Blomkålstacos – en vegetarisk pendant til det klassiske oksekødsfyld, som de fleste kender og elsker. Dette tacofyld er lavet af fintskåret blomkål, valnødder og champignon, som efterfølgende bliver ristet gyldent i ovnen sammen med masser af krydderier. Ligegyldigt om man er vegetar eller ej, så kan det være sjovt at spise noget lidt andet, end man normalt spiser, og dette blomkålsfyld vil med garanti gøre alle glade!
Det bedste ved tacos er efter min mening, at man får lov at vælge mellem en masse forskellige grøntsager og tilbehør i små skåle. Der er masser af fest og farver over det, og der er ikke noget hyggeligere end at spise sig mæt i den slags fingermad sammen med sin familie eller gode venner. Det er mad, som egner sig ekstremt godt til at blive siddende længe ved bordet og hygge om maden sammen.
Tacos er mad, som alle kan blive enige om – både børn, voksne, vegetarer og kødspisere. Faktisk er der ingenting negativt at sige om tacos – så det er bare at komme i gang!
Blomkålsfyld til tacos – opskrift til 4 personer
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 100 gram champignoner
- 2,5 dl valnødder
- 1 spsk soja
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- ½ tsk stødt chili
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Kom champignon og valnødder i en foodprocessor og blend, indtil de har en fin konsistens – de skal have en konsistens, der minder om ris. Overfør til en stor skål og sæt til side.
- Fjern stilk og blade fra blomkålen og blend også den, indtil den er blendet til små, fine stykker. Kom til sidst blomkålen op i skålen med valnødder og champignon.
- Tilsæt soja og krydderier til skålen og rør rundt, indtil krydderierne er godt fordelt.
- Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen ca. 45 minutter, indtil massen er gylden og sprød – bag evt. under grill de sidste 10 minutter. Husk at røre undervejs.
- Tag ud af ovnen og smag til med salt og peber.
- Server som fyld i tacoskaller, helt som du ellers ville. Velbekomme!