Beates Bananmuffins. Forbered dig på at blive forelsket i hver eneste bid af disse svampede bananmuffins.
Denne nemme opskrift vil guide dig til at mose bananerne perfekt for at skabe uimodståelige bananmuffins. De er lige dele himmelske og enkle at lave, hvilket gør dem til den perfekte følgesvend til din eftermiddagskaffe eller som en sød overraskelse til en ven.
Disse lækre muffins er en sand fryd for smagsløgene, og deres fugtige, svampede tekstur vil få dig til at komme tilbage efter mere. Så tænd for din ovn og lad os bage nogle bananmuffins, der med sikkerhed vil bringe et smil frem hos enhver, der smager dem.
Opskrift på bananmuffins
Ingredienser
- 230 g smør
- 5 modne bananer – meget modne. Jo mere modne jo bedre
- 4 æg
- 400 g sukker
- 70 g havregryn
- 1½ dl kærnemælk
- 425 g hvedemel
- 3 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. kardemomme
- 2 tsk. natron
- 1 tsk. salt
Sådan gør du
- Smelt smørret i en kasserolle eller lille gryde. Det skal ikke brune.
- Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel – det kan børn sagtens klare. Især når bananerne er meget modne, for så er de også meget bløde.
- Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
- Tilsæt det smeltede smør, de mosede bananer, havregryn og kærnemælk, og rør det godt sammen. Det kan selv de mindste børne være med til.
- Bland mel, vaniljesukker, kardemomme, natron og salt sammen, og hæld det i skålen med bananblandingen, og bland det til en glat, ensartet masse.
- Tænd ovnen på 180° C.
- Fordel dejen i muffinsforme – brug evt. papir- eller silikoneforme, som du sætter i en muffinbageplade, så er der godt styr på dem, og så kan børnene deltage.
- Bag muffinene i ca. 15 minutter, til de er gennembagte. Bagetiden kan variere. Dels fordi der er forskel på ovne, og dels fordi der kan være forskel på størrelsen af muffinsforme. Stik i en eller to af muffinene med en kødnål eller lignende. Hænger der dej ved, skal de have lidt længere tid. Når der ikke hænger dej ved, er de gennembagte.
Lidt om vores bananmuffins opskrift
Bananmuffins! Nogle elsker dem, andre hader dem. Jeg kan godt lide bananmuffins, og det kan ungerne så sandelig også. Og børnene kan også være med til at lave disse bananmuffins.
Det gode ved bananmuffinene – ud over smagen, naturligvis – er, at de bliver lavet af bananer, som ingen i vores familie gider at spise alligevel. Bananerne skal nemlig være så modne, at de er begyndt at blive mørke i skrællen. At bananskrællen er mørk, betyder ikke at bananen er dårlig, men blot at den er moden – jo brunere, jo mere moden.
Tip: Begynder dine bananer at blive overmodne, kan du komme dem i fryseren og senere bruge dem til f.eks. kager og smoothies.
Spis bananskrællen
Du tror det måske ikke, men køber du økologiske bananer – og det gør du selvfølgelig – så er det en god idé at spise skrællen.
Umiddelbart virker den måske ikke så lækker – sej og bitter. Men den er sund. Du behøver ikke spise den ”rå”. Du kan blende den og lave smoothie af den, eller du kan koge en banan med skræl og uden ender i lidt vand i ca. 10 minutter, og derefter lade den trække et par minutter. Så får du en te, der indeholder alle de sunde stoffer fra både frugt og skræl. Tilsæt evt. et drys kanel.
Bananskrællen indeholder op til tre gange så mange af de vitaminer og næringsstoffer, som der er i selve bananen.
Velbekomme!
Prøv også de lækre opskrifter på chokolade muffins og blåbærmuffins.
En reaktion
Man kan simpelthen spise bananskralden? Det vidste jeg ikke, men så lærte jeg da noget i dag, og det er jo altid skønt med ny viden (altså udover at jeg fandt en dejlig nem opskrift på bananmuffins, som klart skal bages til næste netværksmøde) Kh. Charlotte