Mango Lassi

Lassi er en indisk-pakistansk drikkeyoghurt. Og mango lassi er en indisk-pakistansk drikkeyoghurt med mango i. Den er dejligt forfriskende, og så kan du tilsmage den med et hav af forskellige krydderier, alt efter hvad du bedst kan lide, og hvilken kant du vil give drikken. Se min opskrift på den læskende drik herunder.

Du kan faktisk købe – eller har i hvert fald kunnet – færdiglavet mango lassi i dagligvarebutikker, som f.eks. Irma. Men den er jo supernem at lave selv. Hvis bare du har en blender, så tager det kun fem minutter. Det er en ret tyktflydende drik, men hvis du kommer isterninger eller knust is i, bliver den fortyndet af vandet. Og den smager stadig godt.

mango lassi

Mango lassi

Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Ret: Drinks
Køkken: Indisk
Antal: 8 glas
Kalorier: 155kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Equipment

  • 1 Blender
Det mest besværlige ved at lave mango lassi er den store flade sten, der befinder sig i midten af mangoen, og som ikke sådan lige har tænkt sig at slippe sin frugt. Jeg har stadig ikke fundet ud af, hvordan det gøres nemmest, og så mest muligt af det friske frugtkød kommer fri – trods det at jeg har set adskillige YouTube-videoer om det. Men det afholder mig nu ikke fra at lave lassi med mango.

Ingredienser

  • 400 g mango – kun kødet ikke skræl og sten (svarer til ca. 2 mangoer)
  • 6 dl yoghurt naturel
  • 4 dl mælk
  • 100 g sukker – kan erstattes af 3 spsk. honning
  • 2 kardemommekapsler – eller 2 tsk. stødt kardemomme
  • Evt. isterninger
  • Evt. lidt frisk mynte til servering

Sådan gør du

  • Skræl mangoerne, og skær stenen fri af kødet.
  • Blend mango, yoghurt, mælk, sukker og kardemommekapsler sammen til en gul drik.
  • Smag til.

Noter

Kom evt. knust is eller isterninger i, har du en blender, der kan blende isterninger, så giv dem evt. en kort tur i den. Drikken bør i hvert fald være kold, når den serveres – evt. med et sugerør og pyntet med en kvist mynte.
Kardemomme er nok det mest almindelige at krydre mango lassi med. Men du kan også bruge krydderier som kanel, ingefær, muskatnød, chili, koriander eller spidskommen. Der er også nogle, der tilsætter gurkemeje, men det er nok mere for at gøre drikken endnu mere gul, end den er i forvejen.

Nutrition

Kalorier: 155kcal | Kulhydrat: 26g | Protein: 5g | Fedt: 4g | Mættet fedt: 3g | Flerumættet fedtsyre: 0.2g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Kolesterol: 16mg | Natrium: 54mg | Kalium: 281mg | Fiber: 1g | Sukker: 25g | Vitamin C: 19mg | Calcium: 160mg | Jern: 0.2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hvad er mango lassi?

Mango lassi er som nævnt en indisk-pakistansk drikkeyoghurt. Indere er vilde med den, og det er forståeligt nok, hvis du tænker på det indiske køkken, der jo tit er meget stærk mad. For mælkeprodukter neutraliserer det stærke og renser smagsløgene. Og samtidig er drikken bare utroligt læskende. Så pas på. Den kan blive vanedannende.

Hvad kan mango lassi drikkes til?

Drikken er perfekt bare som en læskende mundfuld. Den kan drikkes morgen, middag og aften. Men du kan også drikke den til maden. Og især indiske retter vil blive ekstra autentiske, hvis du serverer et glas mango lassi til.

Sidst opdateret: 19. april 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter