Brune kartofler i airfryer

Her får du Beate Grandahls opskrift på brune kartofler i airfryer. Det er noget nemmere end normale brune kartofler. Så prøv dem lige, og se om du også skal bruge denne opskrift til jul og andre højtider.

brune kartofler i airfryer

Brune kartofler i airfryer

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: aftensmad, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 327kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan måske undre dig og tænke, ”hvorfor brune kartofler i airfryer?” Det skal jeg fortælle dig. Det er fordi, brunede kartofler i airfryer kan blive lige lækre (næsten) som dem på panden, men de passer stort set sig selv. Du skal ikke være over dem hele tiden for at sikre dig, at de ikke brænder på.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skyl kartoflerne, og kog dem, så de er næsten møre – ca. 15 minutter, men prøv dig frem med en lille, skarp og spids kniv.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem evt. helt tørre.
  • Lad dem køle en smule af – men ikke helt – og pil dem. Kartofler er nemmest at pille, når de er varme.
  • Lad nu kartoflerne køle helt af.
  • Skyl kartoflerne, lad dem dryppe lidt af, og hæld dem i et ovnfast fad, der passer i størrelsen, så kartoflerne ikke ligger for meget i lag. Eller brug airfryerens skuffe.
  • Drys brun farin i et jævnt lag over kartoflerne, og læg klatter af smør jævnt fordelt hen over farinen.
  • Sæt fadet eller skuffen i din airfryer, tænd på 180° C, og indstil timeren til 10 minutter.
  • Vend de brunede kartofler rundt i farin og smør, tænd igen på 180° C, og indstil denne gang timeren til 5 minutter.
  • Vend de brunede kartofler rundt i massen af karamel, så den bliver jævnt fordelt på kartoflerne.
  • Tænd igen på 180° C, og indstil igen timeren til 5 minutter. Altså i alt 20 minutter i arifryeren.

Nutrition

Kalorier: 327kcal | Kulhydrat: 66g | Protein: 4g | Fedt: 6g | Mættet fedt: 4g | Flerumættet fedtsyre: 0.3g | Enkeltumættet fedtsyre: 2g | Transfedtsyre: 0.2g | Kolesterol: 16mg | Natrium: 69mg | Kalium: 885mg | Fiber: 4g | Sukker: 32g | Vitamin C: 39mg | Calcium: 52mg | Jern: 2mg

Min opskrift på brune kartofler i airfryer

Når jeg skal lave brunede kartofler i airfryer, koger jeg altid kartofler dagen før – og piller dem som regel også, for som nævnt er de nemmere at pille varme end kolde. Pilningen foregår som regel, mens jeg ser et afsnit i en af mine yndlingsserier.

Gryden med ind på sofabordet, en skål til de pillede kartofler og en lille, skarp kniv. Så er det overstået på ingen tid.

Du kan selvfølgelig også bruge forkogte kartofler på glas. Så slipper du både for at koge og pille. De skal blot skylles. Personligt synes jeg ikke, at de giver det samme resultat. Derudover kan du risikere, at de eksploderer. I hvert fald når du laver dem på pande, jeg ved ikke om det også kan ske i airfryer.

Brune kartofler i airfryer vs. på pande

Jeg har ikke lavet blindsmagning på brune kartofler i arifryer vs. på pande. Men min personlige mening er, at dem på panden har et lidt ”sejere” bid, som jeg godt kan lide.

Men når det så er sagt, så er det væsentligt nemmere at brune kartofler i airfryer end på panden – som tidligere nævnt. Derfor bruner jeg dem nogle gange i arifryeren, hvis det skal være nemt – f.eks. på en hverdag. Men til jul er det altså de gode, gammeldags brunede kartofler, der kommer på bordet her i huset.

Se eventuelt også vores opskrift på flæskesteg i airfryer.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter til Airfryer