Eggs Benedict

Hvem var Benedict? Det er der delte meninger om. Der er nemlig flere Benedict’s, der gerne vil lægge navn til eggs Benedict. Det er forståeligt nok, for det er en usandsynlig lækker ret til morgenmad eller brunch.

Der findes også en anden kendt ægge-ret, der ligner lidt, eggs Florentine. Forskellen på disse to er spinaten. Eggs Florentine har bund af dampet spinat, hvor Benedict har bund af skinke eller bacon. De kan begge serveres med hollandaise, men Benedict gør det traditionelt, det gør Florentine ikke.

Få noget mere inspiration fra vores venner fra Gastrofun

Eggs Benedict

Egg Benedict – opskrift

Skal det være helt autentisk, rører du selvfølgelig selv en hollandaise sammen, er du mere afslappet, så køber du den færdig – pulver eller glas – vi siger det ikke til nogen. Men et trænet øje og trænede smagsløg narrer du nok ikke, for den hjemmelavede hollandaise er meget mere gul og smager selvfølgelig også anderledes.
Ingen anmeldelser
Ret: Forret, Smørrebrød, Snack
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 2 personer
Kalorier: 136kcal
Forfatter: Sune Hansen

Ingredienser

  • 1 spsk. eddike ganske almindelig eddike
  • 2 æg
  • 2 skiver god lufttørret skinke – bacon kan også bruges
  • 1 engelsk muffin
  • 4 gode spsk. hollandaisesauce
  • Klippet purløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Sæt vand over i en lille gryde, og slå æggene ud i hver sin lille skål.
  • Kom eddike i vandt, og skru ned for varmen – vandet skal ikke bulderkoge bare sådan småpible.
  • Kør rund med en ske eller lignende i vandet, så det sætter sig i bevægelse som i en spiral.
  • Hæld det ene æg ned i vandet, og saml hviden hurtigt med en hulske.
  • Gør lige sådan med det andet æg, og lad æggene koge i 3-4 minutter, hvorefter de tages forsigtigt op med hulskeen. De skal have en fast hvide, men en blød blomme. Fjern eventuelle strimler eller frynser af hvide, så æggene ser pæne ud.
  • Steg skinken på en pande, så den er sprød.
  • Flæk muffinen, og rist den evt. – det er ikke et must.
  • Læg skinken på muffinen, derefter ægget og til sidst et par skefulde hollandaise.
  • Drys med klippet purløg, salt og peber.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 136kcal | Kulhydrat: 14g | Protein: 8g | Fedt: 5g | Mættet fedt: 2g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 2g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 164mg | Natrium: 217mg | Kalium: 101mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 40mg | Jern: 1mg
hollandaisesauce

Hjemmelavet hollandaise

Vil du gå all in og lave hollandaisen selv, så får du lige opskriften på den også.
Ingen anmeldelser
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 2 personer
Kalorier: 334kcal
Forfatter: Sune Hansen

Ingredienser

Sådan gør du

  • Smelt smørret – det skal ikke brune, bare smelte.
  • Hæld det smeltede, klarede smør over i en lille kande eller kop, og kassér vallen (bundfaldet).
  • Rengør gryden, eller tag en anden, sæt den på laveste varme på komfuret, kom æggeblomme, citronsaft og sennep i, og pisk godt med et piskeris, indtil det bliver en smule tykt. Der skal piskes, så længe der er varme under, ellers størkner ægget.
  • Tilsæt smeltet smør i en tynd stråle og lidt ad gangen, mens du pisker kraftigt, så det ikke skiller. Du er ikke i tvivl, hvis det skiller, og du kan ikke redde det, hvis det skiller – det er lidt ligesom med mayonnaise, her er det bare olien, der skal piskes grundigt ind i æggeblommen.
  • Smag til med salt og peber, og tag gryden af varmen.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 334kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 2g | Fedt: 37g | Mættet fedt: 23g | Flerumættet fedtsyre: 2g | Enkeltumættet fedtsyre: 10g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 189mg | Natrium: 280mg | Kalium: 21mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 22mg | Jern: 1mg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE