Mangosalat er en dejligt forfriskende salat. Både at spise og at se på. Se bare de kønne, grønne, gule og røde nuancer, de vil lyse op på ethvert madbord. Salaten kan spises som den er til frokost, eller du kan servere den til stegte, varme retter.

Mangosalat er nemt og hurtigt at lave. De to sværeste ting er at finde avocado og mango, der er moden nok uden at være overmoden, og at skære dem pænt i tern.

For begge frugter gælder det, at for at mærke om den er perfekt moden, skal du trykke den let ved stilken/blomsten. Er den tæt på at være løs og giver efter, og er frugten ellers blød, men fast, så har du en egnet frugt. Hvordan du skærer dem i tern, kommer vi ind på senere.

Mangosalat

Mangosalat med chili og avocado – opskrift

Du behøver ikke at have avocado i en mangosalat, men den giver en god kontrast til mangoen, som ellers kan gøre salaten lidt for frugtig.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 moden mango
  • 1 hjertesalat
  • ½-1 rød chilipeber – afhængig af styrke og smag
  • ½ rødløg
  • 2 avocadoer
  • Citronsaft
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. flydende honning eller sirup
  • 1 spsk. hvidvinseddike

Sådan gør du

  1. Klargør mangoen – se herunder.
  2. Skyl salaten, og skær den i grove strimler.
  3. Skær chilien i tynde strimler – fjern frøstok og evt. også kerner.
  4. Skær rødløget i fine tern.
  5. Klargør avocadoerne – se herunder – og dryp avocadokødet med citron, så det ikke bliver brunt.
  6. Bland det hele i en skål.
  7. Pisk sennep, honning og eddike sammen til en dressing, og servér den til.

Sådan skærer du en mango

En mango har en stor, hård kerne – mangoens frø – som gør den vanskelig at skære ud. Men følg anvisningen herunder, så går det nemmere.

  1. Skær mangoen over på begge sider af dens hårde kerne – den ligger på lodret ned i midten på det brede stykke af frugten.
  2. Skær tern i begge de afskårede sider ned til skindet, men ikke igennem.
  3. Vrid skrællen rundt, så ternene skubbes opad.
  4. Løsn nu ternene fra skindet og ned i skålen.
  5. Der sidder også frugtkød på begge sider af kernen, så fjern skrællen, og brug også dette frugtkød.

Sådan skærer du en avocado

Avocadoen er lidt nemmere at have med at gøre, fordi stenen i midten ikke sidder lige så fast på frugtkødet, som mangoens kerne gør.

  1. Del avocadoen på den lange led ved at skære hele vejen rundt langs med stenen – du skal ikke skære stenen over.
  2. Træk de to halvdele fra hinanden.
  3. Slå en skarp kniv ned i kernen, og træk den op, eller træk den op med spidsen af en kniv.
  4. Skær frugtkødet i tern ned til skallen, men ikke igennem den.
  5. Tag ternene op ved at skrabe med en spiseske langs med skallen, så ternene løsnes og kan hældes ud.

Husk at dryppe avocadoen med citronsaft, da frugtkødet ellers som tidligere nævnt bliver brunt – ligesom æbler, der har ligget overskåret. At frugt bruner går ikke ud over smagen, men det ser knapt så appetitligt ud. Og mangosalat skal være en pryd for øjet.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 0

Glad for friske salater? Snup en gulerodssalat

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Mangosalat
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug