Rødkålssalat med æbler eller appelsin

Rødkålssalat er et lækkert, frisk tilbehør til varme retter. Den har godt af at stå og trække lidt, men den kan sagtens spises samme dag, som den er lavet. Du kan her først se en opskrift på rødkålssalat med æbler, og dernæst en rødkålssalat med appelsin.

I princippet kan du lave nøjagtigt samme retter af rødkål som du kan af hvidkål. Så ligesom du kan lave stuvet eller fyldt hvidkål, kan du også lave stuvet eller fyldt rødkål. Og ligesom du kan lave hvidkålssalat, kan du også lave rødkålssalat.

Rødkål og hvidkål minder nemlig meget om hinanden – smagsmæssigt altså. Jeg ved godt der er stor forskel på farven. Personligt synes jeg, rødkål er lidt mildere i smagen end hvidkål, men jeg vil ikke påtage mig at skulle smage forskel i en blindsmagning.

Opskrift på rødkålssalat med æbler

rødkålssalat

Frisk rødkålssalat opskrift

Ingen anmeldelser
Forb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Keyword: rødkål, rødkålsalat, salat
Antal: 4 portioner
Kalorier: 158kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Der er mange måde at lave rødkålssalat på. Og det er vel en smagssag, hvad man synes om. Det er svært at ødelægge en rødkålssalat. Jeg har i hvert fald aldrig smagt en, som jeg ikke kunne lide. Det er også hurtigt at lave rødkålssalat. Så lad os se at komme i gang.

Ingredienser

  • 500 g rødkål
  • 1 tsk. fint salt
  • 1-2 æbler – afhængig af størrelse
  • dl balsamicoeddike
  • 3 spsk. rørsukker
  • 25 g valnøddekerner
lodtrækning

Sådan gør du

  • Skær rødkålshovedet over i kvarter, og fjern stokken.
  • Mål 500 g af, og snit den meget fint – evt. på et rivejern.
  • Vend kålen med det fine salt, og lad det trække en halv times tid for at blødgøre kålen.
  • Skræl æblerne, og fjern kernehuset.
  • Skær æblerne i tern.
  • Kog balsamicoeddike og rørsukker op, og tilsæt æbleternene.
  • Kog op igen, og hæld det med det samme over i en stor skål.
  • Vend den blødgjorte rødkål i lidt ad gange, når trækketiden er gået.
  • Du kan nu lade rødkålssalaten trække et døgns tid, hvorefter du tilsætter grofthakkede valnøddekerner, inden du serverer salaten.

Noter

Rødkålssalaten kan holde sig en uges tid i køleskabet. Valnøddekerne kan godt tage farve af kålen og blive lidt bløde, men de er ikke sundhedsskadelige af den grund.

Nutrition

Kalorier: 158kcal | Kulhydrat: 32g | Protein: 3g | Fedt: 4g | Mættet fedt: 1g | Natrium: 131mg | Kalium: 380mg | Fiber: 4g | Sukker: 17g | Vitamin C: 73mg | Calcium: 65mg | Jern: 1mg

Rødkålsalat med appelsiner og granatæble

Ovenstående opskrift er meget enkel med kun få ingredienser. Har du lyst til en mere festlig udgave, så tilsæt også appelsiner og granatæblekerner.

hjemmelavet rødkål

Rødkålssalat med appelsiner og granatæble

Ingen anmeldelser
Forb. tid: 20 minutter
Ret: Salat
Køkken: Dansk
Keyword: rødkål, rødkålsalat, salat
Kalorier: 1013kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 500 g rødkål
  • 1 tsk. fint salt
  • 1-2 æbler – afhængig af størrelse
  • dl balsamicoeddike
  • 3 spsk. rørsukker
  • 25 g valnøddekerner
  • 1 granatæble
  • 1-2 appelsiner – afhængig af størrelse
lodtrækning

Sådan gør du

  • Følg fremgangsmåden fra før fra punkt 1. til punkt 9.
  • Frigør kernerne i granatæblet. Det kan du gøre ved at skære granatæblet over, og banke med en ske på skallen, så kernerne falder ud. Eller du kan komme det overskårne æble i en skål med vand og vride skallen, så kernerne løsnes. Kernerne falder til bunds i skålen, mens kødet flyder oven på, så det bagefter er nemt at fjerne kødet og kun beholde kernerne.
  • Skræl appelsinerne og skær dem i både.
  • Vend appelsinbåde og granatæblekerner i rødkålssalaten inden servering.

Noter

Smager skønt til f.eks. frikadeller. Eller hvis du skal have lækkert tilbehør til Mortens aften eller Jul. Så går rødkålssalat rigtig godt med eksempelvis andesteg eller andebryst.

Nutrition

Kalorier: 1013kcal | Kulhydrat: 219g | Protein: 17g | Fedt: 21g | Mættet fedt: 2g | Natrium: 533mg | Kalium: 2423mg | Fiber: 31g | Sukker: 128g | Vitamin C: 392mg | Calcium: 341mg | Jern: 6mg
Sidst opdateret: 31. oktober 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.