Disse æblemuffins lever op til deres navn. De er fyldt med lækre æbler. Det gør også, at de bliver meget svampede og kan virke som ikke gennembagte, selvom de er det. Men de smager vanvittigt godt, og de holder sig friske og saftige længe.

Det er altid supernemt – og som regel også hurtigt – at lave muffins. Kast en dej sammen i røremaskinen, hæld den i muffinsforme – bruger du papirforme, sparer du endda opvask – og bag dem. Efter en kort afkøling er de klar til at spise med is, marmelade, creme fraiche eller bare som de er.

Æblemuffins

Æblemuffins – opskrift

Har du æbler i huset – eller i haven – kan du hurtigt lave disse lækre muffins til dine gæster eller bare til søndagens eftermiddagskaffe, når lækkersulten melder sig. De ingredienser, du skal bruge, er nemlig nogle, du med garanti allerede har i køkkenskabene.

Ingredienser til 12 æblemuffins

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 4-5 æbler – afhængig af størrelse – kan du ikke lide den svampede konsistens, så brug et æble mindre
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan laver du æblemuffins

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Smelt smørret, uden at det bruner.
  3. Pisk æg og sukker grundigt sammen, og bland det smeltede smør i.
  4. Skræl æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet, og rør det i æggeblandingen.
  5. Bland mel, kanel, bagepulver og vaniljesukker sammen, sigt det i dejen, og rør det grundigt sammen.
  6. Hæld dejen i muffinsforme, og bag muffinene i ca. 15 minutter. Stik en strikkepind, kødnål eller lignende i en af muffinene, hvis der hænger ”rå” dej på den, når du trækker den op, så skal de have lidt længere tid – ellers ikke.

Hvilke muffinsforme er de bedste?

Jeg bager helst mine muffins i muffinsforme af silikone. Så undgår jeg at skulle smøre dem, inden jeg hælder dejen i. Jeg sætter også gerne muffinsformene ned i muffinsbageplade for at have bedre samling på dem, men det gør så også, at bagetiden tit bliver lidt længere.

Men mit valg er ikke nødvendigvis det bedste valg for dig. Det er individuelt, hvilken muffinsform der er den bedste.

  • Muffinsforme af papir – de er som regel mindre end dem af silikone eller metal, så der bliver flere kager, som ikke skal bages så længe.
    De kan kasseres, så der er ingen opvask.
    Du kan få dem med farver, mønstre, motiver, der passer til lejligheden – fødselsdag, fodboldfest, pigeaften …
  • Muffinsforme af silikone – det er nemt at få muffinene ud, og rengøringen er minimal – mange af dem kan tåle at komme i opvaskemaskinen.
  • Muffinsforme af aluminium – de mest stabile muffinsforme af dem alle. Din muffin får den facon, du forventer.
    Til gengæld skal de smøres og rengøres.
  • Muffinsbageplader – du kan få dem i silikone eller aluminium. Du kan bruge dem som de er med de fordele/ulemper, der er nævnt for de separate muffinsforme af henholdsvis silikone og aluminium.
    De holder muffinene samlet. Det gør dem nemmere at håndtere ved bagning, udtagning osv., men du kan ikke servere i dem.
    Bruger du dem kombineret med de separate muffinsforme, kan det forlænge bagetiden.

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Vild med muffins? Så prøv endelig også chokolademuffins – de er gode, men desværre også vanedannende.

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Æblemuffins
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)