Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Syltede grønne valnødder med rom
Vil du sylte grønne valnødder, skal de plukkes, inden skallen forstener. Det vil sige senest i midten af juli.
5
fra 1 stemme
Ret:
Snack
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
1
kg
grønne valnødder
▢
1
dl
vand
▢
1½
dl
eddike
▢
1
kg
sukker
▢
1
dl
rom
omkring de 50 %
▢
1
stang vanilje
Sådan gør du
Stik i valnødderne på kryds og tværs, og læg dem i vand i ca. 14 dage. Skift vandet mindst en gang dagligt.
Kog valnødderne næste møre i vand – ca. ½ time. Nu er de sorte.
Kog vand, eddike og sukker sammen til en sirup, og lad valnødderne simre i den, til de er helt møre – ca. ½-1 time.
Tag valnødderne op med en hulske, læg dem i en krukke, hæld lagen over dem, og lad dem stå tildækket i 14 dage.
Hæld lagen fra, og giv den et opkog.
Tilsæt rom og den flækkede vaniljestang, når lagen er kølet af.
Hæld lagen over valnødderne igen.
Noter
Servér til dessert med en klat flødeskum til.