Glem alt om flosklen: ”Æg forhøjer dit kolesteroltal og giver forhøjet risiko for hjertekarsygdomme”. Den nyeste forskning viser, at æg kun gør gode ting for din krop, og du skal have ét æg om dagen. Et blødkogt æg om morgen er da heller ikke så dårligt endda, men det kan godt gå hen og blive lidt for ensformigt. Derfor har vi her samlet nogle af vores lækre retter med æg.
Nedenfor kan du både finde klassiske retter med æg såvel som de lidt mere eksotiske retter med æg. Du kan også tage et kig på indholdsfortegnelsen meg æggeopskrifter lige her.
Blødkogt æg
Blødkogt æg er selvskrevet på dette balkort. Det er hurtigt at tilberede, simpelt at servere, og det smager godt. Det eneste der kan gå galt, er, at du koger det for lidt eller for meget.
Hvor længe skal et æg koge?
Se hvor lang tid, du skal koge dit æg, hvis det skal være blødkogt ved at klikke på linket herover eller billedet af det blødkogte æg herunder.
Røræg
Røræg er nok om muligt endnu hurtigere at tilberede end blødkogt æg. Og det er endda nemmere, for her kan du se, om retten har fået nok, det er lidt svært med det blødkogte æg, hvor du er nødt til at slå hul på skallen, før du er helt sikker. Klik på linket i starten af denne tekst eller på billedet herunder, og få hele tre opskrifter på røræg.
Æggesalat
Æggesalat giver frokosten lige dét ekstra, der gør, at det er en luksusfrokost. Når du klikker på foranstående link eller på billedet under teksten, så får du opskriften på hjemmelavet æggesalat – både med og uden karry og helt uden al den mayonnaise, som du får mest af, når du køber æggesalaten i supermarkedet. Det tager endda kun 20 minutter at lave den selv.
Æggekage
Æggekagen kommer vi heller ikke uden om, når der skal retter med æg på bordet. Denne store, tykke pandekage af svampet æggemasse med umami fra purløg og tomater samt den sprøde bacon, som også giver knas til retten. Få opskriften på den gode, traditionelle æggekage ved at klikke på linket i starten af teksten eller på billedet herunder.
Æggekage i ovn
Æggekage i ovn er en anden måde at lave æggekage på. Den traditionelle æggekage kan svide på i bunden, hvis du steger ved høj varme eller med for lidt fedtstof. Det sker ikke, hvis du laver æggekagen i ovnen. Det er en nem og hurtig måde at lave æggekage på. Kig på opskriften ved at klikke på linket herover eller på billedet herunder.
Kartoffelæggekage
Kartoffelæggekagen er den sidste ret på denne ægge-menu. Den smager helt fantastisk og mætter også godt. Nogle bruger kogte kartofler, når de laver kartoffelæggekage. Og det er jo en god måde at få brugt en rest kogte kartofler på. Men når du klikker på ovenstående link eller på æggekagen herunder, får du en opskrift, hvor der bruges rå – stegte – kartofler.
Skidne æg
Skidne æg – På trods af dette noget ucharmerende navn, så er skidne æg en rigtig populær spise i Danmark. Særlig er skidne æg populært ved højtiderne – og hvis vi skal nævne en højtid i særdeleshed, så er Påske den store vinder, når det kommer til skidne æg. Blandt unge er der dog mange, der er bange for æggeretten skidne æg, men de lærer forhåbentlig emd tiden at retten slet ikke er så slem endda!
Spejlæg
Spejlæg – det tager kun 5 minutter at lave spejlæg. Du kan spise spejlæg, som selvstændig madret eller du kan spise spejlæg som tilbehør for eksempel til biksemad.
Pocheret æg
Pocheret æg – I denne osprift lærer du at lave æg i vand. Faktis betyder pocheret æg ordret – æg lavet i vand. Det tager omkring 10 minutter at lave pocheret æg til 4 personer.
Flere retter med æg
Der kommer flere og flere retter med æg på siden, som vi får lavet de opskrifter!