Ahhh kartofler på grill. Ofte når der grilles rundt om i de danske haver, så er det kødet, der bliver grillet. Brødet bliver måske også lige varmet, mens grøntsager og kartofler bliver lavet i køkkenet. Men kartofler – og for den sags skyld også grøntsager – kan også laves på grillen.

Kartofler på grill kan laves på flere måder. Den nemme måde er at ”bage” dem i grillen – lidt ligesom i ovnen. Du kan også stege dem på spyd eller i pakker. Eller du kan kaste dem ned mellem kullenene – i stanniol forstås.

Kartofler på grill

Kartofler på grill – i foliepakker

Herunder kommer opskriften på en af mine favoritter – dem har jeg et par stykker af – når det kommer til kartofler på grill. Her kan du nemlig blande alt muligt lækkert mellem kartoflerne. Jeg har valgt tomater og dild.

Ingredienser til 4 personer

  • 700 g kartofler
  • 4 tomater
  • 4 spsk. revet ost
  • 1 bdt. frisk dild eller et par tsk. tørret dild
  • 2-3 spsk. citronolie eller olivenolie og lidt revet skal fra en økologisk citron
  • Salt og peber

Sådan tilberedes kartofler på grill

  1. Riv fire stykker store stanniol af rullen, og læg dem hver for sig på bordet.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i mindre stykker – ikke små tern, men det nogle ville kalde ”mundrette stykker”.
  3. Fordel kartoflerne på stanniolstykkerne.
  4. Skyl tomaterne, skær dem i både – fjern blomsten – og fordel dem oven på kartoflerne.
  5. Krydr med dild, salt og peber.
  6. Kom en spiseskefuld revet ost i hver pakke.
  7. Dryp til sidst med olie, og kom evt. revet citronskal på.
  8. Fold stanniolen rund om hver enkelt kartoffelportion.
  9. Grill kartoffelpakkerne over direkte varme i ca. 15 minutter.

Tip: Kartoffelpakkerne kan tilberedes i god tid. Opbevar dem køligt, til de skal på grillen.

Kartofler på spyd

Små kartofler kan grilles på spyd – endnu en af mine favoritter. Det er en god idé at koge dem lidt i forvejen, både fordi de så skal have kortere tid på grillen, men også fordi de er nemmere at stikke spyd igennem.

Bruger du træ-/bambusspyd, så læg dem i blød i vand i ca. 30 minutter, før de skal på grillen, så brænder de ikke.

Det skal du bruge til 4 personer

  • 1 kg små kartofler – gerne nye
  • 3 spsk. pesto – f.eks. persillepesto
  • 8 spyd

Fremgangsmåde

  1. Skrub eller skrab kartoflerne, og kog dem i ca. 10 minutter i let saltet vand.
  2. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe tørre over det varme blus.
  3. Vend herefter kartoflerne i pestoen, og sæt dem på spyd – 4-5 kartofler til hver.
  4. Sæt to spyd med ca. ½-1 cm mellemrum ved siden ad hinanden i hver kartoffel, det gør dem nemmere at lægge dem på grillen, nemmere at vende på grillen og nemmere at tage af grillen.
  5. Grill dem 7-8 minutter – vend dem undervejs.

Bagte kartofler på grill

Bagekartofler kan pakkes i stanniol og smides ned blandt de glødende kul. Her skal de have ca. 40 minutter. Det er det, der kaldes kulbagte kartofler.

Eller du kan lægge dem på risten. Giv dem et snit på den ene af de brede sider, drys med salt og peber, læg en klat smør på, og pak kartoflerne enkeltvist ind i stanniol. De skal have ca. 1 time til 1½ afhængig af størrelse.

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Mørbrad er også virkelig godt at grille, og det passer fint til. Her får du en god opskrift på svinemørbrad på grill med tips til marinade osv.

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Kartofler på grill
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)