Bananmuffins

Bananmuffins! Nogle elsker dem, andre hader dem. Jeg kan godt lide bananmuffins, og det kan ungerne så sandelig også. Og børnene kan også være med til at lave disse bananmuffins.

Det gode ved bananmuffinene – ud over smagen, naturligvis – er, at de bliver lavet af bananer, som ingen i vores familie gider at spise alligevel. Bananerne skal nemlig være så modne, at de er begyndt at blive mørke i skrællen. At bananskrællen er mørk, betyder ikke at bananen er dårlig, men blot at den er moden – jo brunere, jo mere moden.

Annonce

Tip: Begynder dine bananer at blive overmodne, kan du komme dem i fryseren og senere bruge dem til f.eks. kager og smoothies.

bananmuffins

Opskrift på bananmuffins

Men her får du altså opskriften på mine børnevenlige bananmuffins – både børnevenlige at lave og at spise.

Det skal du bruge til ca. 30 bananmuffins

  • 230 g smør
  • 5 modne bananer – meget modne. Jo mere modne, jo bedre
  • 4 æg
  • 400 g sukker
  • 70 g havregryn
  • 1½ dl kærnemælk
  • 425 g hvedemel
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. natron
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en kasserolle eller lille gryde. Det skal ikke brune.
  2. Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel – det kan børn sagtens klare. Især når bananerne er meget modne, for så er de også meget bløde.
  3. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
  4. Tilsæt det smeltede smør, de mosede bananer, havregryn og kærnemælk, og rør det godt sammen. Det kan selv de mindste børne være med til.
  5. Bland mel, vaniljesukker, kardemomme, natron og salt sammen, og hæld det i skålen med bananblandingen, og bland det til en glat, ensartet masse.
  6. Tænd ovnen på 180° C.
  7. Fordel dejen i muffinsforme – brug evt. papir- eller silikoneforme, som du sætter i en muffinbageplade, så er der godt styr på dem, og så kan børnene deltage.
  8. Bag muffinene i ca. 15 minutter, til de er gennembagte. Bagetiden kan variere. Dels fordi der er forskel på ovne, og dels fordi der kan være forskel på størrelsen af muffinsforme. Stik i en eller to af muffinene med en kødnål eller lignende. Hænger der dej ved, skal de have lidt længere tid. Når der ikke hænger dej ved, er de gennembagte.

Spis bananskrællen

Du tror det måske ikke, men køber du økologiske bananer – og det gør du selvfølgelig – så er det en god idé at spise skrællen.

Umiddelbart virker den måske ikke så lækker – sej og bitter. Men den er sund. Du behøver ikke spise den ”rå”. Du kan blende den og lave smoothie af den, eller du kan koge en banan med skræl og uden ender i lidt vand i ca. 10 minutter, og derefter lade den trække et par minutter. Så får du en te, der indeholder alle de sunde stoffer fra både frugt og skræl. Tilsæt evt. et drys kanel.

Bananskrællen indeholder op til tre gange så mange af de vitaminer og næringsstoffer, som der er i selve bananen.

Velbekomme!

Prøv også de lækre opskrifter på chokolade muffins og blåbærmuffins.

Forberedelsestid: 30 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Bananmuffins
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here