Spidskål er en ”let” kål. Så selvom du ikke er så glad for kålsmag, så er det ikke sikkert at det forholder sig lige sådan med spidskål. Prøv for eksempel at lave en lækker spidskålssalat.
Du kan selvfølgelig komme hvad som helst i en salat – også en spidskålssalat, men spidskålens sarte sprødhed og milde smag inviterer ligesom til noget andet end tomater og fetaost. Det betyder dog ikke at spidskålssalaten ikke kan bruges til det samme som en hvilken som helst anden blandet salat.
Således smager den skønt til alt fra gode, gammeldags frikadeller til sommerens grill-eskapader, eller den kan spises som den er som en frokostanretning. Varier eventuelt indholdet efter årstiden og familiens smag.
Opskrift på spidskålssalat
Spidskålssalat med æbler
Ingredienser
- 1 lille spidskål
- 2 røde æbler – eller i hvert fald 1 rødt og 1 gult. Det røde er godt for øjet
- 100 g mandler – ikke smuttede
- ½ dl sesamfrø
- 1 spsk. sirup
- 3 spsk. æblecidereddike
- 2 spsk. olivenolie
- Salt og peber
—–
Stærkt tilbud fundet af Laust fra HurtigMums.dk gennem PR
—–
Sådan gør du
- Skyl kålen, og snit den fint.
- Skyl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblerne i tern. De skal ikke skrælles.
- Rist mandlerne på en tør pande.
- Tag mandlerne af, og rist sesamfrøene. Husk at holde øje med dem, de begynder ret hurtigt at danse rundt på den varme pande.
- Bland kål, æbler, mandler og sesamfrø i en skål.
- Bland sirup, æblecidereddike og olivenolie til en dressing. Smag til med salt og peber.
- Hæld dressingen over spidskålssalaten, og vend det rundt.
Noter
Nutrition
—–
—–
Få lidt ekstra inspiration med på vejen, af vores lækre galleri