Mexicanske retter
Halli halli hallo vi vinder i Mexico – sådan lød det på et mindeværdigt tidspunkt, da jeg var barn (lige indtil vi fik rockerbank af Spanien, Jesper Olsen – Føj!). Det bragte Mexico ind på nethinden, og vi begyndte også at interessere os for Mexicansk mad – og det var godt, for det er godt! Lige for at afrunde, så var det i 1986, og vi fik smæk af Spanien med 1-5. Santa Maria sortimentet kom drønende ind på scenen (og de gør det jo faktisk meget godt!). Mexicansk mad kan både være brændende stærk, men også være populær børnemad. Det mexicanske køkken er stærkt præget af majs(mel), bønner, chili og avocado – det er ofte et rigtigt farveorgie! Lad Fiestaen begynde!

Chili sin carne
Chili sin carne er en vegetarisk og vegansk udgave af den klassiske madret chili con carne som efterhånden er blevet en hyppig genganger i de fleste danske hjem. Denne chili sin carne har fyld af


Burrito
Burrito er spansk og betyder ’lille æsel’. Det er en tortilla – altså en pandekage – med fyld. Skal det være rigtig hurtigmums – altså både hurtigt og mums –

Guacamole
Guacamole til tacos, tortilla, nachos … ja, til en hvilken som helst mexicansk ret hører der sig guacamole – en ægte, mexicansk avocadosalsa. Man kan såmænd også spise den som

Chili con carne
Chili con carne – En klassisk stærk ret, der både kan være mild, stærk og meget stærk! Mad skal jo ikke bare være stærk for at være stærk, men mad

Tacosuppe
Tacosuppe er in tex-mex inspireret ret. Denne variant kommer dog slet ikke fra den anden side af Atlanten, men fra den anden side af Skagerak. HurtigMums har haft besøg af

Quesadillas
Quesadillas er en rigtig hurtigmums-ret. Det er en tortilla – helst af majs, men kan også godt være hvede – som er fyldt med ost og evt. grøntsager og derefter

Salsa
Salsa – Hvis du sidder og glæder dig til at lære at danse, så må jeg skuffe dig, for salsa er en sovs. Og sovsen kom før dansen. Ordet ’salsa’

Carnitas
Carnitas hører til i det mexicanske køkken og betyder egentlig bare ’småt kød’. Det fremstilles ved at lade svinekød simre ved svag varme i tre til fire timer, indtil kødet

Fajitas
Fajitas er spansk og udtales nærmest som ’fahitas’. Det er grillet kød, som bliver serveret i en tortilla. Oprindeligt blev den serveret med oksesteaks, men i dag kan du få

Blomkålstacos
Blomkålstacos – en vegetarisk pendant til det klassiske oksekødsfyld, som de fleste kender og elsker. Dette tacofyld er lavet af fintskåret blomkål, valnødder og champignon, som efterfølgende bliver ristet gyldent i

Nachos
Nachos er oprindeligt tortillas, ost og syltede jalapenos og intet andet. Det var tænkt som en snack og er selvsagt ikke særligt mættende – eller nærende – på sigt. Derfor er der da også mange der supplerer med kylling eller hakket kød og bønner, og på den måde gør ”snacken” til en hovedret.

Pozole
Er du til stærk, udenlandsk mad, så skal du prøve pozole. Det er en suppe/stuvning fra Mexico. Pozole betyder egentlig majssemulje – men der er ikke meget majssemulje over min

Tacos
Tacos – I Mexico er tacos en traditionel spise, men det som vi normalt kalder tacos er ikke den mexicanske taco, men derimod den amerikanske taco. En tortilla der er
De mexicanske retter opdateres løbende
Efterhånden som der kommer flere mexicanske retter på hurtigmums, vil de blive lagt til her. Så bookmark siden, hvis du elsker mexicansk mad (det gør vi). Check evt også den her side om chili ud.