Quesadillas

Quesadillas

Quesadillas – opskrift

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Forret, Snack
Køkken: mexican
Antal: 4 quesadillas
Kalorier: 419kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Her får du opskriften på de quesadillas, jeg lavede sidste gang, vi fik quesadillas. Der er også kød i, fordi jeg havde en rest stegt kylling.

Ingredienser

  • 1 dåse kidneybønner
  • 2 rødløg
  • 4 hvedetortillas af den størrelse der lige passer til min stegepande
  • 200 g revet ost – vælg en ost der smelter godt på kort tid, f.eks. den du bruger til pizza
  • 2 dl majskerner
  • 200 g stegte kyllingestrimler
  • Rød salsa


Sådan gør du

  • Hæld væden fra kidneybønnerne, og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Skær rødløgene i små tern
  • Læg en tortilla på en slip-let pande.
  • Drys 50 g revet ost ud over den.
  • Fordel en fjerdel af kidneybønner, rødløg, majskerner og de stegte kyllingestrimler på halvdelen af tortillaen.
  • Fold tortillaen sammen, når osten begynder at smelte.
  • Steg quesadillaen på begge sider, til den har en gyldenbrun farve.
  • Tag quesadillaen af panden, og hold den varm, mens de tre andre quesadillas tilberedes på samme måde.
  • Når alle quesadillas er færdige skæres de ud i fire trekanter hver.

Noter

Server med rød salsa – jeg bruger en af medium styrke. Du kan naturligvis lave den selv, men det er hurtigere at købe den. Giv hver gæst deres egen skål med salsa, så ingen skal dele mundvand.
Velbekomme!

Nutrition

Kalorier: 419kcal | Kulhydrat: 32g | Protein: 28g | Fedt: 21g | Mættet fedt: 11g | Kolesterol: 85mg | Natrium: 577mg | Kalium: 469mg | Fiber: 3g | Sukker: 6g | Vitamin C: 7mg | Calcium: 405mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om vores quesadillas opskrift

Quesadillas med ost er en rigtig hurtigmums-ret. Det er en tortilla – helst af majs, men kan også godt være hvede – som er fyldt med ost og evt. grøntsager og derefter stegt eller grillet. Retten stammer fra Mexico.

De er vanvittig hurtige at lave, og de smager lækkert. Det er heller ikke særligt dyrt. For du kan komme i, hvad du har i køleskabet og grøntsagskurven – dog skal stykkerne ikke være for store.

Tex-Mex hvaffornoget

Tex-Mex køkkenet lidt baggrund: Tex-Mex er en sammentrækning og forkortelse af Texas og Mexico. Det er typisk mad udviklet af mexicanere, der er bosat i Texas og som på den måde er den meget mexicansk men så er den også inspireret af de madtraditioner som hersker i det texanske køkken som brug af kød og ost i næsten alt. Tacos er således en anden helt klassisk Tex-Mex ret.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce