Rødkålssalat er et lækkert, frisk tilbehør til varme retter. Den har godt af at stå og trække lidt, men den kan sagtens spises samme dag, som den er lavet. Du kan her først se en opskrift på rødkålssalat med æbler, og dernæst en rødkålssalat med appelsin.
I princippet kan du lave nøjagtigt samme retter af rødkål som du kan af hvidkål. Så ligesom du kan lave stuvet eller fyldt hvidkål, kan du også lave stuvet eller fyldt rødkål. Og ligesom du kan lave hvidkålssalat, kan du også lave rødkålssalat.
Rødkål og hvidkål minder nemlig meget om hinanden – smagsmæssigt altså. Jeg ved godt der er stor forskel på farven. Personligt synes jeg, rødkål er lidt mildere i smagen end hvidkål, men jeg vil ikke påtage mig at skulle smage forskel i en blindsmagning.
Opskrift på rødkålssalat med æbler
Frisk rødkålssalat opskrift
Ingredienser
Sådan gør du
- Skær rødkålshovedet over i kvarter, og fjern stokken.
- Mål 500 g af, og snit den meget fint – evt. på et rivejern.
- Vend kålen med det fine salt, og lad det trække en halv times tid for at blødgøre kålen.
- Skræl æblerne, og fjern kernehuset.
- Skær æblerne i tern.
- Kog balsamicoeddike og rørsukker op, og tilsæt æbleternene.
- Kog op igen, og hæld det med det samme over i en stor skål.
- Vend den blødgjorte rødkål i lidt ad gange, når trækketiden er gået.
- Du kan nu lade rødkålssalaten trække et døgns tid, hvorefter du tilsætter grofthakkede valnøddekerner, inden du serverer salaten.
Noter
Nutrition
Rødkålsalat med appelsiner og granatæble
Ovenstående opskrift er meget enkel med kun få ingredienser. Har du lyst til en mere festlig udgave, så tilsæt også appelsiner og granatæblekerner.
Rødkålssalat med appelsiner og granatæble
Ingredienser
- 500 g rødkål
- 1 tsk. fint salt
- 1-2 æbler – afhængig af størrelse
- 1¾ dl balsamicoeddike
- 3 spsk. rørsukker
- 25 g valnøddekerner
- 1 granatæble
- 1-2 appelsiner – afhængig af størrelse
Sådan gør du
- Følg fremgangsmåden fra før fra punkt 1. til punkt 9.
- Frigør kernerne i granatæblet. Det kan du gøre ved at skære granatæblet over, og banke med en ske på skallen, så kernerne falder ud. Eller du kan komme det overskårne æble i en skål med vand og vride skallen, så kernerne løsnes. Kernerne falder til bunds i skålen, mens kødet flyder oven på, så det bagefter er nemt at fjerne kødet og kun beholde kernerne.
- Skræl appelsinerne og skær dem i både.
- Vend appelsinbåde og granatæblekerner i rødkålssalaten inden servering.