Appelsinretter

Appelsinretter – Det er noget af det bedste jeg ved, og ja her på siden får du en oversigt over alle de appelsinretter du finder her på siden. Men inden vi kaster os over appelsinretterne så skal vi lige kigge lidt nærmere på appelsinen.

Hvor kommer appelsiner fra?

Appelsinen kommer fra Burma og det sydlige Kina. Det tidligste skrifter i Kina, hvor appelsinen blev nævnt er dateret til 314 f.kr. men det formodes, at appelsinen stammer helt tilbage fra 2500 før kristus. Den bredte sig senere til Indien, hvorfra europæerne fandt den. Den er dateret til at komme til Europa i 1500 tallet. Der produceres stadig mange appelsiner i Asien, men idag er det faktisk Brasilien, der er den største producent af appelsiner med hele 24% af produktionen i 2014.

Hvad betyder appelsin?

Appelsin betyder æbler fra kina. Begrebet appelsin kommer fra Holland, der havde mange kolonier og handelsruter i Asien i kolonitiden. Appel betyder æbel og siner kommer af det hollandske ord for Kina – nemlig Sina – deraf appelsiner.

Lidt facts om appelsinen

Appelsiner kommer fra appelsintræet. Et appelsintræ bliver typisk et sted mellem 10 til 12 meter højt og er et tornet træ med hvide blomster. Appelsiner dyrkes primært i tropiske og subtropiske egne af verden.

Opskrifter med appelsiner

Nedenfor kan du finde opskrifter med appelsiner, som du kan finde her på HurtigMums.

appelsinkage

Appelsinkage

Appelsinkage – Kager med appelsin eller andre citrusfrugter er en skøn blanding af surt og sødt, og det giver et lækkert resultat – næsten hver gang. Appelsin smager også skønt

Cookie indstillinger
Annonce