Torskeretter

Torskeretter – Her på siden kommer du til at kunne finde en oversigt med opskrifter på torsk. Torsk er og bliver en klassisk dansk spise. Det er ikke kun til nytår at torsk står på menuen, det er hele året rundt.

Bag om torsken

Torsk er karakteristisk med dens lille gedeskæg og overbid. Det har været en vigtig fisk for dansk erhvervsfiskeri og torsken anvendes som klipfisk. Det er dog gået kraftigt tilbage med torskefiskeriet siden 1990’erne. Torskens bestand er truet, og det er ikke bare på grund af overfiskeri af torsken, men også på grund af en vigtig del af fødegrundlaget, som er tobis.

Torsken lever i saltvand, og findes typisk nær bunden. Torsken er et rovdyr, og som nævnt ovenfor så spiser den blandt andet tobis, men også muslinger, sild, krebs og orme er dens fødde. Sidstnævnte ormene er et foretrukket fangstmiddel blandt lystfiskere.

Torskeretter og opskrifter

Nedenfor kan du se opskrifter og torskeretter fra HurtigMums.

Torskefilet

Stegt torskefilet med squash og skalotteløg

Torskefilet kan tilberedes på mange måder, fordi torskens kød er fast – i hvert fald fra september til februar. Om foråret – når torsken gyder – og om sommeren er

Kogt torsk

Kogt torsk

Kogt torsk er én af de retter, der deler vandene. Enten elsker man det, eller også er det ikke noget, man ønsker på sin middagstallerken. Der er tradition for at spise

torskerognssalat

Torskerognssalat

Torskerognssalat – en hurtig opgradering af den dåse torskerogn, man har stående bagerst i skabet. Det er den som man sikkert aldrig får spist alligevel. Det er hurtigt, nemt og

dampet torsk i ovn

Dampet torsk i ovn med lime på kål

Dampet torsk i ovn – Det er ikke ofte du læser om fiskeretter her på siden. Ja indrømmet – jeg er normalt ikke særlig vild med fisk. Denne her ret

Cookie indstillinger
Annonce