Kartofler

Kartofler tilhører natskyggefamilien. Der er nærmest ikke en spise, der er mere dansk end kartofler, men som alt andet dansk, så kommer kartofler heller ikke fra Danmark. Kartoflerne er importeret fra Andesbjergene og var en klassisk spise blandt indianere i Sydamerika som eksempelvis Inkaindianerne. I dag er kartofler udbredt i hele verden, hvilket du også vil se nedenfor på kartoffelopskrifterne, hvor det er langt fra alle der har danskklingende navne.

Da kartoflen først kom til Danmark, så var det ikke noget mennesker spiste som vi gør til aftensmad. kartofler var en ret til dyrene, eller det vil sige, da danskerne lærte af tyskerne, at kartofler skulle koges blev det ret hurtigt til en kotume, at det var mennesker der spiste kartofler og ikke dyr.

Nå ja nedenfor kan du se historien om kartoflen:

Kartoffelretter på HurtigMums

Nedenfor kan du se de kartoffelretter du kan finde her på siden. Du vil løbende blive tilført flere retter.

kartoffelmos

Kartoffelmos

Alle elsker kartoffelmos og jeg mere end nogen anden. Min livret er ganske enkelt alt, hvad der kommer med kartoffelmos. Heldigvis har jeg en partner, der er verdens bedste kartoffel-moser. Intet mindre.

brunede kartofler

Brunede kartofler

Brunede kartofler – De søde, brune, sukkerglaserede kartofler er nok noget de fleste mest spiser ved festlige lejligheder – familiefester, jul, nytår osv. Hvorfor? Aner det ikke for de smager

kartoffelpizza

Kartoffelpizza

Kartoffelpizza er en pizza, hvis fyld stort set kun består af kartofler. Men også kun stort set, for selvfølgelig er der også ost på. Du kan selv lave bunden, eller du

bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos! Jeg elsker kartoffelmos. Helt almindeligt, gammeldags kartoffelmos, bagt kartoffelmos, stegt kartoffelmos, gratineret kartoffelmos, kartoffelmos med andre rodfrugter eller grøntsager i. Der er nu bare noget ved kartoffelmos. Så

pommes anna til aftensmad

Pommes Anna

Pommes Anna er en klassisk, fransk ret af noget så simpelt som kartofler. Retten er opkaldt efter Anna Deslions der regelmæssigt holdt sammenkomster på chefkok Adolpe Duglérés – skaberen af

gullash

Gullash

Gullash – Ifølge mit gamle danske Husmoderleksikon skal gullash – ungarsk gullash – laves på svinekød, men jeg har nu altid fået det med oksekød, og det smager godt, så hvorfor

flødekartofler

Flødekartofler

De lækre, flødestuvede kartofler – eller flødekartofler – var et klart hit i 80’erne. Fik vi gæster, stod der helt sikkert en eller anden steg på menuen med flødekartofler som sidevogn og

råstegte kartofler

Råstegte kartofler

Råstegte kartofler er rå kartofler stegt på panden. Du kan brugen hele, små kartofler, eller du kan skære dem ud i halve, tykke skiver, tynde skiver, tern eller chunks, eller

fufu

Fufu

Fufu – også kaldet foofoo, fufuo og foufou – er en basisfødevare i mange områder i Afrika. Den serveres til suppe og bruges til at suge suppen op med, hvorefter

kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage

Med kartoffelæggekage dukker spørgsmålet ”Hvornår er det en æggekage, og hvornår er det en omelet?” op igen. Min overbevisning er jo, at en æggekage indeholder mel, det gør en omelet ikke, og at en

kartofler i ovn

Kartofler i ovn

  Kartofler i ovn – Når du vil lave kartofler i ovnen, kan du skære dem på mange forskellige måder – eller du kan helt lade være med at skære dem.

Røsti

Røsti

  Røsti er jo som bekendt en kartoffelret. Den kan spises, som den er – som hovedret – eller kan spises som tilbehør – nøjagtigt som kartofler plejer her i

kartoffel porre suppe

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe – Tidligere – i de ”gode, gamle dage” – var supper kogt på ben eller kød. Således fik man klare supper med grøntsager – og måske kød –

Flere kartoffel opskrifter

Der kommer løbende flere opskrifter på denne side, men se eventuelt også vores andre temaopskrifter nedenfor:

Risretter – en god oversigt over risretter på HurtigMums. Her finder du alt fra Risotto over klatkager til ristaffel.

Kageretter – Hvis du er i det søde hjørne, så skal du helt sikkert besøge denne side. Her er fokus på kager og søde sager.