Rødkålssalat er et lækkert, frisk tilbehør til varme retter. Den har godt af at stå og trække lidt, men den kan sagtens spises samme dag, som den er lavet.

I princippet kan du lave nøjagtigt samme retter af rødkål som du kan af hvidkål. Så ligesom du kan lave stuvet eller fyldt hvidkål, kan du også lave stuvet eller fyldt rødkål. Og ligesom du kan lave hvidkålssalat, kan du også lave rødkålssalat.

Rødkål og hvidkål minder nemlig meget om hinanden – smagsmæssigt altså. Jeg ved godt der er stor forskel på farven. Personligt synes jeg, rødkål er lidt mildere i smagen end hvidkål, men jeg vil ikke påtage mig at skulle smage forskel i en blindsmagning.

rødkålssalat

Frisk rødkålssalat opskrift

Der er mange måde at lave rødkålssalat på. Og det er vel en smagssag, hvad man synes om. Det er svært at ødelægge en rødkålssalat. Jeg har i hvert fald aldrig smagt en, som jeg ikke kunne lide. Det er også hurtigt at lave rødkålssalat. Så lad os se at komme i gang.

Ingredienser til 4 portioner

  • 500 g rødkål
  • 1 tsk. fint salt
  • 1-2 æbler – afhængig af størrelse
  • 1¼ dl balsamicoeddike
  • 3 spsk. rørsukker
  • 25 g valnøddekerner

Sådan laver du rødkålssalat

  1. Skær rødkålshovedet over i kvarter, og fjern stokken.
  2. Mål 500 g af, og snit den meget fint – evt. på et rivejern.
  3. Vend kålen med det fine salt, og lad det trække en halv times tid for at blødgøre kålen.
  4. Skræl æblerne, og fjern kernehuset.
  5. Skær æblerne i tern.
  6. Kog balsamicoeddike og rørsukker op, og tilsæt æbleternene.
  7. Kog op igen, og hæld det med det samme over i en stor skål.
  8. Vend den blødgjorte rødkål i lidt ad gange, når trækketiden er gået.
  9. Du kan nu lade rødkålssalaten trække et døgns tid, hvorefter du tilsætter grofthakkede valnøddekerner, inden du serverer salaten.

Rødkålssalaten kan holde sig en uges tid i køleskabet. Valnøddekerne kan godt tage farve af kålen og blive lidt bløde, men de er ikke sundhedsskadelige af den grund.

Rødkålssalat med appelsiner og granatæble

Ovenstående opskrift er meget enkel med kun få ingredienser. Har du lyst til en mere festlig udgave, så tilsæt også appelsiner og granatæblekerner.

Det skal du bruge

  • 500 g rødkål
  • 1 tsk. fint salt
  • 1-2 æbler – afhængig af størrelse
  • 1¾ dl balsamicoeddike
  • 3 spsk. rørsukker
  • 25 g valnøddekerner
  • 1 granatæble
  • 1-2 appelsiner – afhængig af størrelse

Sådan gør du

  1. Følg fremgangsmåden fra før fra punkt 1. til punkt 9.
  2. Frigør kernerne i granatæblet. Det kan du gøre ved at skære granatæblet over, og banke med en ske på skallen, så kernerne falder ud. Eller du kan komme det overskårne æble i en skål med vand og vride skallen, så kernerne løsnes. Kernerne falder til bunds i skålen, mens kødet flyder oven på, så det bagefter er nemt at fjerne kødet og kun beholde kernerne.
  3. Skræl appelsinerne og skær dem i både.
  4. Vend appelsinbåde og granatæblekerner i rødkålssalaten inden servering.

Smager skønt til f.eks. frikadeller. Eller hvis du skal have lækkert tilbehør til Mortens aften eller Jul. Så går rødkålssalat rigtig godt med eksempelvis andesteg eller andebryst.

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 0 minutter

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Rødkålssalat
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)