Grillede grøntsager – Når nu du alligevel har tændt op i grillen, og der er rigelig plads ved siden af bøfferne og pølserne, hvorfor så ikke grille grøntsager også? Tit klargøres grøntsagerne inde i køkkenet, men prøv at skifte den traditionelle salat ud med grøntsager, der er grillet.
Men hvad kan du grille? Ca. alt! Stort set. De mindste grøntsager skal nok lige i en grillbakke eller på et spyd, men derudover er der ingen grænser. Du kan grille asparges, majs, spidskål eller lave grillede tomater. Ja, du kan sågar komme kartofler på grillen.
Få evt lidt ekstra inspiration til aftensmaden
Her hvordan det ser ud før:
Og her hvordan grøntsagerne ser ud efter op til 7 minutter i varmen:
Grillede grøntsager – opskrifter
Herunder får du opskrifter på tre slags, populære grillede grøntsager. Det er også tre af mine favoritter. Det drejer sig om grillet spidskål, grillede aspargeser og grillede peberfrugter.
Grillet spidskål
Ingredienser
- 1 spidskål
- 1 skalotteløg
- Lidt olivenolie
- Revet skal af 1 økologisk citron
- Lidt chiliflager
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær det nederste af stokken af spidskålen, og fjern de yderste, grove blade.
- Pil skalotteløget, og hak det fint.
- Skær spidskålen over på langs to gange – altså i kvarter. Lad stokken blive siddende, så den kan holde sammen på hvert enkelt stykke.
- Pensl begge skæreflader på alle spidskålsstykkerne med olie.
- Grill spidskålsstykkerne ved direkte varme i 5-7 minutter på hver side. Flyt dem evt. over på indirekte varme, hvis du synes, de får for mørk en stegeskorpe.
- Læg den grillede spidskål på et fad, og riv citronskal jævnt fordelt over den, og drys med flager af chilipeber, det hakkede skalotteløg samt salt og peber.
Nutrition
Grillede hvide asparges
Ingredienser
- 4-8 hvide aspargeser – afhængig af størrelse
- 3 spsk. olivenolie + lidt til grillen
- 3 spsk. citronsaft
- Revet skal 1 økologisk citron
- 1 spsk. frisk hakket estragon
- 1 lille håndfuld valnøddekerner
Sådan gør du
- Skræl aspargeserne, og knæk den nederste træede del af.
- Bland olie, citronsaft, citronskal og estragon.
- Krydr med salt og peber.
- Hak valnøddekerne.
- Pensl grillristen med lidt olie, og grill aspargeserne i nogle få minutter, til de har taget farve og er blevet en anelse bløde – vend undervejs.
- Læg aspargeserne på et fad, hæld dressingen over, og drys med hakkede valnøddekerner.
Nutrition
Grillede peberfrugter
Ingredienser
- Peberfrugter – evt. snackpeber
- Lidt olivenolie til grillen
- Salt
Sådan gør du
- Skyl og tør peberfrugterne.
- Skær dem over i to eller tre dele på langs, og fjern stok, kerner og de hvide ”vægge”.
- Smør grillristen med lidt olie, og læg peberfrugten med skindsiden nedad over direkte varme.
- Vend efter et par minutter, og grill også den anden side, til den får lidt farve.
- Drys med salt.
Noter
Få evt. lidt ekstra ideer til aftensmaden