Appelsinretter

Appelsinretter – Det er noget af det bedste jeg ved, og ja her på siden får du en oversigt over alle de appelsinretter du finder her på siden. Men inden vi kaster os over appelsinretterne så skal vi lige kigge lidt nærmere på appelsinen.

Hvor kommer appelsiner fra?

Appelsinen kommer fra Burma og det sydlige Kina. Det tidligste skrifter i Kina, hvor appelsinen blev nævnt er dateret til 314 f.kr. men det formodes, at appelsinen stammer helt tilbage fra 2500 før kristus. Den bredte sig senere til Indien, hvorfra europæerne fandt den. Den er dateret til at komme til Europa i 1500 tallet. Der produceres stadig mange appelsiner i Asien, men idag er det faktisk Brasilien, der er den største producent af appelsiner med hele 24% af produktionen i 2014.

Hvad betyder appelsin?

Appelsin betyder æbler fra kina. Begrebet appelsin kommer fra Holland, der havde mange kolonier og handelsruter i Asien i kolonitiden. Appel betyder æbel og siner kommer af det hollandske ord for Kina – nemlig Sina – deraf appelsiner.

Lidt facts om appelsinen

Appelsiner kommer fra appelsintræet. Et appelsintræ bliver typisk et sted mellem 10 til 12 meter højt og er et tornet træ med hvide blomster. Appelsiner dyrkes primært i tropiske og subtropiske egne af verden.

Opskrifter med appelsiner

Nedenfor kan du finde opskrifter med appelsiner, som du kan finde her på HurtigMums.

Marinade til kylling

Marinader til kylling

Hvordan laver du marinade til kylling? Det er sikkert ikke den samme måde, som jeg laver marinade til kylling. For der findes et hav af opskrifter på marinade til kylling.

Syltede figner

Syltede figner

Syltede figner – Har du det ligesom jeg, at du egentlig ikke er helt pjattet med de tørrede figner, der serveres i julen? Så skal du prøve at sylte dem.

Kurabiye

Kurabiye

​Kurabiye – Det er altid sjovt at prøve nye opskrifter og især opskrifter fra fremmede lande med en helt anden madkultur end dansk. Det gælder også, når det kommer til bagværk.

syltede valnoedder

Syltede valnødder

Valnødder er ikke bare anvendelige til frugtskålen til jul eller i bagværk og salater. De kan også syltes. Og det kan de faktisk allerede inden, de får den hårde skal

stjerneskud

Smørrebrød

Smørrebrød – Danmarks nationalret. Nej, jeg ved godt, at det er stegt flæsk med persillesovs, men smørrebrød kom faktisk på andenpladsen. Det manglede bare sådan godt og vel 10-11 tusinde

appelsinkage

Appelsinkage

Opskrift på appelsinkage Lidt om denne appelsinkage opskrift Appelsinkage – Kager med appelsin eller andre citrusfrugter er en skøn blanding af surt og sødt, og det giver et lækkert resultat