 g revet ost
 • Salt og peber

Sådan laver man koteletter i fad

 1. Fjern roden på champignonerne, skyl dem, og skær dem i skiver.
 2. Dup koteletterne tørre med et stykke køkkenrulle.
 3. Varm olien op i en stegepande, og brun koteletterne heri.
 4. Tænd ovnen på 200° C.
 5. Tag koteletterne af panden, og læg dem i et oliepenslet, ovnfast fad.
 6. Krydr med tørret timian, salt og peber.
 7. Hæld de flåede tomater, fløde og champignonskiver i panden, bring det i kog under omrøring, lad det simre et par minutter, smag til med salt og peber, og hæld det herefter over koteletterne.
 8. Fordel revet ost ovenpå.
 9. Sæt fadet i ovnen i 10-12 minutter til koteletterne er møre – synes du osten bliver for mørk, kan du lægge et stykke stanniol over fadet.

Hurtige pandebrødFå klassikeren “Nemme og hurtige opskrifter” ebogen med opskrifter på hurtige, lækre og nemme poweropskrifter Gratis HER!

Tilbehør til koteletter i fad

Til koteletterne kan du servere rigtig mange forskellige sidedishes. Du får et par forslag her:

Hasselbagte kartofler – Kartofler passer rigtig godt til koteletter, og med hasselbagte kartofler eller hasselbackkartofler om du vil får du en rigtig lækker variant af kartofler. Det bliver til et rigtig dejligt ovnmåltidsmad.

Bagte kartofler – Det her er også en klassiker, hvor den godt gennembagte kartoffel supplerer koteletterne rigtig godt.

Bagt kartoffelmos – Kartoffelmos er i sig selv lækkert men bag kartoffelmosen, og så har du den perfekte sidedish til koteletter i fad.

Er du ude i noget med LCHF-kost (low carb high fat), så undgå stivelse – ris, pasta, kartofler og brød som nok er det man ellers normalt ville servere til – og servér f.eks. blomkålsris eller blomkålsmos til. Du kan også servere en salat eller dampede grøntsager til. Eller du kan komme bulgur, pasta eller ris i sovsen og servere … ingenting til.

Ud over vin selvfølgelig. Her vil en rødvin fra Toscana af sangiovesedruen gøre sig godt – f.eks. en Vino Nobile di Motenpulciano. Er du mere til hvidvin, så vælg eksempelvis en Monterey Chardonnay, den kan fint klare syren fra tomaterne.

Koteletter i fad til forsinkede gæster

Hvis du ikke helt ved hvad tid dine gæster kommer og ikke ønsker at overstege dine koteletter, så gør dem klar ved at tilberede dem helt frem til de skal i ovnen. Sæt dem i ovnen når gæsterne kommer – har maden ventet på gæsterne, kan gæsterne nok vente et kvarters tid på at den kommer på bordet.

Koteletter i fad kan i øvrigt fryses og varmes igen i ovnen.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Koteletter i fad
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 20 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here