Tacos

Tacos – I Mexico er tacos en traditionel spise, men det som vi normalt kalder tacos er ikke den mexicanske taco, men derimod den amerikanske taco. En tortilla der er foldet på midten og friteret, så den er blevet hård og kan fyldes med alskens lækkerier.

Tacos er hurtig mad – vel at mærke, hvis du ikke laver dem fra bunden. Man kan nemlig godt lave tacoskaller selv, men det gør vi ikke. Det er besværligt, og dem du kan købe i dagligvarebutikkerne smager udmærket og koster ikke en bondegård – i hvert fald ikke hvis du går uden om ”mærkevarerne”.

Annonce

tacos

Fyld i tacos – opskrift

Der findes et hav af ideer til, hvad du kan komme i dine tacos. Fra fjerkræ til oksekød eller en helt igennem vegetarisk én af slagsen. Her får du opskriften på den, jeg – eller ungerne – laver. Den er nemlig så nem, at et stort barn sagtens kan lave den selv.

Det skal du bruge til 4 personer (12-16 skaller)

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 røde chilipebre – afhængig af hvor stærk du vil have maden
  • 1 spsk. olie
  • 500 g hakket oksekød
  • ½-1 dl oksebouillon – prøv dig lidt frem. Kødsovsen må ikke være for tynd
  • 70 g tomatpasta
  • 1 dåse flåede tomater
  • Salt og peber
  • 16 taco-skaller

Sådan tilberede du fyldet til tacos

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint.
  2. Befri chilipebrene for kernerne, og hak chilipebrene fint.
  3. Svits løget i olien, til det er klart – de skal ikke brune.
  4. Tilsæt kødet, og lad det stege med, til det skifter farve.
  5. Tilsæt bouillon, tomatpasta, hvidløg, chili og de flåede tomater, og varm det hele godt igennem.
  6. Smag til med salt og peber.

Du kan også bruge en rest kødsovs i stedet, hvis der er noget tilbage fra aftenen før – så bliver det endnu nemmere. Så er det virkelig hurtigmums.

Tacoskallerne varmer du i ovnen i et par minutter eller fire. Foruden kødsovs kommer vi grøntsager i. Strimlet salat, agurker og tomater i tern, champignonskiver, peberfrugtstrimler, majskerner og ærter. Derudover kommer vi også fetatern i – eller anden salatost – og måske bacon og en dressing, f.eks. guacamole.

Tacoskaller af tortillas

Du kan også lave tacoskallerne af tortillas. Her tager du  tortillas og en rist. Tortillaerne presser du ned i ristens huller og så sætter du dem bare i ovnen.

tacos lavet af tortillas

Tortillaerne skal have 190 grader i ca. 7 minutter i en varmluftsovn. Ofte er er tortillas lidt større end de tacoskaller du spiser, så i opskriften ovenfor vil der ikke være til helt så mange “hjemmelavede” tacoskaller, som noteret, hvis du følger denne model.

Sådan spiser du tacos

Alt bliver sat på bordet, og så kan man selv lave sine tacos med det, man kan lide. Alle tingene kommes i en tacoskal – f.eks. salat i bunden, kødsovs ovenpå, så de ønskede grøntsager og feta og til sidst dressing, hvis man føler for det. Og så spiser man med fingrene.

Selvom det er fingermad, kan det for små børn kan det godt være lidt svært at styre en fyldt taco. Men så får de bare deres yndlingsfyld hen på tallerkenen, og så kan de enten bruge en overknækket taco til ske eller spise med en rigtig ske eller gaffel.

Det at tilberede sin egen mad på den måde skaber bare en exceptionel hyggelig stemning. Det er det samme med eksempelvis vietnamesiske forårsruller eller en saml selv-burger. Man sidder meget længere ved madbordet og snakker om løst og fast, og om hvordan dagen er gået.

 

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Tacos
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here