Syltede valnødder

Valnødder er ikke bare anvendelige til frugtskålen til jul eller i bagværk og salater. De kan også syltes. Og det kan de faktisk allerede inden, de får den hårde skal – altså mens de stadig er grønne. De kan også syltes, efter de har fået skal. Få opskriften herunder.

Syltede grønne valnødder bliver sorte efter syltning. Begge slags syltede valnødder smager godt oven på is eller budding eller på en ostemad eller til en kage, der serveres med skyr, flødeskum eller lignende, f.eks. rabarber-crumble-kage.

Opskrift på syltede valnødder med honning

syltede valnoedder

Syltede valnødder med honning – perfekte til ost

Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Denne opskrift på syltede valnødder er med honning og eddike. Du bestemmer selv, hvor ”flydende” lagen til valnødderne skal være. Jo mere du koger den ind, jo mere fast bliver den. Jeg kan godt lide en lage, der bliver liggende på osten og ikke glider ud over siderne, men det ser mere indbydende ud på ostefadet eller oven på isen, hvis den er lidt flydende.

Ingredienser

  • 225 g valnødder eller 100 g valnøddekerner
  • 1 økologisk appelsin
  • 5 spsk. honning
  • ½ dl lys balsamicoeddike

Sådan gør du

  • Knæk valnødderne, og fjern også den tynde indvendige skal.
  • Giv valnøddekernerne et kort opkog i vand i et par minutter, og lad dem herefter dryppe af i en sigte.
  • Skyl appelsinen, og skær skrællen i tynde strimler – undgå at få det hvide med, det er bittert. Jeg bruger et juliennejern/citrusskræller, det er et uundværligt stykke værktøj, hvis du ofte skal bruge skræl fra citrusfrugter.
  • Pres ½ dl appelsinsaft uden kerner af appelsinen.
  • Kom honning og balsamicoeddike i en lille gryde eller kasserolle, og bring det i kog.
  • Tilsæt valnødder, appelsinskal og -saft, bring det i kog, og lad det koge ved middel varme i 5 minutters tid, til det bliver sirupsagtigt – eller får den tykkelse, du ønsker. Vær opmærksom på, at det bliver lidt fastere, når det er kølet af.
  • Hæld de syltede valnødder i en skål eller glas, og lad dem trække tildækket i minimum 2 timer ved stuetemperatur.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

De syltede valnødder kan holde sig i et lukket glas i køleskabet i op til 14 dage eller mere.

Opskrift på syltede grønne valnødder med rom

syltede valnoedder

Syltede grønne valnødder med rom

Ret: Snack
Forfatter: Beate Grandahl
Vil du sylte grønne valnødder, skal de plukkes, inden skallen forstener. Det vil sige senest i midten af juli.

Ingredienser

  • 1 kg grønne valnødder
  • 1 dl vand
  • dl eddike
  • 1 kg sukker
  • 1 dl rom omkring de 50 %
  • 1 stang vanilje

Sådan gør du

  • Stik i valnødderne på kryds og tværs, og læg dem i vand i ca. 14 dage. Skift vandet mindst en gang dagligt.
  • Kog valnødderne næste møre i vand – ca. ½ time. Nu er de sorte.
  • Kog vand, eddike og sukker sammen til en sirup, og lad valnødderne simre i den, til de er helt møre – ca. ½-1 time.
  • Tag valnødderne op med en hulske, læg dem i en krukke, hæld lagen over dem, og lad dem stå tildækket i 14 dage.
  • Hæld lagen fra, og giv den et opkog.
  • Tilsæt rom og den flækkede vaniljestang, når lagen er kølet af.
  • Hæld lagen over valnødderne igen.

Noter

Servér til dessert med en klat flødeskum til.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter