Tacos – I Mexico er tacos en traditionel spise, men det som vi normalt kalder tacos er ikke den mexicanske taco, men derimod den amerikanske taco. En tortilla der er foldet på midten og friteret, så den er blevet hård og kan fyldes med alskens lækkerier.
Fyld i tacos – opskrift
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1-2 røde chilipebre – afhængig af hvor stærk du vil have maden
- 1 spsk. olie
- 500 g hakket oksekød
- ½-1 dl oksebouillon – prøv dig lidt frem. Kødsovsen må ikke være for tynd
- 70 g tomatpasta
- 1 dåse flåede tomater
- Salt og peber
- 16 taco-skaller
Sådan gør du
- Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Befri chilipebrene for kernerne, og hak chilipebrene fint.
- Svits løget i olien, til det er klart – de skal ikke brune.
- Tilsæt kødet, og lad det stege med, til det skifter farve.
- Tilsæt bouillon, tomatpasta, hvidløg, chili og de flåede tomater, og varm det hele godt igennem.
- Smag til med salt og peber.
- Du kan også bruge en rest kødsovs i stedet, hvis der er noget tilbage fra aftenen før – så bliver det endnu nemmere. Så er det virkelig hurtigmums.
Noter
Nutrition
Tacoskaller af tortillas
Du kan også lave tacoskallerne af tortillas. Her tager du tortillas og en rist. Tortillaerne presser du ned i ristens huller og så sætter du dem bare i ovnen.
Tortillaerne skal have 190 grader i ca. 7 minutter i en varmluftsovn. Ofte er er tortillas lidt større end de tacoskaller du spiser, så i opskriften ovenfor vil der ikke være til helt så mange “hjemmelavede” tacoskaller, som noteret, hvis du følger denne model.
Sådan spiser du tacos
Alt bliver sat på bordet, og så kan man selv lave sine tacos med det, man kan lide. Alle tingene kommes i en tacoskal – f.eks. salat i bunden, kødsovs ovenpå, så de ønskede grøntsager og feta og til sidst dressing, hvis man føler for det. Og så spiser man med fingrene.
Selvom det er fingermad, kan det for små børn kan det godt være lidt svært at styre en fyldt taco. Men så får de bare deres yndlingsfyld hen på tallerkenen, og så kan de enten bruge en overknækket taco til ske eller spise med en rigtig ske eller gaffel.
Det at tilberede sin egen mad på den måde skaber bare en exceptionel hyggelig stemning. Det er det samme med eksempelvis vietnamesiske forårsruller eller en saml selv-burger. Man sidder meget længere ved madbordet og snakker om løst og fast, og om hvordan dagen er gået.