Hamburgerryg eller skinke på grill

Hamburgerryg eller skinke på grill. Det er nemt at lave skinke eller hamburgerryg på grillen. Lige så nemt som at lave den i en ovnen. Så skal der hygges igennem i haven eller på altanen, så smid hamburgerryggen eller skinken på grillen, og nyd duften og vejret, mens maden tilberedes.

Plejer du at koge din hamburgerryg eller skinke, så skal du helt klart prøve at grille den i stedet. For selvom det er svært at ”ødelægge” en hamburgerryg eller skinke – udover at du kan koge den så længe, at den bliver tør og kedelig – så smager en grillet hamburgerryg eller skinke af meget mere end den kogte.

Har du først prøvet det, koger du aldrig din hamburgerryg eller skinke igen – og heldigvis kan du også lave den i ovnen.

På billedet er det en røget skinke, der har været under grillkokkens kyndige behandling. Men du kan bruge den følgende opskrift til en hamburgerryg også.

Få evt. noget ekstra inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun

Hamburgerryg eller skinke på grill

Glaseret hamburgerryg/skinke på grill

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Ret: aftensmad, Hovedret
Antal: 4 personer
Kalorier: 492kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg har valgt at glasere skinken, fordi det giver en god smag til kødet, samtidig med at det bevarer sin saftighed.

Ingredienser

  • 800-1000 g røget skinke eller hamburgerryg
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. sød sennep
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 spsk. cognac
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. hvedemel
  • Peber


Sådan gør du

  • Tænd op i en to- eller trezones grill.
  • Fjern nettet rundt om kødet, hvis der er et.
  • Rids sværen, hvis der er en.
  • Bland dijonsennep, sød sennep, honning, cognac, chiliflager og brun farin sammen til en glasering.
  • Drys melet i, mens du pisker, så det ikke klumper.
  • Kom også et drys peber i. Det er ikke en forglemmelse, at der ikke kommes salt i. Både røget skinke og hamburgerryg er oftest salt nok i forvejen.
  • Fordel blandingen rundt om hele skinken, og læg derefter skinken i en foliebakke. Er der glasering tilovers, kan det bruges i sovsen eller stuvningen, hvis du serverer det til.
  • Grill over indirekte varme i ca. 45-60 minutter, til skinken har en kernetemperatur på 65-68° C.
  • Tag skinken af grillen, og lad den hvilke i 5-10 minutter.

Noter

Skinke eller hamburgerryg spises ofte med grønkål eller spinat til – f.eks. stuvet spinat – og/eller flødekartofler. Men du kan også tænke lidt ud af boksen og servere græske kartofler (som også kan laves på grillen) og grillede tomater til.

Nutrition

Kalorier: 492kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 43g | Fedt: 34g | Mættet fedt: 12g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 16g | Kolesterol: 124mg | Natrium: 2384mg | Kalium: 579mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 16mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Forskellen på hamburgerryg og skinke

Selvom skinke og hamburgerryg kan tilberedes efter samme metoder og tit serveres med samme slags tilbehør, så er det langt fra det samme.

Hamburgerryg er en udskæring fra det midterste stykke på grisens ryg, skinken er fra grisens yderlår bagpå – også kaldet skinkeklumpen.

Hamburgerryg er sædvanligvis pumpet med vand – hvorfor den også svinder en del under tilberedningen – det er skinken ikke altid.

Hamburgerryggen er dyrere end skinke – selvom over 10 % er vand.

Der kan være forskel på måden, de er røget på, og der er forskel på konsistensen og smagen. Personligt synes jeg bedst om skinke, men smag og behag er jo som bekendt forskellig.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter med svinekød

Cookie indstillinger
Annonce