Flæskesteg i airfryer

Opskrift på flæskesteg i airfryer

flæskesteg i airfryer

Flæskesteg i airfryer

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: aftensmad
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 226kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Equipment

  • 1 airfryer
Det er ikke sværere at lave mad i en airfryer end i en ovn eller friture. Blot skal du huske på at ”vinden” i airfryeren er noget kraftigere end i ovnen og end ”bølgerne” i frituren – så lette ting, som f.eks. bagepapir, revet ost, nachos osv. kan tage sig en ”flyvetur”. Du skal også huske, at du skal give maden ca. 20° C mindre og i ca. 20 % mindre tid.

Ingredienser

  • 800 g kamsteg
  • Groft salt og evt. peber

Sådan gør du

  • Tjek stegen, om sværen er ridset helt ned til kødet.
  • Drys med groft salt mellem sværene, og giv også kødet lidt salt og evt. peber.
  • Lad stegen trække i ca. 15 minutter.
  • Læg stegen ned i kurven til din airfryer. Sørg for, at den står helt plan, så sværene får lige meget over det hele. Er stegen skæv kan du evt. justere med stanniol eller overskårne kartofler.
  • Hæld lidt vand i fadet under stegen.
  • Indstil temperaturen i din airfryer til 180° C, og tiden til 40 minutter.
  • Skru op til 200° C, når timen er gået, og fortsæt til sværene er sprøde – ca. 10 minutter.

Noter

Tip: Der kan være forskel på brand og model af airfryers. Derfor er det vigtigt at holde øje med stegens udvikling – om den skal have mere eller mindre varme og tid. Så indstillingerne i opskriften herover er vejledende.

Nutrition

Kalorier: 226kcal | Protein: 46g | Fedt: 3g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 0.02g | Kolesterol: 124mg | Natrium: 100mg | Kalium: 798mg | Calcium: 10mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min opskrfit på flæskesteg i airfryer

Når du tilbereder din flæskesteg i airfryer, får den både dejligt saftigt kød og sprød svær. Og det helt uden at koge sværen eller nogle af de andre gode råd, du måske har fået fra venner og bekendte, hvis du har besvær med at få sværen på din flæskesteg sprød. Men der er dog nogle andre ting, der er vigtige. Dem kan du læse om i opskriften herunder.

For nylig fik jeg en ny airfryer. En der var en del større end den gamle, jeg har. Jeg har aldrig lavet andet i den gamle end kartofler/rodfrugter, for jeg synes pladsen er for trang i den. Men okay, det var heller ikke velovervejet, det var faktisk nærmere et impulskøb. Men nu har jeg altså fået en ny og indviede den straks med en flæskesteg.

Brunede kartofler i airfryer

Er det julemaden, du er i gang med, kan du også tilberede de brunede kartofler i din airfryer. Her skal du bruge et fad, der passer ned i kurven til din airfryer – har du en airfryer med riste/hylder, kan du også placere fadet på en af dem. Kom kartoflerne i, drys med sukker – jeg anbefaler brun farin for farvens skyld – kom klatter/skiver af smør på, og giv dem 20 minutter ved 180° C. Vend kartoflerne godt rundt i karamellen efter 10 minutter og derefter efter 5 minutter mere.

Til 1 kg små, kogte, pillede og kolde kartofler skal du bruge 160 g sukker og 40 g smør.

Andre opskrifter på flæskesteg:

Flæskesteg i ovn – Det her er den klassiske opskrift. Hvis du vil have en helt almindelig flæskesteg uden en airfryer, så er det her en rigtig god opskrift.

Langtidsstegt flæskesteg – Er tiden med dig, så skal du næsten prøve at eksperimentere med denne variant af flæskesteg.

Flæskesteg lavet på kulgrill: Flæskesteg lavet på kulgrill er ikke det mest almindelige længere, trods det faktum, så skal du naturligvis ikke snydes for din opskriften her på HurtigMums.dk.

Flæskesteg lavet på gasgrill: Langt de fleste der vælger at grille deres flæskesteg gør det på en gasgrill. Du kan her finde opskriften til flæskesteg på gasgrill.

Flæskestegssandwich – Hvis der er noget til overs fra din flæskesteg, så brug det i en flæskestegssandwich. Den smager virkelig godt. Her får du HurtigMums.dk Mums opskrift på flæskestegssandwich.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter med svinekød