Ramen

Ramen er en japansk suppe med kød og æg og grøntsager, ja, alle mulige skønne råvarer. Den er blevet meget populær inden for de sidste par år. Det er en rigtig tøm køleskabet-suppe, hvor du kan få brugt dine rester, men har du ingen, kan du selvfølgelig bare købe ind til den, du får opskriften på herunder.

Suppen kan serveres med okse- eller svinekød, fjerkræ eller fisk. Eller du kan bare nøjes med grøntsager, hvis det er det, du føler for.

Hvad er ramen nudler?

Ramen serveres med ramen nudler, som er japanske hvedenudler, som du bl.a. kan købe i asiatiske supermarkeder eller online. Kan du ikke få fat i ramen nudler, eller kan du ikke tåle gluten, så smager suppen altså også fantastisk med risnudler.

ramen

Ramen opskrift

Jeg elsker den japanske suppe med kylling i, men en god oksebøf – gerne let rosa – er altså heller ikke at foragte, men du kan jo selv bestemme.
5 fra 3 stemmer
Samlet tid 40 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 250 g babyspinat
  • 100 g østershatte – eller champignoner
  • 1 rød peber
  • 4 forårsløg
  • 4 æg
  • 500 g kyllingebrystfilet
  • Lidt smør eller olie til stegning
  • 16 dl hønsebouillon
  • 1 god håndfuld ramen nudler – eller risnudler
  • 6 spsk. sojasauce
  • 4 tsk. revet ingefær
  • 2 tsk. finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk. fishsauce
  • Et par håndfulde bønnespirer
  • 1 lime
  • Lidt purløg

Sådan gør du
 

  • Skyl spinaten, rens svampene, som skæres i mindre stykker (halve eller kvarter afhængig af størrelse), skær peberfrugt og forårsløg i strimler.
  • Kog æggene smilende (ca. 6 minutter ved en medium størrelse æg).
  • Steg kyllingebrystfileterne i smør eller olie, så de er gennemstegte. Tag dem af, og sæt dem til side.
  • Vend spinat og svampe på panden i et par minutter, mens du vender lidt rundt i dem.
  • Kom bouillon og nudler i en gryde, og bring det i kog.
  • Tilsæt sojasauce, revet ingefær, hakket chilipeber, fishsauce, spinat, svampe, peberfrugt og forårsløg, og varm det hele op lige til kogepunktet.
  • Smag suppen til, og anret i skåle med kylling i skiver, halve æg, bønnespirer og klippet purløg, og servér med en limebåd til at presse over.

Leder du efter andre japanske retter så tag et kig på oversigtssiden over japansk mad her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
x