Minestronesuppe er en italiensk grøntsagssuppe. Den indeholder som regel også enten ris eller pasta. Der er ikke nogen fast ingrediensliste eller opskrift, for minestrone laves af de grøntsager, der er i sæson.
Så egentlig kan du lave minestrone på de rester, du har i køleskabet. Det der gør suppen italiensk, er pastaen – hvis ikke den udskiftes med ris – osten, den store mængde hvidløg og måske også krydderurterne.
Minestronesuppe opskrift
Ingredienser
- 1 løg
- 4 forårsløg
- 4 fed hvidløg
- 400 g kartofler
- 300 g gulerødder
- ½ broccoli
- 2 stilke bladselleri
- Lidt frisk salvie og persille
- Olivenolie til stegning
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 dåse kidneybønner
- 100 g farfalle pasta – på dansk sommerfugle aka sløjfer
- 3 spsk. citronsaft
- Parmesan
- Salt
Sådan gør du
- Først ordnede jeg alle grøntsagerne. Skar løg og forårsløg i mindre stykker, og hakkede hvidløgene fint. Jeg skrællede kartofler og gulerødder, og skar dem i små terninger. Broccolien delte jeg i små buketter. Bladsellerien blev skåret i tynde skiver. Krydderurterne blev hakket.1 løg, 4 forårsløg, 4 fed hvidløg, 400 g kartofler, 300 g gulerødder, ½ broccoli, 2 stilke bladselleri
- Så svitsede jeg løg, forårsløg og hvidløg i lidt olivenolie.1 løg, 4 forårsløg, 4 fed hvidløg
- Da løgene var klare i farven, tilsatte jeg bouillonen og kartoflerne.1 l grøntsagsbouillon, 400 g kartofler
- Efter kartoflerne havde simret i 5 minutters tid under låg, tilsatte jeg krydderurter, bønner og pasta.
- Gulerødder, broccoli og bladselleri blev tilsat 5 minutter før, pastaen var færdigkogt – jeg kan nemlig ikke lide, hvis disse grøntsager koger for meget ud. Der må gerne være bid i dem.300 g gulerødder, ½ broccoli, 2 stilke bladselleri
- Til sidst blev suppen smagt til med citronsaft og salt.3 spsk. citronsaft, Salt
- Suppen serveres med revet parmesan og evt. lidt flere friske krydderurter.Parmesan
Nutrition
Andre grøntsager til din suppe
Du kan også bruge ærter, majs, tomater, peberfrugter, squash, eller hvilke grøntsager, du nu kan få friske i din minestronesuppe. Der er næsten ingen undtagelser for, hvilke grøntsager du kan bruge – og så alligevel. For grøntsager du normalt ikke vil koge, avokado, salat, agurker og radiser, f.eks., ville jeg nok afholde mig fra.
Ligesom grøntsagerne kan krydderurterne også varieres efter smag og adgang til dem.
Pasta i minestronesuppe
Jeg bruger altid små pastaer i min minestrone. Bruger du spaghetti eller lignende, vil jeg anbefale, at du knækker dem, inden du kommer dem i suppen.
Der behøver ikke blive serveret brød til minestrone, for den mætter fint uden. Men det er naturligvis dit valg. Nogle mennesker kan bare ikke spise suppe uden brød til. Ciabattabrød eller et groft grydebrød vil være perfekt til minestrone.
Drik hvidvin til minestronesuppe
Servér hvidvin med god syre til suppen. F.eks. en der er brygget på sauvignon blanc-druen. Eller hvis vinen skal være italiensk ligesom suppen, så en Trebbiano d’Abruzzo, som tilmed er en vin, der kan fås til en fornuftig pris.
Vinen må gerne være afkølet, men ikke for kold. Rygende varm suppe og isnende kold vin er ikke en behagelige kombination.
Velbekomme
Så er der kun tilbage at sige buon appetito!
En reaktion
Det ser og lyder lækkert ud men du fortæller ikke nogt om hvor meget vand og hvornår vandet tilsættes. Det er måske det som er den ene liter boullion kan jeg gætte mig til men hvordan laver du så den?
Tak for spændende og lækre opskrifter 🙂
VH
Patrick