Svinemørbrad i ovn

Svinemørbrad i ovn – Mørbrad er et stykke taknemmeligt kød. Du kan spise det stegt, fyldt, indbagt eller svøbt. Som hel eller som bøffer. Du kan også hakke den i farsen når du skal fylde kalkunen til Thanksgiving eller jul. Eller du kan lave pulled pork af den.

Så mulighederne er mange. Det eneste du aldrig må gøre er at skamstege din mørbrad – ligegyldigt fra hvilket dyr den kommer – for så bliver den tør, sej og kedelig. En svinemørbrad skal maksimum have et kvarters tid – eller en centrumstemperatur på ca. 55° C. Hvad enten det er på stegepande, i gryde eller i ovnen.

Den svinemørbrad du får opskriften på her, er tilberedt i ovnen, men jeg har lige marineret den først.

svinemørbrad i ovn

Svinemørbrad i ovn – opskrift

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 55 minutter
Samlet tid: 1 time
Kalorier: 2198kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Det er ikke en langtidsmarinering. En halv times tid er nok, men selvfølgelig sker der ikke noget ved at lade svinemørbraden ligge længere tid i marinaden.

Ingredienser

  • 2 små fed hvidløg
  • 1 spsk. brun farin
  • 4 spsk. sojasauce
  • 2 tsk. tørrede chiliflager
  • 1 svinemørbrad
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil hvidløgsfeddene, og knus dem.
  • Kom dem i plastikpose beregnet til fødevarer og som er stor nok at rumme mørbraden også.
  • Kom også brun farin, sojasauce og chiliflager i posen. Bland det godt.
  • Kom mørbrad i, luk posen, og massér marinaden godt rundt på mørbraden.
  • Læg posen med indhold i køleskabet i ca. ½ time.
  • Tænd ovnen på 220° C.
  • Tag mørbraden op af marinaden, og læg den over i et ovnfast fad med det af marinaden der hænger ved – resten kan bruges i saucen – drys med salt og peber.
  • Sæt fadet i ovnen – når den er varm – og steg mørbraden i ca. 15 minutter eller til den har en centrumstemperatur på ca. 55° C.
  • Lad mørbraden hvile i minimum 10 minutters tid. Herefter kan den skæres i tykke skiv

Noter

Det er en smagssag hvad du vil servere til din mørbrad. Den på billedet har jeg anrettet med pommes Anna – den opskrift finder du andet steds her på sitet – dampet broccoli, og en sauce lavet af resten af marinaden, bouillon og fløde og smagt til med salt, peber og paprika.
God fornøjelse og velbekomme.

Nutrition

Kalorier: 2198kcal | Kulhydrat: 4g | Protein: 376g | Fedt: 64g | Mættet fedt: 21g | Kolesterol: 1179mg | Natrium: 1201mg | Kalium: 7168mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 120mg | Jern: 18mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter med svinekød