Torskefilet

Torskefilet kan tilberedes på mange måder, fordi torskens kød er fast – i hvert fald fra september til februar. Om foråret – når torsken gyder – og om sommeren er torskens kød lidt løsere. Men altså på grund af det faste kød, er torsk velegnet til at blive kogt, dampet, grillet eller stegt på pande eller i ovn.

.

Faktisk kan du også spise torskefileten råmarineret som i ceviche. Men i opskriften her er den stegt på panden og serveret med en vinaigrette.

Stegt torskefilet – opskrift

Når vi snakker om fisk, kan du helt sikkert også snakke om HurtigMums. Det er de færreste fisk, der skal tilberedes i ret lang tid.

Antal personer:
4

Tid i alt:
15M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser

  • 1-2 skalotteløg
  • 1½-2 tomater
  • 1 squash
  • 75 g smør
  • 2 spsk. god eddike – f.eks. sherryeddike
  • ¾ dl hønsebouillon
  • 600 g torskefilet – gerne med skind
  • Lidt hvedemel
  • 2-3 spsk. neutral olie
  • 15-20 g smør
  • Salt og peber

Sådan laver du torskefilet

  1. Pil skalotteløgene, og skyl tomater og squash.
  2. Fjern kerner fra tomater og squash, og skær de tre slags grøntsager i små nogenlunde lige store tern.
  3. Brun smørret af, og tilsæt eddiken og hønsebouillonen, og lad det hele simre i ca. 6-7 minutter.
  4. Skær imens torskefileten i passende stykker, og drys skindet med lidt mel.
  5. Varm olien i en stegepande, og steg fisken på skindsiden, til den bliver helt hvid i kødet.
  6. Kom et par klatter smør på panden, og lad det bruse af, så skindet løsner sig fra panden.
  7. Drys med salt og peber.
  8. Kom grøntsagsternene i vinaigretten, og vend rundt.
  9. Smag til med eddike, salt og peber.
  10. Servér evt. med lidt lynstegt salat og fiskesauce til.

Som regel er det tilbehøret, der tager længst tid. Og det er da også tilfældet med denne torskefilet. I hvert fald hvis du serverer den med blomkålsmos, som smager skønt til denne ret.

Kan du lide hvidløg, så prøv at koge blomkålen til blomkålsmosen med et par fed hvidløg. Ønsker du en mere flydende mos – som i en puré – så kom lidt fløde i blomkålsmosen.

Tips til stegning af fisk

Det tager længere tid, men du får en bedre smag ud af dine fisk, hvis du salter og sukrer dem inden tilberedning. Først drysser du med salt og derefter med sukker, og så lader du dem trække i ca. 20 minutter. Herefter skyller du dem i iskoldt vand, og dupper dem tørre.

Den fremgangsmåde kan du bruge til stort set alle slags fisk og uanset den efterfølgende tilberedningsmetode.

Hvor lang tid skal torskefilet tilberedes?

Fisk må endelig ikke blive tilberedt for længe, så bliver kødet tørt og kedeligt. Men de må selvfølgelig heller ikke tilberedes for lidt. Det afhænger af tykkelsen på torskefileterne, hvor lang tid de skal have. Men sådan en 5-6 minutter. Den skal være hvid i kødet, og skal skille sig i lameller, når du trykker på den.

Er du nervøs for, at den ikke er helt gennemstegt, kan du vende den om, og give den 10 sekunder på kødsiden.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Denne tekst blev sidst opdateret den 18. juni 2020 16:59

Sune Hansen