Suppe – HurtigMums’ opskrifter på supper

Suppe – Når efteråret rammer Danmark med storme og regn, så syntes jeg ikke der er noget bedre end at sidde indenfor med familien og slubre suppe i sig. I gamle dage var det hønsekødssuppe, der var den store vinder, men i dag supper blevet meget mere eksotiske. Her på denne side kan du finde en oversigt over vores yndlingssuppeopskrifter. Siden vil lige så stille blive større og større, som vi får flere og flere suppeopskrifter ind på siden. Suppeopskrifter vores favoritter:

 

 
 
 

Aspargessuppe – Her kan du finde en rigtig dejlig aspargessuppe. En ting er at aspargessuppe faktisk smager fremragende, men en anden ting er, at aspargessuppe er rigtig billigt. Det er en rigtig god spise, når ressourcerne begynder at køre på hæld i slutningen af måneden. Her finder du vores lækre opskrift på aspargessuppe.

 
 
 

Blomkålssuppe er en favorit for mange LCHF tilhængere, såvel som andre der ønsker lavkalorieretter. Hurtig Mums opskrift på blomkålssuppe er noget af det bedste du kan finde på disse breddegrader. Ligesom græskarsuppen går bacon rigtig godt til blomkålssuppe, men det kan du læse meget mere om hvis du bruger det indledende link.

 
 
 

Bouillabaisse - er en fransk fiskesuppe som kommer fra området Provence. Det er ikke den letteste suppe at lave, men måske er det den bedste der findes! - i hvert fald hvis du er glad for fisk. Til Bouillabaisse hører Rouille (som der er også er opskrift på), som  er en safransauce. Du skal gå i gang i god tid, for det tager langt over en time at lave en rigtig bouillabaisse, men det er hele arbejdet værd!

 
 
 

Butternut squash suppe er en relativ ny ting i de danske suppegryder. Men det er en god ny ting! For det smager virkelig godt og Butternut squash suppe har en fin cremet konsistens og en god markant lidt nøddeagtig smag. Og så er farven selvfølgelig ikke til at stå for. Her er en god opskrift (samlet tid til færdig suppe er 45 minutter). Tips til tapas er også med.

 
 
 

Champignonsuppe er en helt klassisk vintersuppe. Den her champignonsuppe kan du lave på under en halv time, og så er der tilsat både løg og hvidløg til denne champignonsuppe. Opskriften er den traditionelle opskrift på champignonsuppe, men der er også et forslag til en light version af champignonsuppe. Du kan se billedet af en færdig champignonsuppe til højre.

 
 
 

Gazpacho er en tomatsuppe fra det varme Andalusien. Og hvor ellers i en af Europas varmeste lande skulle de have opfundet en kold suppe. Det er  i hvert fald tilfældet med Gazpacho, som er en tomatsuppe, der serveres iskold, hvis den skal smage bedst. Nå ja og så er den rigtig dejlig til de varme sommeraftener uanset om man befinder sig i Danmark eller Spanien. For at finde opskriften på Gazpacho skal du enten klikke på indledende link eller på billede af Gazpacho.

 
 
 

Græskarsuppe eller Hokkaidosuppe er en japansk ret, og selve navnet Hokkaido refererer til den nordligste af de store japanske øer. Græskarsuppe er en af vores egne store favoritter, og den fungerer meget godt med ristet bacon og et lækkert flute til. Du kan læse meget mere om græskarsuppe ved at følge forgående link. Denne suppe er langt bedre end dens landsmand Miso suppe, der i vores optik er noget af en tynd kop te. Klik på indledende link for at læse opskriften til græskarsuppe.

 
 
 

Grønkålssuppe – Det ere en helt klassisk vintersuppe. Som navnet nok afslører, så er hovedingrediensen i grønkålssuppe grønkål. I denne variant af grønkålssuppe er der også både kartofler og gulerødder. Du kan se grønkålssuppen på billedet lige her.

 
 
 

Grøntsagssuppe – Det er en af de retter som for mange lyder lidt kedelig. Men det er faktisk langt fra sagen med denne grøntsagssuppe. Det er en grøntsagssuppe, der er både lækker, sund og som tager relativ kort tid at lave. Læs opskriften her ved at klikke på det indledende link “grøntsagssuppe”.

 
 
 

Gule ærter er en af de danske retter, der skiller vandene. Enten elsker du gule ærter eller også hader du gule ærter. Gule ærter en suppe med en meget karakteristisk smag. Vi har valgt at fastholde en ganske klassisk opskrift på suppen. Der er tilføjet et forslag til vin til retten. Følg indledende link for at komme til opskriften på gule ærter.

 
 
 

Gulerodssuppe – Denne opskrift på gulerodssuppe indeholder både kanel, chili og appelsin. Gulerodssuppe er et stort sundhedstilskud om vinteren fyldt med masser af vitaminer, som kosten og vejret ellers ikke byder på i denne kolde periode af året. Ved at bruge det indledende link kan du se Hurtig Mums’ opskrift på gulerodssuppe.

 
 
 

Gullashsuppe – Ja denne ret er opkaldt efter den ungarske mesterret gullash. Nogle kalder den for gullashsuppe og andre for gullaschsuppe. Sidstnævnte er korrekt, hvis man følger retsstavningsordbogen, men det er langt de fleste danskerem der faktisk søger på gullashsuppe. Du kan se suppen til højre, hvor du også kan se den klare inspiration fra gullash.

 
 
 

Hvidkålssuppe er ligesom de fleste andre supper her på siden en rigtig dejlig vinterspise. Denne hvidkålssuppe er fyldt med lækre grøntsager, og udover hvidkål er der både en god portion porrer, kartofler, gulerødder og knoldselleri. Du kan se et billede af denne hvidkålssuppe og ingredienser til højre.

 
 
 

Hvidløgssuppe – Der er nogle retter der smager af mere end andre, og en hvidløgssuppe hører til dem der smager af meget. Her får du en hvidløgssuppe med fennikel, flødeost, timian og så naturligvis en masse hvidløg. Klik på indledende link for at læse opskriften på hvidløgssuppe her.

 
 
 

Hummersuppe – Man kommer ikke uden om at der er en duft af skaldyr/fisk over hummersuppe. Men det er egentlig ikke det vigtigste, for det er en meget fed og cremet suppe med virkelig meget smag. Nogle vil nok kalde det en suppe for voksne smagsløg - og mange elsker den. Hvis du kan lide hummersuppe, så er det her en god opskrift. 

 
 
 

Jordskokkesuppe – Jordskokker er en af de mest undervurderede føevarer i det danske køkken. Det forsøger vi at gøre noget ved her. Jordskokker er meget næringsrige. Jordskokkesuppen her er lavet med enkelt kartoffel for at gøre konsistensen mere lækker. Det er et absolut must for suppeelskere. Se jordskokkesuppen ved at klikke på det indledende link.

 
 
 

Kartoffel-porre suppe – En dejlig klassisk suppe lavet på porrer og kartofler. Vi er kommet med et par forslag til vine, der kan gå godt til kartoffel porre suppe. Kartofler er en fantastisk ingrediens i supper og det bliver kun bedre når man kombinerer det med porrer. Du skal blot følge det indledende link for at komme til opskriften.

 
 
 

Linsesuppe – Måske tror du, at du ikke kan lide linser, men prøv lige at lave denne her suppe – den er virkelig god og så er den tilmed hurtig at lave.

Du kan se HurtigMums’ linsesuppe på billedet her, eller gå ind via ovenstående link og læse mere om opskriften.

 
 
 

Løgsuppe skulle efter sigende være en fransk ret. Hvorfor løgsuppe er fransk har jeg ingen anelse om, men det er en interessant ret. Det interessante ved løgsuppe er netop løget, der i langt de fleste retter spiller en birolle her spiller hovedrollen. Det klarer løget godt. Du kan se et billede af løgsuppen til højre.

 
 
 

Minestronesuppe – Enten elsker du minestronesuppe eller også hader du minestronesuppe. Hvis du læser opskriften her, så får du i hvert fald en af Danmarks bedste opskrifter på minestronesuppe. Gør dig selv en tjeneste og prøv denne opskrift på minestronesuppe.

Du kan se et eksempel på minestronesuppe her:

 
 
 

Muslingesuppe – Det her er en af de retter, hvor jeg føler mig så utrolig eksklusiv og fancy, når jeg spiser muslingesuppe. Tror det er kombinationen af muslinger, vermouth, hvidvin og timian, der giver den følelelse af eksklusivitet ved muslingesuppe. Du kan se muslingesuppen på billedet til højre.

 
 
 

Nudelsuppe er en dejlig lille suppe, som i denne variant er baseret på hønsekødssuppe. Opskriften er både nem at følge, og så går det ret hurtigt at lave denne nudelsuppe. I vores variant er den lavet med kylling, men det er ikke et krav at nudelsuppe laves med kylling. Se opkskriften ved at klikke dig ind på indledende link!

 
 
 

Ramen – Du kender nok allerede den japanske suppe misusuppe, men i min optik er ramen en noget bedre japansk suppe. Der er i hvert fald mere smag og bid i ramen end i de misusupper jeg har prøvet. Du kan læse mere om ramen her, og se om det er noget for dig.

 
 
 

Rødbedesuppe – Den mest kendte rødbedesuppe er den russiske nationalret borscht. Denne rødbedesuppe er inspireret af borscht men noget simplere. Hovedingredienserne spiller en stærk hovedrolle i denne variant af suppen. Rødbedesuppen er bygget op omkring rødbeder og søde kartofler. Læs hele opskriften på rødbedesuppe her.

 
 
 

Svampesuppe – er en herlig cremet sag, som både fungerer som hverdagsmad og gæstemad. Den er ikke svær at lave og hvis du er vild med svampe, så vil du også være vild med svampesuppe. Som de fleste andre supper kan den fint passes ind i diverse kurer som LCHF, Southbeach (mindre fløde) og Slow Carb. Svampesuppe smager godt somme og vinter – ren hurtigmums. Blå knap til svampejagt.

 
 
 

Tacosuppe er en inspiration fra Tex-Mex køkkenet. Denne opskrift er dog lavet af en norsk madblogger, der gæstede HurtigMums med inspiration fra hendes egen madblog. Du kan her se opskriften på tacosuppe. Som bonus får du også en opskrift på hvordan du laver hjemmelavet tacokrydderi. Du kan se et billede af tacosuppe til højre. Siden bliver løbende opdateret med suppeopskrifter på lækre supper.

 
 
 

Tomatsuppe – Denne opskrift på tomatsuppe er der bid i. Der er både anvendt chili og hvidløg dog med moderation. Hvis du vil køre Chili-Klaus versionen så skal du bare tilføje mere chili eller finde en af de stærke chili sorter og tilføre til tomatsuppen. For at se opskriften skal du blot klikke på det indledende link eller på billedet af suppen.

 
 
 

Ærtesuppe – ikke at forveksle med gule ærter – er en lækker grøn suppe, der både kan nydes kold og varm. Det kan den i hvert fald i vores opskrift på ærtesuppe. Denne opskrift på ærtesuppe indeholder ud over ærter (surprise, surprise) både bacon og hvidlæg. På siden kan du servere ristede cashewnødder og servere rettet med et ciabattabrød eller lignende. Denne ærtesuppe tager kun 25 minutter at lave. Du kan finde opskriften ved at klikke på det indledende link eller billedet af ærtesuppe til højre herfor.

Og lige et suppecitat...

God appetit og som Marge Kennedys fortalte om suppe:

"En god suppe minder meget om en familie. Hver ingrediens styrker hinanden, hver del har dens egne karakteristiske kendetegn; og den behøver simretid for at nå sin fulde smag."

Se også lækre salater her og sunde blomkålsretter her fra HurtigMums.

x