Grillet kylling er mange ting, for en kylling kan grilles hel eller parteres og grilles i dele – underlår, overlår, hele lår, bryst, vinger. Eller den kan grilles i halvdele.

Den hurtige hverdagskylling er den i dele – altså f.eks. grillstegte kyllingelår eller grillet kyllingebrystfilet. Den mere tidskrævende er naturligvis den hele kylling. Den er fin i weekenden, hvor du og gæsterne kan hygge med en dåseøl, mens kyllingen sidder overskrævs på en anden dåse med øl og bliver grillet mør og saftig – den ret som i grill-kredse kaldes pip på dåse.

grillet kylling

Grillet kylling – underlår

Vi starter med den hurtige. Kyllingelårene, der lige har fået en gang barbecue og derefter er smidt på den varme grill. De bliver saftige med en let sødlig smag. Lækkert!

Det skal du bruge til 4 personer

  • 8 kyllingeunderlår
  • ½-1 dl barbecuesauce – gerne hjemmelavet
  • Lidt olie til risten

Sådan gør du

  1. Pensl kyllingelårene med barbecuesaucen, læg dem på den varme grill på direkte varme, og brun dem på alle sider.
  2. Læg lårene over på indirekte varme i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegte – vend undervejs.

Så er der mad. Du kan servere en cremet pastasalat til og/eller grillede grøntsager og bagte kartofler (gerne i grillen).

Tip: Kom barbecuesauce og kyllingelår i en pose beregnet til fødevarer, og læg dem på køl, indtil 20 minutters tid, før de skal på grillen. Så har du ekstra tid til alle de ting, du skal nå lige inden. De tager ikke skade af at blive gjort klar et par timer før, tværtimod.

Pip på dåse

Pip på dåse er en decideret grill-ret. Der er som sådan ikke noget i vejen for at lave den i ovnen, men det er bare en grill-ret. Den tager ca. 2½-3 timer at lave inkl. trækketid.

Ingredienser til 4 personer

  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 2 tsk. limesaft
  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 kylling
  • 1 almindelig dåseøl (33 cl)
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Knus hvidløg, oregano, chilipeber og 1 tsk. groft salt i morteren.
  2. Tilsæt limesaft og olie, og rør det sammen til en puré.
  3. Skyl kyllingen, og dup den tør med et rent viskestykke eller et stykke køkkenrullepapir.
  4. Smør pastaen i et jævnt lag ud over hele kyllingen.
  5. Sæt kyllingen tildækket i køleskabet en halv times tid.
  6. Tag kyllingen ud af køleskabet, og lad den stå tildækket ved stuetemperatur ½ times tid.
  7. Rengør dåseøllen grundigt udvendigt med varmt vand.
  8. Åbn dåsen, og hæld halvdelen af indholdet i vask… halsen.
  9. Lav to huller med en dåseåbner i øldåsens låg.
  10. Sæt dåsen på et fladt, fast underlag, og træk kyllingen ned over den.
  11. Træk lårene på kyllingen fremad, så der dannes en slags trefod – kyllingen har to fødder, og dåsen er den tredje. Du kan også bruge en kyllingeholder, hvis du har en sådan.
  12. Vrid vingerne om på ryggen, og sæt hele herligheden på indirekte varme på den opvarmede grill, og grill 1-1½ time. Kødsaften skal være klar.
  13. Lad kyllingen hvile i 10 minutter, og løft den derefter af dåsen.

Servér med kartoffelsalat.

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Hvis du er vild med grillet kylling, så er vores andre grillretter måske lige noget for dig. Se dem her og få inspiration.

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Grillet kylling
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug