Spidskålssalat

Spidskål er en ”let” kål. Så selvom du ikke er så glad for kålsmag, så er det ikke sikkert at det forholder sig lige sådan med spidskål. Prøv for eksempel at lave en lækker spidskålssalat.

Du kan selvfølgelig komme hvad som helst i en salat – også en spidskålssalat, men spidskålens sarte sprødhed og milde smag inviterer ligesom til noget andet end tomater og fetaost. Det betyder dog ikke at spidskålssalaten ikke kan bruges til det samme som en hvilken som helst anden blandet salat.

Således smager den skønt til alt fra gode, gammeldags frikadeller til sommerens grill-eskapader, eller den kan spises som den er som en frokostanretning. Varier eventuelt indholdet efter årstiden og familiens smag.

Få endnu mere lækker inspiration til din salat af vores super gode venner fra Gastrofun

spidskålssalat

Spidskålssalat med æbler

Denne variation er med æbler, mandler og sesamfrø – og lad nu være med at udelade sesamfrøene. Det er dem der sætter prikken over i’et.
Ingen anmeldelser
Samlet tid: 15 minutter
Sværhedsgrad: nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 326kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 1 lille spidskål
  • 2 røde æbler – eller i hvert fald 1 rødt og 1 gult. Det røde er godt for øjet
  • 100 g mandler – ikke smuttede
  • ½ dl sesamfrø
  • 1 spsk. sirup
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl kålen, og snit den fint.
  • Skyl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblerne i tern. De skal ikke skrælles.
  • Rist mandlerne på en tør pande.
  • Tag mandlerne af, og rist sesamfrøene. Husk at holde øje med dem, de begynder ret hurtigt at danse rundt på den varme pande.
  • Bland kål, æbler, mandler og sesamfrø i en skål.
  • Bland sirup, æblecidereddike og olivenolie til en dressing. Smag til med salt og peber.
  • Hæld dressingen over spidskålssalaten, og vend det rundt.

Noter

Husk at spidskål også kan spises dampet – for eksempel med lidt smøreost – eller grillet med en god hjemmelavet marinade. Spidskål er også særdeles velegnet til ovn. Flæk spidskålen i kvarte på langs. Læg de fire stykker i et fad med indersiden opad. Drys med salt og hæld olivenolie over og bag i ovnen ved 200 grader i 30 minutter – nemt, sundt og lækkert. På den her måde bliver de yderste blade sprøde.
Velbekomme!
Hvis du kunne tænke dig et par sunde kålretter til aftensmaden så kunne du eventuelt prøve med karrykål og blomkålsris som glimrende alternativ til kartofler, pasta og ris, eller hvis du craver efter lidt junkfood – som vi jo nok alle gør fra tid til anden – så hvad med at prøve en blomkålspizza?

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 326kcal | Kulhydrat: 34g | Protein: 11g | Fedt: 20g | Mættet fedt: 2g | Flerumættet fedtsyre: 6g | Enkeltumættet fedtsyre: 11g | Transfedtsyre: 1g | Natrium: 44mg | Kalium: 726mg | Fiber: 12g | Sukker: 18g | Vitamin C: 87mg | Calcium: 285mg | Jern: 4mg

Få lidt ekstra inspiration med på vejen, af vores lækre galleri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce