Supper
Når efteråret rammer Danmark med storme og regn, så syntes jeg ikke der er noget bedre end at sidde indenfor med familien og slubre suppe i sig. I gamle dage var det hønsekødssuppe, der var den store vinder, men i dag supper blevet meget mere eksotiske.
Her på denne side kan du finde en oversigt over vores yndlingssuppeopskrifter. Siden vil lige så stille blive større og større, som vi får flere og flere suppeopskrifter ind på siden.
Suppeopskrifter vores favoritter:

Majssuppe
Majssuppe er en lækker, cremet suppe uden kød. Du kan servere og spise den hele året. Du kan tilsætte lidt mere chili, hvidløg og ingefær, når suppen skal serveres efterår

Hummersuppe
Normalt når jeg laver hummersuppe – som regel i en weekend, for det tager en del tid – så laver jeg den efter denne opskrift, og så spiser vi ikke

Bouillabaisse
Bouillabaisse er en fransk fiskesuppe, nærmere betegnet provencalsk. Den har en kraftig – nærmest orange – farve og minder om sol, sommer og fest. Suppen har også en kraftig og

Hummerbisque
Hummerbisque. Ordet bisque stammer måske – det er uvist – fra områderne omkring Biscayen. Hvad er hummerbisque? Bisque er en pureret skaldyrssuppe oprindeligt først og fremmest tilberedt på krebs, men

Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe er en af de mange retter, som kan laves på mange forskellige måder – jeg kan bedst lide den med porrer, og du får hele to opskrifter på kartoffel-porre

Nudelsuppe

Hyldebærsuppe
Hyldebærsuppe er en af de retter, du kan have god glæde af om efteråret eller vinteren. Den har nemlig et stort indhold af både A- og C-vitaminer, og så er

Græskarsuppe
Græskarsuppe – Jeg elsker suppe, og jeg elsker særligt to typer supper: Tomat- og græskarsuppe. Denne opskrift er mit bud på en god, lækker og cremet græskarsuppe. Denne græskarsuppe er også

Vegansk hokkaidosuppe
Vegansk hokkaidosuppe. Når det er sæson for græskar, så er det med at benytte sig af det. Her får du opskriften på en vegansk hokkaidosuppe, men vil du have lidt

Gule ærter
Gule ærter – En klassisk, dansk suppe eller søbemad som spises med ske. En god, gammel ret kan man med rette kalde den for vi har i Danmark spist den

Oksekødssuppe
Oksekødssuppe. Når jeg siger oksekødssuppe, så tænker du sikkert på en gammeldags oksekødssuppe kogt på suppevisk og stort stykke oksekød og med masser af vintergrøntsager i. Det gør jeg ikke.

Svampesuppe – Klimavenlig
Svampesuppe – Klimavenlig. Det er svært at være klimavenlig og holde CO2-udslippet nede, når du laver mad. For ikke alene skal du tænke på, hvor meget strøm, du bruger, du skal

Gulerodssuppe
Gulerodssuppe er en god og enkel måde at få mange sunde og vigtige vitaminer og mineraler på. Både for børn og voksne. Hvis det så ovenikøbet er en blendet suppe,

Tomatsuppe
Hvis du slår ordet tomatsuppe op i Wikipedia, finder du ud af at tomatsuppe er en suppe lavet af tomater … Det er der som sådan ikke noget forkert i,

Svampesuppe
Svampesuppe kan laves af alle slags spiselige svampe. Champignoner, kantareller, Karl Johan, østershatte, kejserhatte osv. Det bedste er en blanding af flere forskellige svampe. Det bedste er også de friske,

Blomkålssuppe
Det skorter ikke på gode grunde til at tilberede og servere blomkålssuppe – måske mest til hverdag, men det kan også sagtens serveres som skrub af-mad efter familiefesten eller som

Butternut squash suppe

Tacosuppe
Tacosuppe er in tex-mex inspireret ret. Denne variant kommer dog slet ikke fra den anden side af Atlanten, men fra den anden side af Skagerak. HurtigMums har haft besøg af

Løgsuppe
Løgsuppe er en suppe, hvor løg – som vi normalt ellers bruger som smagsgiver i eller tilbehør til andre retter – har fået hovedrollen. Der findes mange varianter af løgsuppe,

Champignonsuppe
Champignonsuppe kan godt blive lidt grumset og kedelig at se på. Champignoner er bare ikke særligt festlige i deres look. Men bruger du lidt fløde – som i opskriften herunder –
Og lige et suppecitat...
God appetit og som Marge Kennedys fortalte om suppe:
“En god suppe minder meget om en familie. Hver ingrediens styrker hinanden, hver del har dens egne karakteristiske kendetegn; og den behøver simretid for at nå sin fulde smag.”
Se også lækre salater her og sunde blomkålsretter her fra HurtigMums.