Lassi er en indisk-pakistansk drikkeyoghurt. Og mango lassi er en indisk-pakistansk drikkeyoghurt med mango i. Den er dejligt forfriskende, og så kan du tilsmage den med et hav af forskellige krydderier, alt efter hvad du bedst kan lide, og hvilken kant du vil give drikken. Se min opskrift på den læskende drik herunder.
Du kan faktisk købe – eller har i hvert fald kunnet – færdiglavet mango lassi i dagligvarebutikker, som f.eks. Irma. Men den er jo supernem at lave selv. Hvis bare du har en blender, så tager det kun fem minutter. Det er en ret tyktflydende drik, men hvis du kommer isterninger eller knust is i, bliver den fortyndet af vandet. Og den smager stadig godt.
Mango lassi
Ingredienser
- 400 g mango – kun kødet ikke skræl og sten (svarer til ca. 2 mangoer)
- 6 dl yoghurt naturel
- 4 dl mælk
- 100 g sukker – kan erstattes af 3 spsk. honning
- 2 kardemommekapsler – eller 2 tsk. stødt kardemomme
- Evt. isterninger
- Evt. lidt frisk mynte til servering
Specialudstyr
- 1 Blender
Sådan gør du
- Skræl mangoerne, og skær stenen fri af kødet.
- Blend mango, yoghurt, mælk, sukker og kardemommekapsler sammen til en gul drik.
- Smag til.
Noter
Kardemomme er nok det mest almindelige at krydre mango lassi med. Men du kan også bruge krydderier som kanel, ingefær, muskatnød, chili, koriander eller spidskommen. Der er også nogle, der tilsætter gurkemeje, men det er nok mere for at gøre drikken endnu mere gul, end den er i forvejen.
Nutrition
Hvad er mango lassi?
Mango lassi er som nævnt en indisk-pakistansk drikkeyoghurt. Indere er vilde med den, og det er forståeligt nok, hvis du tænker på det indiske køkken, der jo tit er meget stærk mad. For mælkeprodukter neutraliserer det stærke og renser smagsløgene. Og samtidig er drikken bare utroligt læskende. Så pas på. Den kan blive vanedannende.
Hvad kan mango lassi drikkes til?
Drikken er perfekt bare som en læskende mundfuld. Den kan drikkes morgen, middag og aften. Men du kan også drikke den til maden. Og især indiske retter vil blive ekstra autentiske, hvis du serverer et glas mango lassi til.