Mørbrad i ovn

Mørbrad i ovn – Tit når jeg laver mørbrad, så er det enten som bøffer eller som fyldt – som regel med persille, men også nogle gange med svesker. Og det er jo fordi, at jeg – som de fleste andre – kører lidt fast i at lave det samme om og om igen, fordi det er så nemt.

mørbrad i ovn

Annonce

Men mørbrad kan laves på mange måder. Du kan jo f.eks. også lave den populære ret mørbradgryde. Men her har jeg smurt mørbraden med lækre sager og lavet den i ovnen. Det er ikke sidste gang, jeg gør det. Det skulle du også prøve.

Mørbrad i ovn – opskrift

Mørbraden bliver på denne måde saftig og lækker – du skal selvfølgelig ikke overstege den, for så bliver den det ikke – og får en dejlig smag.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 svinemørbrad
  • 1 rød chilipeber
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • Salt og peber

Sådan tilberedes marineret mørbrad i ovn

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Puds mørbraden ved at fjerne sener, hinder og synligt fedt.
  3. Hak den røde chilipeber fint. Vask fingre efter du har rørt ved chilipeber. Rå chilipeber og øjne – eller læber og tunge for den sags skyld – er en rigtig dårlig cocktail.
  4. Bland sennep, honning og chilipeber.
  5. Smør blandingen på mørbraden.
  6. Drys med salt og peber.
  7. Læg mørbraden på en rist over et ovnfast fad af passende størrelse. Kom evt. lidt vand i fadet.
  8. Steg kødet i 18-20 minutter, til centrumstemperaturen er 55° C – brug et stegetermometer.
  9. Lad mørbraden hvile 10-15 minutter, før du skærer i den.

Tilbehør til mørbrad i ovn

Hvad du skal servere til din mørbrad, afhænger helt og aldeles af dit humør. Du kan lave en rødvinssauce, hvor du udskifter fonden og noget af væden med den kødsaft, der er rendt ned i fadet, mens mørbraden stegte. Hertil kan du så servere hasselbackkartofler. Eller du kan servere med flødekartofler.

Hvis der skal vin til – og det skal der jo engang imellem – vil en god, tør riesling, gerne med lidt alder, være rigtig god til mørbrad i ovn. Vil du hellere have en rødvin, så prøv en chianti, en ung rioja eller en vin fra det sydlige Rhône.

Hvad er mørbrad

Mørbrad er en muskel, der sidder på stort set alle de firbenede dyr, vi spiser – okse, kalv, lam, gris, vildt osv. Den aflange muskel er rund (stump) i den ene ende og spids i den anden. Den sidder langs med den nedre, indre side af rygraden på dyret.

Det er fint kød, fedtfattig og normalt mere mørt end andet kød – og tit også dyrere.

Hvad er bimørbraden

Nogle gange, når du køber en mørbrad, sidder der en stribe kød på siden af den. Den hænger ligesom ikke helt sammen med mørbraden, og hvis du skærer din mørbrad i skiver, falder kødstriben af. Det er bimørbraden. Den har egentlig ikke noget med mørbrad at gøre. Dens kød er ikke helt så fint som mørbradens, men den er absolut spiselig – f.eks. i gryderetter.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 35 minutter

 

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Mørbrad i ovn
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
31star1star1stargraygray Based on 13 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here